1 sa

Gündeme baktığınızda linç ve nefret kültürü dışında başka gerçekleri görebiliyor musunuz?

Şu an gündemde olan ve herkesin konuştuğu malum cinayet haberi ve failin takipçi sayısı hakkında yazıyorum. Biraz dikkat ettiğinizde özellikle reşit olmayan failler ile çevresinin sanki mağdurmuş gibi kendileri için bot hesaplar açtığını görebilirsiniz. Zaten biraz dikkat ettiğinizde bu takipçi hesaplar birbirine çok benziyor. Bunun hakkında içerik yapan bilişim, siber güvenlik ile ilgilenenlerin içerikleri ise neredeyse hiç görünür olmuyor. Ben özellikle zamanında birçok failin hesaplarına bakmış biri olarak da söylüyorum bunları, bilişimci falan değilim sadece gözlemleyerek fark ettim. Bu konu dışında bile kadınlara genelleme yapmaya yönelik birçok kadın hesabının dahi aslında erkek olduğu çok anlaşılıyor. Hatta bu sitede bile çok ve şunu da fark ediyorum erkekler istediğinde bu sahtekarları çok iyi analiz ediyorlar. Ama konu bir kadın cinayeti, istismarı vb. olunca nedense yorumları tersi şekilde oluyor çoğunlukla. Bu yüzden şunu diyebiliyorum ki, sayısı hiç de az olmayan bir erkekler grubu var ve bunlar muhtemelen ya yanlış seçimler yapmış ya da zamanında istedikleri karşılığı alamamış karşı cinsten. Bunun sonucunda da kadınların geneline nefret kusmaya karar vermişler. Çevre ve yetiştirilme etkisi de olabilir buna bir şey diyemem ama sonuçta insanlar bir noktada kendi kendini de yetiştirirler. Ama onlar da haklı, insanın kendi hatasını veya eksikliğini kabullenmesi birilerini suçlamak, tanımadığı insanlara çamur atmak kadar kolay değildir. Ayrıca gerek sosyal medya gerek başka şekillerde insanlara birbirinden nefret etmesi için aşılanan birtakım algılar zaten var, bahsettiğim türde genelleme içeriği yapanlar ise bunu devam ettiriyorlar ama farkındalar mı bilmiyorum. Keşke en azından vefat etmiş biri üzerinden konuşup prim, nefret, ilgi kasmayacak kadar sağduyuya sahip olabilseydiniz. Aynı sözleri aynı şeyi yapan hemcinslerim için de söylüyorum bu arada. Bu konularda asıl konuşulması gereken failler ve bu hâlâ senelerdir değişmedi.

Gündeme baktığınızda linç ve nefret kültürü dışında başka gerçekleri görebiliyor musunuz?