yoksa bunu yaparken aynı zamanda "farkındalık yaratmak" amacıyla yapılan işler midir?

yoksa bunu yaparken aynı zamanda "farkındalık yaratmak" amacıyla yapılan işler midir?
Bunlar hep reyting için, yasak olmasa emin ol çoğu kanal reyting için p*rno bile yayınlar. Çoğu dizide çaktırmadan, bilinç altına işleyerek; yasak aşk, uyuşturucu bağımlılığı, alkol özendirilmesi, mafyacılık, serserilik, aşırı cinsellik, şiddet özendiriliyor.
İzleyici kitlesinin zihniyetini yansıtıyor. Başka bir anlamı yok benim için. Demografik bilgiler paylaşılsa kitle çoğunlukla kimden oluşuyor, nerden izleniyor vs. gibi, şaşırmayız.
Maalesef yerli dizilerimizin çoğunda, şiddet ve istismar gibi hassas konular reyting odaklı bir "malzeme" gibi kullanılıyor. Bu durum, konunun derinlemesine işlenmesini ve çözüm arayan bir anlatım sunulmasını engelliyor. Fakat bazı yapımlar, bunları gerçekten farkındalık yaratmak amacıyla işleyebiliyor. Önemli olan, izleyicide bu konuların *normalleşmesine* değil, sorgulanmasına yol açmaktır. Ama böyle projeler de epey sınırlı, ne yazık ki... 😕
Cevap
5Cevap
İzleyici şiddeti, entrikayı seviyor. Bizim ülkemizde kan akışını hızlandıran olaylar daha dikkât çekiyor galiba.
Hep reyting için bunlar normalleştirmeye çalışmaktan başka bir şey değil
Sadece para almak için başka hiçbir açıklaması olmaz olamaz da
Farkındalıkla ilgisi yok tamamen reyting. Farkındalıkla ilgili olsaydı bunun yanlış olduğundan bahsedilirdi
Dizideki sonraki sahneler cevaptır buna.
İnanır mısın, hiç yüzümü dönüp bakmak istemiyorum. Çünkü popüler kültürün bu tür oyunlarina odaklanırsam kahrımdan ölebilirim. Gerek yok.
5 yıldır yerli dizi izlemiyorum
Aynen öyledir. Etkilenen var mıdır elbette vardır ona da yapıcak bişi yok zaten.
Bir de ensest midemiz bulandı bu dizilerden
Farkındalık sağladıklarını düşünüyorum
Bence evet. Özellikle istismar.
Maalesef reyting malzemesi
Öyle dizileri sevmem ama tamamen reyting için
Reyting için
Kesinlikle...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?