Neymiş efendim mutfakta yer almalıymış kadın dediğin, görevi imiş çocuk yapmak... Hele bak hele (¬、¬)

Ötede beride cıvılda, burası boş lafların pazarı değil canımmmm...
Neymiş efendim mutfakta yer almalıymış kadın dediğin, görevi imiş çocuk yapmak... Hele bak hele (¬、¬)

Ötede beride cıvılda, burası boş lafların pazarı değil canımmmm...
Günlük hayatta en çok rahatsız olduğum klasik yargılama, insanları tek bir kategoriye sıkıştıranlar oluyor mesela yaşın geçti artık şunu yapma ya da erkek dediğin şöyle olur kadın dediğin böyle davranır gibi cümleler. Çünkü herkesin hayatı şartları zevkleri farklı ama sanki tek doğru varmış gibi önüne engel koyuyorlar..
İnsanlar bu kadar çeşit çeşit iken şu tek doğru algısı sinirlerimi bozuyor
Hayır abi yani bu yaştayım ve ben böyle yaşamayı tercih ediyorum at gözlüklerinle sen istediğin gibi yaşa yani ama yok onların dediği ddoğru
Onlara bunu yapacaksın forger
Kafa da atılabilir bence seafoo puahahhahahah
aynen hahaha :D
٩( ᗒᗨᗕ )۶
Ben başlı başına toplumun yargılamak için sıraya girdiği o kadınım ve hepsi benden daha iyi daha inançlı ve cennete gideceklerini düşünüyorlar.
İstediğim her şeyi yapıyorum. Çocuk yaptım ben bakacağım dedim bu kural olduğu için değil benim tercihim olduğu için yaptım. Her halükarda birileri beni yargılamak için sebep bulacak. Kimi kesim " Boşuna okudu meslek sahibi oldu ama kariyer yerine evde oturdu çocuk bakıyor." Diğer bir kesimse "Çocuklarına bakmıyor ama üç kuruş alıp bakıcılara veriyor" diyecekti. Birilerini memnun etmek için değil kendim ne istiyorsam onu yaptım.
Gezmek istedim gezdim, kadının erkek arkadaşı olmaz dediler erkek arkadaşlarım var, kapalısın dövme olmaz falan filan burası çok uzun neyse, piercing yaptırdım abuk sabuk söylemler oldu, gece arkadaşlarımla dışarı çıktım sabaha karşı eve geldim kadın başına oldum. Kısaca birilerini değil kendimi mutlu ediyorum...
Yani derler... Ve derler diye yaşamıyorum...
İşte bu ya, aynen öyle. Birileri dediği için ya da istediği için değil. Kendim için, ben istediğim için 💪🏼💃✨
Aynen öyle kadınları yoldan çıkartıyorum 🥳 İyi ki varım ❤️🧿🥳💯🥰
İyi ki varsın kadınnn 😌😻🥳❤️✨💃💃🥂
İyi ki varız ❤️🥳💯🧿😘
Yiaaa iyi ki 🥰🥰❤️❤️
Teşekkür ederim 🌸
🥰🌿❤️
Ve artık hiç biri rahatsız edecek boyutta bana ulaşmıyor. Her birinin içinden geçtim.
Canım ister tek başıma tatile çıkarım, canım ister ailemle. Canım ister arabayla seyahate çıkarım, canım ister evde otururum. Sen yapamazsın diyen insanlara her birini yaptığımı gösterdim.
Toplumsal yargılama ve dayatılan söylemler cahillikten öte bir şey değildir. Ne kadının yeri mutfak erkeğinki iş ne de aksisi. Geri kafalı insanlarla muhatabı keseli yıllar oldu bu aile içindende olanlara geçerli.
Biz tekiz ve tek yaşıyoruz bu hayatı keza kararlarıda tek veriyoruz. Toplumu mutlu etmek ve onların “standartlarına” uymak gibi bir sorumluluğumuz yok ki zaten öyle bir standart yok 😀
Kesinlikle, herkes kendi yoluna baksın... Sen benim gibi insanlar artıkça bu şekilde düşünen zaten bu vizyonsuzlukta yok olacaktır umarım
Olacak efenim 🍀
😌🌿✨
Erkek ağlamaz, kadın ağırbaşlı olur, 25’i geçtin hâlâ evlenmedin mi? Evet tabii, toplum olmasa biz kendi hayatımızı nasıl yaşayacağımızı asla bilemezdik. Sağ olsunlar, herkesin elinde hazır reçeteler var: sen şöyle giyin, böyle davran, şu yaşta evlen vs çok tatlılar gerçekten :D Ama kusura bakmasın kimse, kendi hayatını yönetemeyenlerin bana yol göstermeye çalışması hem trajikomik hem de sıkıcı. Benim hayatımda tek geçerli kural var: ben ne istersem o.
Yahhh kadınnn imzamı atıyorum altına ( ˘ ³˘)♥
😏❤️ at
Mmmmmmucccksss 😌😘❤️
🫠
Teşekkür ederim bebişim🌸🍃
Mmmucckss 😘❤️❤️❤️
Toplumsal yargılar, insanı sürekli bir kalıba sokmaya çalışıyor ve bu, özellikle kadınlar için oldukça yorucu bir baskı yaratıyor. Kadının tek görevinin "evine, mutfağına ve çocuğuna bakmak" olduğu düşüncesi, artık tarihte kalması gereken bir anlayış. Hepimiz bireyiz ve hayatımızı kendi tercihlerimize göre şekillendirme hakkına sahibiz. Seni sınırlayan bu tür yargılara kulak asma! Kendi hayatını istediğin gibi yaşa, enerjini buna harca. 💪✨ Özgürlüğün en güzel hali, kendi değerini bilmek ve onu başkalarına hatırlatmak! 💖
Hayat seni halkın sesi yapak mı ne duyon
Bu bi cevap değel ama neyse ssjsjjs
Cevap
19Cevap
Kadının evin hizmetçisi gibi muameleye maruz kalmasına anlam veremiyorum gadası
Bendesi
Gündelik yaşamda Hâlâ bazıları Kadın dediğin evde oturur, çocuk bakar evi idare eder ev işleri yapar' diye düşünüyor Ama bu gerçekten çok yanlış ve dar bir bakış açısı. Kadın hem işte hem hayatta, hem hayallerinde özgür olmalı Onu sadece evle, aileyle sınırlamak haksızlık. Biz kadınlar her alanda güçlü, kendi ayakları üzerinde duran bireyleriz.
Kesinlikle öyle <3
🌸💕
İnsanların fikirlerine saygı duyuyorum bende erkek çalışır ev geçindirir diyorum. Özü aslı budur kadın dilerse çalışır bu benim fikrim. Kişisel fikirleri olabilir insanların saygı duyuyorum. İş diretmeye geldiğinde iki taraf içinde tatlar kaçıyor bu sadece kadının kendi özgür kararı
Herkesin kendi fikri işte ama dayatmaya çalışmak bu fikri bana saçma geliyor mutlak doğru imiş gibi
ASjfsahjfjafs
Toplumun örümcek tutmuş kafasındakiler beni ilgilendirmiyor açıkçası. Hiç kimseye rahatsızlık vermeden kendi öz bilincim ile hareket ederim..
wtf tepkisi vermişler bunlarda ben gibi sjsjsjjs
Kadın dediğin evin süpürgesidir, kadın nedir okumak nedir, kadın nedir çalışmak nedir, kadın nedir araba kullanmak nedir, erkek çocuğunu kız çocuklarından hep üstün görmek, erkek nedir küpe takmak nedir, kadın nedir dövme yaptırmak nedir, kız nedir sosyal medya kullanmak nedir, kadının yeri mutfaktır, kadının görevi erkeklere hizmet etmek ve çocuk doğurmaktır, kadın nedir dışarı çıkmak nedir...
ve dahası...
Tabikide daha çok var sadece aklıma gelmedi..
Daha ne olabilir diye de düşünmek istemiyorum bende 😃
Zaten düşündükçe daha da sinir basıyor insanı 😃
Hiç sorma ya umursamayacan en iyisi bırak civildasinlar 😄😃
En iyisi😄
Kesinlikle sjsjjs
Annem takmış bana örgü, dikiş öğren diye istemiyorum ya zaten beceremiyorum. Bir de her seferinde evlenince ne yapacaksın diyor artık evlenmeyeceğim diyorum, bunaldım.
Baygınlık geçirmelik...
İş yerlerinde kariyer alanında erkek tarafından küçümsenmek üssü olmana rağmen saygı duyulmaması maalesef hala devam ettiğini düşünüyorum can sıkıcı 🌸
Kadınların ne işi var çünkü sahada kafa öyle çalışıyor, değer vermiyorlar
Maalesef
Düğünü erkek tarafı yapar mantığı.
Ben düğün istemediğim halde niye borcun altına girip sırf millet eğlenecek diye para dökeyim.
O paraya yurt dışı gezisi yapar daha iyi yerleri gezer, kültür ediniriz.
Bu da kültür dayatması maalesefkine trabzonli eşinde senle aynı mantıkta olursa halldersiniz o konuyu bencesi
İnşallah aynı kafada olur. Yoksa baştan girişmem bu yola
Ya aynı vizyonda olmazsanız olmaz zaten trabzonli başını yakmayasan
Yok. Yakmayacam başımıı
Toplumsal yargıların canı cehenneme diyorum. Aklına mantığıma yatan şeyleri yaparım yatmazsa yapmam hayatı birilerine göre yaşamak bana ağır gelir.
kesinlikle
Genel olarak topluma kulak asmamak gerekiyor çünkü kimse sizin iyiliğinizi istemez. Bu yüzden kendi doğrularınızdan hiçbir zaman şaşmamalısınız.
Öyle diyorsan öyledir Mario :D
Toplumun şuna söyle bak buna böyle davran demesi sinir bozucu. Giyime bakıp ahlakmetre tutmaları. Anlayış ve empati kıtlığı yaşanıyor.
Şu giyim mevzusu ayrıca sinir bozucu
Kendileri çok aynaya bakıp cikiyoda sankisi
Kendilerini kandırmayı sevuyo onlar 😄
En iyisi öyle yapalım sjsjsjjss
neymiş efendim piknikte mangalı biz yakacakmışız kokuyoz arkadaş dumandan sonra. azcıkta kadınlar koksun akşama kadar
Mangal yakamayan erkekte ne bilim şimdik tonedosss (¯―¯ ٥)
Yapmak zorunda deguluk ne alaka şimdik tonedosss 👀☠️
Yüoooo çocuk olmasına gerek var mı alla alla tonedos
Eee o zaman ne alaka çocuk siz mi yapın diyorum ben niye 🙄
Ne yazdığımı biliyorum tonedo sen anlamak istemeysun bence
Yüoooo ben her kadın çocuk yapmalı algısıni saçma bulduğumu söylemişim Sen mangalla bağdaştiraysun
Hemen çevir hemennnn tonedos
Detayda çocuk mu demişim beeeennnn hulaaaaa
Aman soruda puahhahahaha
Ee tamam gecmuyo işte ama sen çolak combalak dedin Bana hiii tonedosss
Yanuuu detaya gore bla bla yapdinnnnn tonedosss
Nuyeee jsjsjsjs
Ben katana kullanmuyom sac iğnemle savasuyom eheheheheh
Tüvbeștaynnn ne duyon tonedosss jsjsjsjs
Yafff nıç olabilemez sjsjsj
Trafikteki sorunlar canımı çok sıkıyor.
Kural tanımaz insanalara katlanamıyorum.
Ceza yeselerde yeterli gelmiyor onlara men edilmeleri lazım onların medan
Bir yolunu bulup yine araç kullanırlar.
Uzerlerine sürelim medan puhahahaha
Höh naptın sado
E ne yapak başka yani alla alla sjsjsj
Trafik canavarısın sen
.🙁
Hiçte bir kerem medan sjsjsjs
Kerem diyor bir de bir cimbomluya.
Tersinden mi galktin yahooo 👀 sjsjsjjs
Evet🙁
Hayırdır nen var
Eğer topluma değer verseydim ve onların iki yüzlü kişilerden oluşmadığını düşünseydim kalıplarına saygı duyar norm dışı hareket etmekten kaçınırdım ama ne topluma saygım var nede onların basma kalıp düşüncelerine
Erkek adam ağlamaz derler, aslında içten içe çok dolunca ağlar. Tıpkı benim gibi
Rahatsız olduğun konu varsa yapmazsın olur biter çokta erkek gibi takılmanın manası yok
Ağzı olan konuşuyor işte ula biz ne istiyruk önemli olan o topluma göre yaşamayrum ben ya
Aynen ya erkeklerde hep çalışacakmış bak bak sen şu işe :D
Heteronormatif patriyarkal sistemin dayatmalarına karşıyım
Yaş kemale ermiş evlen baskısı. Sanki onlara kalmış. Kendilerini akıllı sanıyorlar.
Biz kadınlar herşeyin en güzelini yaparız🌸
Öyleeee havuçlu kekimsss <3 <3
Siz neden ağır ev ya da başka bi işlerde çalışmıyorsunuz?
Fıstığa bezelye diyenler falan 😂😂
Bezelyeyi fıstık diye yutturmaya çalışanlar filan sjsjsjsjsjs
Ekmeği pasta sananlar felan sjsjsjjs
Yaff markanın İngilizcesi pasta brawooo
Hepsi ayrı bir saçmalık ya 😂
Bencedesi
Erkek adam ağlamaz
Gayette ağlar yani
-biri kızdırmış seni)) belli takma bunları kafana.
evet öyle ama takmıyorum puahahhaha
Sakin ol şampiyon seni hep sağ duyulu bilirdik,)))
Beni çok tanıdığını sanmıyorum ama sakinim 😃✋🏻
Elbette o kadar tanımıyorum yazılarını okurum denk geldikçe takip etmem ama denk geldiğinde bakarım
Anladım
Tamam
Yemek yapma konusu kesinlikle erkeklerde yapmayı bilmeli sadece kadının göreviymiş gibi algıdan çıkılmalı
Şimdi erkek çalışıyorsa kadın çalışmıyorsa ev işleri ona kalır ama her iki tarafta çalışıyorsa erkek te ev işlerine yardımcı olur düşüncem böyle
Sitede nadir olan feministlerden.
Hepsi beni geriyor özellikle otobüste ki yaşlılar
Evlilik 😅
o konuda ayrı bir geriyorlar sjsjsj
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?