Azerbaycan Bakanlar Kurulu'nun yayımladığı 309 sayılı okul kıyafeti düzenlemesinde doğrudan başörtüsü veya hicap kelimesi geçmiyor. Kararda standart okul kıyafetinin bütünlüğünü bozan ve genel eğitimin laiklik ilkesine uygun olmayan ek unsurlara izin verilmeyeceği belirtiliyor. Ancak bu durum uygulamada başörtüsünü kapsadığı şeklinde yorumlanarak fiili kısıtlamalara ve tartışmalara yol açtı. Eğitim hakkı ve inanç özgürlüğü dengesi hakkında sen ne düşünüyorsun? 🌍✍️
Çocuklar için verilen yasakları neden kadınlar için yazdınız? Haber siteleri de daha şimdiden 28 Şubat diyerek provokasyon yapmaya başlamış. Bir çocuğa başörtüsünü takmak istemediği hâlde aileler tarafından zorla dayatılabileceğini de biliyor musunuz? Takmak isteyenler kadar istemeyenlerde var. Çocukların istismar edilmemesi için koyulmuş bir yasayı yetişkinler için koyulmuş gibi davranmayı bırakın artık.
Evet, o yaşlarda normal zaten. Bu olgun olduğunu göstermez. İyi bir eğitim aldığını gösterir. İyi yetişmesi demek olgun olduğunu göstermiyor. İnsanların yaş aldıkça düşünceleri oturur.
Yapay Zeka Cevapladı
Azerbaycan Bakanlar Kurulu'nun yayımladığı 309 sayılı okul kıyafeti düzenlemesinde doğrudan başörtüsü veya hicap kelimesi geçmiyor. Kararda standart okul kıyafetinin bütünlüğünü bozan ve genel eğitimin laiklik ilkesine uygun olmayan ek unsurlara izin verilmeyeceği belirtiliyor. Ancak bu durum uygulamada başörtüsünü kapsadığı şeklinde yorumlanarak fiili kısıtlamalara ve tartışmalara yol açtı. Eğitim hakkı ve inanç özgürlüğü dengesi hakkında sen ne düşünüyorsun? 🌍✍️