Detayı merak ederseniz aşağıda paylaşılmıştır. Yorumlarınızı alalım.
www.facebook.com/video.php?v=586499778142117
www.facebook.com/video.php?v=586499778142117
Eteğin yasaklandığıni ya da yasaklanacagini sanmıyorum açıkçası. Yasaklanma taraftarı da degilim. Her insanin görüşü farklıdır. Saygı duymak gerekir elbet. Fakat yorumun beni cok rahatsız etti. Bu zamana kadar çoğu türbanlı insanda ayrımcılık varken, onlar hor görülürken kalkıp bunları düşündüğünü sanmıyorum. Türban yasakken de özgürlük engellenmemis miydi halbuki? Simdi etegin yasaklanmasindan rahatsızliginin özgürlugun kısıtlanmasini dusunmek samimi gelmedi açıkçası. Evet ben kapalı degilim. Ama türbanlıya da mini etekliye de aynı derecede saygı duyarım. Insanlarin inanclarini sorgulamak kimseye ama hic kimseye düşmez. Türban surda yaklaşık bir yıldır serbest olmus, sen gelmis onlar daha özgür demeye çalışıyorsun. Yapma kardesim. Su at gözlüğünu çıkar ve olayları tek taraflı düşünme.
Ben türbanlıları yadırgamıyorum. Bu onların yaşam tarzıdır. Ama onların özgürlük alanı bizim özgürlük alanımıza girmeye başladığında bu sorun yaratır. Kimse kimsenin yaşam tarzına karışamaz. Ha ayrım yapılamaz mı? Tabii ki kişisel bağlamda yapılır. Mesela ben asla bir türbanlıyla bir yakınlık kurmam. Selam vermem selam almam. Ama bu benim onlara karşı bir saygısızlık yapmam anlamına gelmiyor.
Saygısızlıgi yapmış oluyorsun zaten. Onlar bunlar diye ayırdığın nedir? Insanlari katagorilemek, sınıflara ayırıp ona göre yargılamak ne kadar dogrudur? Yazık. Sana da "mini eteklilerle konusmam ne isim olur onlarla" diyen zihniyete de yazık. Kusura bakma ama sizler yüzünden toplum bugün bu halde.
Toplum, türbanlı olsun türbansız olsun bir şey fark etmez! Temel olan, Atatürk İlke ve İnkılaplarına saygılı ve vatanını, milletini seven bireyler olmaları! Toplum huzurunu bozacak davranışlardan kaçınmaları!
Bak kardeşim bu konuda hem fikiriz zaten. Kimse kimsenin özgürlügune müdahale edemez etmemeli! Fakat senin özgürlük anlayışın bile goreceli. Bunca yıldır türbanliya da yapıldı bunlar. O zaman bu özgürlügün kısıtlaması olarak algilanmadi. Biraz esitlik lutfen! Ulkede bir insan inancı yüzünden yargilanmamali! Hele ki konusulmama gibi cahilce birsey söz konusu bile olmamalı! Senin özgürlük görüşün tek taraflı. Tekrar söylüyorum at gözlüklerini çıkar ve öyle sorgula doğruyu yanlısı!
Benim Türbanlıya dediğim bir şey yok. Ki zaten onların da temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmasından yana değilim. Herkes istediği gibi yaşar. Ama kişisel olarak sen veya ben, bir insanla görüşmek istemiyorsak görüşmeyiz. Ayrımcılık açısından sadece bu yapılabilir. Bunu sen de yapabilirsin ben de yapabilirim. Bu onların yaşam tarzıdır. Kimse karışamaz veya o yaşam tarzını yaşayan biriyle bir beraberlik veya bir arkadaşlık kurmaya zorlanamaz.
Ben insanları her zaman karakterlerine göre yargılarım. Benim gozumde adil olan bidur. Senin secimin acimasizca ama bunu yargilamak elbet bana düşmez :)
Maalesef öyle. Bizi kutuplaştırdılar ve birbirimize düşman ettiler. Ben de bu durumdan pek hoşlanmıyorum ama etrafımdaki kişilerden ya da yönetimden de aileme çevreme zarar gelmesinden çekiniyorum. Ki böyle bir şeyin olması muhtemel. Hele ki böyle gergin ve kutuplaşmış bir toplumda. Ki benim savunduğum açık ve nettir. Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş bir toplum!
Savundugun seyi belirtmekten asla cekinmemelisin. Bu senin hayatın senin düşüncelerin. Dogrusu yanlısı düşüncede kaldikca kimseyi ilgilendirmez. Kendini ifade etmekten de kaçınma derim.
Kaçınmıyorum zaten.
Türbanı etek niyetine sarsalar olmuyolar mıymış?
Bak bu cevap iyiydi işte. EİC olarak seni seçtim PİKAÇU!
şeref duydum
Bende öyle...
Küçücük kızlar türban takıyor. Kadınlar bizle aynı pantolonu giyiyor. Nerde o eski liseliler? Beni okula çeken bir şey kalmadı zaten yeni nesil bir tuhaf. Kadınlar erkeklerden daha fena olmaya başladı Kesin Türkiye'de böyledir. Diğer ülkelerde böyle değil Mesela Amerika.
Bu konuları artık çoktan aşmış olmamız lazım bizim bu kadınların kılık kıyafetiyle hala uğraşıyorsak bu ülkede asla demokrasiden bahsedilmemelidir ve bundan iktidarıyla, muhalefetiyle ve bu kişileri destekleyenlerin bundan rant sağlamamalıdır
Aynen öyle. Kime ne yani? Kim ne giymek istiyorsa onu giyer!
Hatta daha vahim olan birşey söyleyeyim sizlere haberlerde Anıtkabir ile ilgili haber çıktı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları falan kuzenim dedi ki bak dedi herkesin başı açık dedi bir tane kapalı insan yok dedi bunu söyleyen 16 yaşındaki kız bazı kişilerin rant elde etme çabasıyla kurucumuz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ü nasıl göstermeye çalışılıyor bunun en büyük suçlu maalesef söylediğim gibi siyasi büyüklerimizdir günlük çıkarlarıyla evlatlarımıza ecdadımızı nasıl öğretiyoruz YAZIK !!!
Zaten ülke şu anda bu durumdaysa emin ol o kakalaklar yüzünden. Milli değerlerimizi silebileceklerini zannediyorlar. Ama yanılıyorlar.
Cevap
38Cevap
Öyle birşey olamaz resmi bir açıklama yok zaten. Kimsenin türbana karışmaya hakkı olmadığı gibi kimsede kimim etek ya da pantalon giyip giymeyecegine karışamaz. O etek bir karış bile olsa hani arkadaşlar demiş ya eteğin boyu ile ilgili kimseyi bağlamaz o çünkü tur anda özgürlük diyorlardı haklilardi ama esitlikten donmesinler
Kesinlikle haklısın isteyen istediğini giyer..
Etek keyfi bir durum (açmak , süslenmek) bunun için okula gelcek kız gelmesin niyeti yoktur zaten. Ama turban islam dininden olan bayanların takması zorunlu olan bir kapama stili. Arada çok fark var arkadaşım.
Hakikaten çok dini bir olay.
galeri.uludagsozluk.com/.../...1-m%C4%B1_83273.jpg
Haklısın sana katılıyorum. Ama gülmekten!
Tehlikeli kız ı love u ;)
Ah soran ah çatlayın :)
Belli bir yaşa gelmiş, dini benimsemiş insanlara lafım yok ama daha ilkokul çağındaki çocuğun türban takmasını doğru bulmuyorum. Daha din nedir bilmezken türban taktırmak bence çok yanlış.
Ayrıca kısa etek giymek kişinib kendi fikrine kalmış. Türban takanların kaçı gerçek müslüman bilemiyorum. Türbanlı ya da açık olunmasıyla din tartışılmaz.
Yorumunuz için öncelikle teşekkür ederim. Fakat buradaki asıl amaç insanların özgürlüğüne gem vurmak. Türkiye'nin yapı taşları değiştirilmeye çalışılıyor ve insanların yaşam özgürlüğüne müdahale ediliyor. Biz nasıl türban takana bir şey demiyorsak onlar da bizim giyim tarzımıza bir şey dememeli.
bizimde lisede etek kalkmadı kaldıramazlarda zaten :D
Umarım dediğiniz gibi olur ama özgürlükler git gide kısıtlanıyor. Türk toplumu olarak da bunun farkında olmamız lazım.
İzmir başka ama bu olayı sadece İzmir olarak da düşünmek yanlış olur. Türkiye'nin tamamında laik ve demokratik ve hukukun üstünlüğünü benimsemiş şehirlerin olması temel önceliğimizdir. Bir şehrin başka bir şehirle yönetim biçimi açısından farklı olması düşünülemez.
Adam zaten direkt SS taktiklerinden ilerliyor. Kömür dağıt, yaşam alanlarına karış, bir de savaş başlat (Ki eli kulağında)... Ülke olarak sefalete sürükleneceğiz ama kimsenin bunlardan haberi yok.
EĞİTİM ŞART! Kadını eğiteceksin ki, sağlıklı bireyler doğursun ve onlara eğitimi önce evde versin. Ve çocukta evde aldığı eğitimi, terbiyeyi okuldaki teknik bilgilerle pekiştirip ülkeye yararlı özgür bir birey olsun. Ama nerde?
Kadının biri çıkıp; "İstesin, kocamı boşar ona kuma giderim!" bile diyebiliyor. Hele ki başka bir adamın (Ki adam değil) biri; " İstesin ona karımı bile veririm! " diyebiliyorsa ben artık bu durumda sadece hayretler içinde kalırım. Ne çabuk değerlerimizi yitirdik ve bu duruma gelebildik ben anlayamadım.
Bence onun sonu ya Hitler gibi ya Mussolini gibi ya da Çavuşesku gibi olacak. Şu 10-11 yıl içinde bir geldi koca Türkiye'yi tamamen değiştirdi. Şu teknoloji çağında konuştuğumuz şeylere bakar mısın? Çok saçma değil mi? Elin adamı Mars'a insan gönderme derdinde. Biz hala türbandı, etek boyuydu, yok pantolondu, öpüşmek orucu bozar mıydı, apartmanda sesli seks yapılıyor kapıya kağıt asalımdı gibi şeylerin peşinde koşuyoruz. Liselerdeki matematik ve fen bilimlerinin haftalık saati düşürülüyor ve yerine din ağırlıklı dersler konuluyor. Duayla mı biz teknolojimizi geliştireceğiz? Matematik olmadan mı mühendislikte gelişip kendi bilgisayarımızı geliştireceğiz? Şunu bir türlü anlayamıyorlar ya ben ona yanıyorum!
bu soruyi soran arkadas seriat nedirnonu öğren once seriat Allah in sozudur namazdir oructur dinin gerekleridir seriatin iyisi olmaz ne demek kus beyinlimisin sen daha beyninizin basmadigi seyler hakkinda yorum yapmayin bazi ulkeler baski yapiyor diye seriati kotuleyemezsiniz he musluman ndegilsen o ayri zoruna gitmistir seriat kotu derken muslumanken dinden cikarsin dinin varsa tabi
Senin neden saçların açık o zaman. Çoktan kapanma zamanın gelmişte geçiyor. Bir bayanın sosyal paylaşım sitesinde ne işi var? Hele ki bu saatte! Günah değil mi? Afganistan'da olsan seni toprağa gömüp kafana beyaz çuval geçirip taşlamazlar mı?
sen ne sacmaliorsun ya ben ozgurum istedigimi yaparim bu Allahnla benim aramda sen okunonce ne demek istedimi istersen cirilciplak gez kavramlari karistirip sacmalama bence afganistanda dayatma var seriat ne demek ogrende gel ben TC vstandasiyim muslumanda ozgurdur turbanliya selam vermezmismis sen kimsinki Ataturk ciksa gelse Allah siizn belanizi. versin dicek haberiniz yok
Ülke elden gidiyor sen hala çıkmış bana demagoji yapıyorsun. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü tehlikeye atan biri varsa o da sensin.
Çok tuhaf
he heee siz ne b... k yediniz bu zmana kadar k.. c ac alkol ic ulkeyi somur sonra biz modern ataturkcu zart zurtt bir si eeee ordan siz anca bole kapali acik ugrasin baska ise yarammiosnuz zaten simdi sana daha cevap vermicem beynin algilamiyorbezbere konus konus hep ayni modelsiniz yaaaa hahahaha
E sen istiyorsan defolup gidebilirsin ülkemden! Suudi Arabistan var, İran var, Afganistan var, Pakistan var! Var oğlu var! Bir şeriat diye tutturdunuz gidiyor. Sakin ol tatlım. Elin ayağın titremesin.
haha ulkeyide sahiplenmis senin daha ne. kirmasi oldugun belli degil o beyinini kendi tarafindan besleme acik dusun biraz hem sanane. kizlarin eteginden kizlarin bir yerlerini goremeyecegin icinmi bu uzuntun soruu sorani bayan sanmıştım halbuki şu an soklardayim seriati kabulenmiorsun ama zaten seriat var bu ulkede yasayan yasar sen kabul etmesende ezan okunur mesela en kolay ornek sen anlamazsin simdi buda seriattir anladinmi bakim seriati kabul ederim yasayip yasamammk sahsa kalmis sana bunu daha nasil anlatim offf
awriatin tanimi bu degildir arkadasim. rica ediyorum iyi ogren ayrica islamda kadin sunneti diye birsey yok baska ulkelerin yaptiklarini islama yukleyemezsin. miras olayinin bu sekilde olmasinin bir sebebi var onida aciklicam ve gidicem ne haliniz varsa gorun bir bayan evlendiginde genel olarak ona esi bakmakla yukumludir ama erkek tum aileye bakicaginicin anne babasida dahil ona pay fazla dusmektedir ama bu anne baabya bagli bisi istedine istedigi kadar verebilir illa kotuleyeceksinizya Allah anlayis nasip etsin bu dua sizin icin iyi geceler
https://sahihhadisler.com/?pid=p&id=1939 buyrun ben burada kafamdan uydurmuyorum , www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx istediğiniz kadar bakın burada yazıyor hadisler ayetler :)
etek giymenin yasak olacağını sanmıyorum ama boylarında bir düzenleme yapılmalıdır bencede desteklerim. bu iş çığrından çıkmaya başladı çünkü ergenlik döneminde ki kızlar dikkat çekmek adına eteği çekebildiği kadar yukarı çekiyor sonuçta orası bir eğitim yuvası belli bir düzeni olmalı mutlaka. türbanın serbest olması neden rahatsız etti onu merak ediyorum?
Beni rahatsız falan etmedi. Beni bağlamaz kimin nasıl giyindiği. Özgürlüklere müdahalede bulunulması beni rahatsız ediyor.
her ne kadar saçma da olsa bizim zamanımızda saç sakal uzatmak yasaktı hatta zaman zaman ayakkabı'ya kadar karıştıkları oluyordu. dışarda ne giyerlerse giysinlik okuldaki okul kıyafet zorunluluğuna uymaları gerekir. senin bu dediğin olay etekle değil de boyuyla alakalı birşey. eğer normal etek giymek yasak uzun etekle geleceksiniz deselerdi haklısın ama burada olağanüstü bir durum yok.
Cok sacma onlar turban takabiliyorsa biz de istedigimizi giyeriz kupe takabiliriz piercing takabiliriz sacimizi istedigimiz gibi yapabiliriz bu ne ya boyle asiri bir sacmalik onlar yapiyirsa biz de yapmaliyiz sacmaaa
Ülkenin bütün sorunları da düzeler artık çok şükür ahlakımızı kurtardılar arkası gelir. Komik valla ilginç :D
Gerçekten kendini öğrenci değilde manken sanarak okula giden kızlar var bence onlar ayrılmalı normal boyuta kimse bişey demez ama yaşın yanında kuruda yanmış sanırım :)
Dediğinizde haklısınız ama buradaki amaç şeriatı insanlara zorla empoze etmek. Toplum olarak bunun farkına varmalı ve sert duruşumuzu göstermeliyiz.
Şeriattan kasıt gerçekten Allahın emirleri olucaksa ben varım karşı filan durmam! Ama irandaki arap ülkelerindeki şeriatsa kasıt en ağır tepkii ben veririm.
Öncelikle şeriatın ne olduğunu kavramanız lazım. İnsanların yaşam alanlarına karışılan bir sistem olduğu için Türkiye gibi özgürlüğünden ödün vermeyecek insanların yaşadığı bir ülkede bu yöntem yedirilemez. Ama bunun kimse farkına varamıyor.
Gerçek şeriatta zorlama yoktur zaten hiçbir şekilde bencede şeriatı iyi anlamak lazım arap ülkelerini örnekleri malesef kötü izlenim bırakıyo hem fikirim ona karşıyım zaten.
Şeriatın iyisi olmaz. Hele ki bizim gibi eğitimsiz, pireyi deve yapan ve hayatı uç noktalarda yaşamayı seven bir toplum söz konusu olursa...
Ya turkiyede seriat uygulayacak merci olduguna harbiden inaniyor musunuz saka gibi
Yasaklansın tabi. 15 yaşında kız bir damla etek. O zaman özentilikde çok oluyor. Dİğer insanlarıda etkliyorlar diğer kızdan diğer kıza derken böyle yayılıyor.
Yasaklansın.
Turban da yasaklansin
Özgürlük kavramı yok bu ülkede. Ben baştan beri karşıydım okula türbanla girilmesine. Birde bu mu çıkmış. Kardeşim lisede şu an pantolon giymesine izin vermeyeceğim öyleyse. Özgür bir ülkedeyiz ya hani sözde istediğini giyer gider.
Kesinlikle öyle...
Benim kapalı bacıma okuma şansı vermiyorlar diye diye herkesi kendi düşüncelerine sokmaya çalışıp sonra demokrasi ve özgürlükten bahsediyorlar şişttttt sessiz olun halen Türkiye uyuyor uzun sürede uyanmıyacaga benziyor
Etekte servbest olmalı türbanda. Hatta dövmeyi de yasaklamışlar. Hemen gidip dövme yaptırmalıyım. Hemde Atatürk imzalısından.
Çünkü türbanlıların namuslu eteklilerin namussuz sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz artık.
Ulan o yaşta o kadar kısa giyiyorlar ki ben abileri yaşında utanıyorum. Namuslu kız bulamıyoruz. Bulunca parmakla gösteriyoruz. Kızlarımıza sahip çıkılınca da mik mik ötüyoruz.
Ulkecek tek derdimiz senin namuslu kiz bulman a mk emin ol
Ne alaka... zekalı beyefendi. Senin kız kardeşin, anan, bacın yok mu? Ne diyeyim sana, bu kadar genişlik fazla...
He he böyle boş laflarla erkek olduğunu mu sandın bebe. Gaza gelmem ben. Artık nasıl bir anadan doğduysan..
yasaklanmasın tabi de haberde dediği de doğru artık kızların etekleri süper miniye doğru gidiyor çok abartı. transparan çoraplarla birleşince liseli fantazisinin gerçek hayata geçmiş versiyonu oluyorlar. sen öğrencisin git okulunu oku, eteğini de giy ama bu kadar abartma.
yasaklanması saçma ama o haberdeki etek boyları ne öyle ya o da olmaz yani
E tabi cinsel amaçla karşı tarafı tahrik etmek için yapılan o hareket hele bir 15-16 yaşında bir kıza hem yakışmaz hem de kabul edilemez fakat buradaki amaç artık maksadını aştı ve insanların temel hak ve özgürlüklerine el atmaya başladı.
yani etek yasak olması çok saçma yasakçı zihniyet nedense herkeste var ama o minilerle de olmaz diz kapağı sınırdı önceden kızlar 2 parmak yukarı kıvırırdı ondan fazlası da eğitim için hoş olmaz erkekler zaten ergen :))
Zaten o ergen tehlikeye bir şey dediğim yok ama temel hak ve özgürlüklere el atılmaya başlandı. Bu çok can sıkıcı.
geriye dönük bir insansın bu durum sevmediysen git yapancı ülkelerde otur türkyenin çoğu müslüman olanlar kimse seni istemiyor sen sadece islam dinine karşı olmiyorsun sen genel hakka karçı oluyorsun ve sen kanunda ceza alman gerekyor allah sana ve senin gibi olanlara bela versin inşallah nesli tükenirsiniz
kazanan mini etekliler olacak :) yakında uluorta ilişkiye girebilecek kadar rahat bir seviyeye ulaşacak toplum. öyle alay etmek için yazmıyorum. yaklaşmakta olan kader bu
Etek yasaklansın ama karşılıgında TÜRBAN'DA yasaklansın :)
İŞİD i şeriat ile özdeşleştirmeniz konuya ne kadar uzak olduğunuzu gösterir işid nedir amacı nedir arkasında kimler var nereden başlamıştır nereleri ele geçiriyor sadece :)) işid sadece islam dinini kötü yaymak adına islma diye tanıtıyor kendini yoksa tecavüz kafa kesmek koparmak islamın neresinde var şeriattan kasıt bu kafası kesilenler ne yapmış şeriata aykırı birşeyi yapmış kafaları kesilmiş. yanıldığınız şu Türkiye işid i hiçbir zaman desteklemedi özgür suriye ordusunu şu an olduğu gibi her daim destekledi. burada onlardan kopup işide katılım oldu abd her planı yapıyor herdakika senaryo değiştiriyor. işid kısaca IRAK haçlısı SURİYE haçlısı sözde islam devlti baş harflerini topla İŞİD Türklerde kolayca anlasın ihale onlara kalsın diye ismini ne güzel koymuşlar değilmi
@carismaaa Ben onları biliyorum lakin uyguladıkları gerçek şeriattir , bu tartışılmaz , Irak ve Şam ilk islam devlet başkentlerindendir , Şam şimdiki Suriye bölgesidir , Ben şahsen Allah'a ve Hz. Muhammed'e inanıyorum ama Kuran'ın değişmediğine inanmıyorum , Eğerki kadınları diri diri gömen bir yerde kadını üstün kıldıysa en basit örneği neden erkeklere mirastan 2 pay kadına 1 pay veriliyor , Kadınlarınızı dövün gibi ayetler , veya RECM kanunu , ben bunlara az çok gözattım dinden çıkmamak için okumadım :) Kadın sünneti diye birşeyde var mesela , 15-45 yaş arası kadınlara yapılıyor , bunları biliyorsunuzdur o kadar bağlıysanız dine :) Başörtüyle bir sorunum yok ama Türban ve 15 Yaşındaki hür iradesi tam yetişmemiş bir çocuğun kapanmasıyla sorunum var , o kurallarla birlikte aile baskıları , ücra köşelerdeki liselerde baskıyla türban takılmayacakmı? Ayrıca kapanmayı biraz araştırmanızı öneririm , Hz. Muhammed'den önceki cahiliye döneminde çıplak gezen insanlar vardı , onlara örtünün diye
@carismaaa Ayet gelmiştir , örtünmeden kasıt başta değildir , vücudunuza kıyafet giyin anlamındadır , ayrıca ÖSO desteklendi diyorsanız , https://www.youtube.com/watch?v=jyjyggQpg74 bunuda bir izlemenizi öneririm , din siyasete karışırsa din olmaktan çıkar sadece bir araç olmaya başlar , politika zaten bizim alanımız , IŞID'i destekleyen kuvvetleri elbette biliyoruz ama yaptıgının gerçek şeriat oldugunuda biliyoruz :)
Atatürk ten başlayın günümüze kadar din siyasete her zaman alet edilmiştir ve edilecektir zaten nedeni basit ülke %99 Müslüman ise siz siysasal İslamcılık yaparak yıllarca başta kalabilirsiniz yoksa chp gibi yıllarca bekleyebilirsinizde :)
IŞİD in tek dini petrol ve israilin güvenliği dir başka bir şey değil..
15 yaşında bir kız tabki hür iradesini yaşamak ister ve aslında artık şimdi yaşamaya başladı desen daha doğru olurdu çünkü isteyen kapanabiliyor isteyen açık gidiyor zaten yazar orada yasaklandı derken resmi olmayan bir ifade kullanmış soruda..
Olduki şeriat sisteminde yaşasak keşke halimiz ortada bakın bir insan ancak dinine bağlı yaşarsa ahiretini kurtarır ve yaşaduığı toplum huzur içinde olur.. ben öylemi yaşıyorum maalesef..
@carismaaa Öncelikle ne Atatürk'çüyüm nede CHP'li o yüzden bana CHP'yi örnek vermeyin , Adam gibi SOL önder geldimi Ecevit gibi nasılda iktidara geldi CHP onuda gördük :) IŞID'in uyguladığı politikadan bahsediyorum ben , Sizin tabirinizle Türban Üniversiteden önce takılamaz , ve şimdi tamamen hür irade olduguna ne kadar inanıyorsunuz? Laik bir eğitim sisteminde Türban , HAC gibi şeyler ülkenin manevi değerlerine zarar verir , Şeriat sistemine geçiş olursa emin olun çok kan akar çok , hem bizden hem sizden , siz şeriat müslümansınız , ben şeriate karşı müslüman , ben bazı geceler 2 kadeh atıyorsam kime zararı oluyor? , size çok basit iki soru soruyim , Hangimiz dinimizi kendimiz seçtik , doğuştan değilde? Veya şunu iyi bir araştırın , En çok suç işlenen ülkeler arasında kaç tane İslam ülkesi olduguna bakın :)
@carismaaa hiçbir zaman elinizi kolunuzu bağlayan olmadı , sadece AKP'nin bahanesini öne sürüyorsunuz , bir ülkede laik bir eğitim sistemi varsa oraya dini karıştırmamalı , şimdi milli eğitim bakanı diyor dini kitaplarda sadece müslümanlık yok , ben 2 önce liseden mezun oldum ve bu söylediği külliyen yalan , bir kere orada Hz. İsa veya başka bir dinin işlendigini görmedim , başka bir dini geçelim Sunnilikten başka meshebin ibadet şeklini bile göremedik :)
Olum istediğiniz kadar zorunuza gitsin ülke gavurlarsmayacak islamlasacak ! Ölün zorunuzdan muhaha :D size nah özgürlük.. C. baskanida oldu Rte savcilarda bizden artik kacacak yer arayin kendinize.. Hepinizi silivriye sürgün edecez asdasss
Sen ne içtin böyle?
Gerizekali misin?
ne hakr yerlerse yesinler zerre kadar umrumda değilne kızım var nede kız kardeşim isterlerse okula göndermesinler çokta tın bizim derdimiz bize yetiyor şunuda söyleyim ortalıkta eteklilerden fazla pantolon giyen türbanlı oruspular var.
Bak bunda haklısın işte...
isabet olurdu..
hiç yoktan bazı erkekler etek altına bakıcam diye yırtınmak zorunda kalmaz bu yönden bile baksan güzel
Evet o kadar saçma bir konu ki. Bu dedigin özel bir okulda okul yonetimi ile okul aile birligi tarafindan ortak alinan karar. Yani meb icin bir durum soz konusu degil. Lutfen biraz arastirmaci
olalim
diz üstü bencede yasaklanmalı ya da şort etek giyilmeli iyice ahlak bozuldu
Ahlak =etek boyu WTF?
Lisede hamile kalanların sayısını düşürecekse mini etek kalksın derim. Sonra düzeltilmesi zor problemler çıkıyor.
Turbanlilar zikismiyo mu kanka?
Evlilik yaşı 12'ye indirilince ortaokullara emzirme odası kurulacak hala lisede gebelikten bahsediyor. Küçükken menenjit mi geçirdin sen?
sanane milletin hamile olmasından özgürlük var ak
seneler önce zaten yasaktı şu son 12 yılda serbest kaldı yine yasaklandı. ama okul orası yaa niye süslenmek ki? saçma. okumaya gidilir millete kendini beğendirmeye değil ki?
Ben de yillardir bu kafayi anlamadim arkadas. Orasi egitim niye susleniyorsun diyenler, suslenmekle egitimin ne alakasi var a mk. Okula spor ayakkabisi ile gitmek yasakt zamanimizda. La zaten kiytirik hocalar ders veriyor genelde lisede. Ben onu kulagimla mi dinlicem ayagimla mi? Ya da sac uzunlugu. Sacim uzun olsa gerizekali m oluyorum? Dershanenin en kokos kizlari bogazicini kazandi. Senin gibi bogazli kazak giyip kokanlar kazanamadi.
ne alakakardeşimin okulunda pantolon yasak kuzeniminde öyle yalandır bu
ülkeyi dinci yapıcaklar diye şeriatı getiriyorlar yavaş yavaş allah belalarını versin.
Amin!
Bu kadarını ilk defa görüyorum. Şeriatı getiriyorlar, Allah belalarını versin :D :D :D
insan nickiyle çelişmemeli. ironiden anlamayan bir insan zeki olamaz bence. şimdi internete ironi ne diye yazar bu spastik
bana bak yeni elaleme gülme ayıp
Sorun, sorunun gibi... Yıllardan beri türban yasaktı göz yumdunuz? Madem özgürlük işine geldiğinde özgürlük, herkes kendi özgürlüğünü dayatır topluma ;) Bana kalsa ne türbana izin veririm ne eteğe ;)
böyle bişe olamaz ab ye girmek istiyolar sonrada etegi yasaklıyolar ab özgür bir devlet ister bizim devlet özgür degil insanlar herşeye karışıyor abdede millet çıplak gezse bile bişe demiyorlar şahsan gidip gördüm
Inanmıyorum ne korkunc seyler yapmislar, tuh tuh vah vah
soran, bizim yandaki okulun da elektrikleri kesikmiş.
türban serbest ama elektirikleri kesik olmaz ama.
değil mi?
etek niye yasaklanmış? kadın niye erkeksileşiyor niye yasaklanıyor?
Şeriatı getirme çabaları. Dayatmacı zihniyet bize kendi fikirlerini devlet zoruyla dayatmak istiyor.
evet çok saçma etek giyseler nolacak yıllardır giyilen etek şimdi mi batıyor
Evet onlara batıyor. Çünkü, lise bahçesinde 15-16 yaşında voleybol oynayan kız çocuğu gördüler mi tahrik oluyorlar. Ufacık kızların eteğinin altını düşünmekten geceleri uyku girmiyor o zihniyete sahip kişilerin gözüne!
aynennn
Kadını aşağılayan AKP hükümeti döneminde böyle baskıları görmek olası.
Sözde kıyafet özgürlüğü özde araplaştırma çabaları...
Başka herşeye gelinnce özgürlük diye nara atarsınız. Komik ve acınasısınız.
ne yone gittigimiz belli de nedense insanlar kabullenmis gorunuyor.
Böyle bir zihniyette olan hükümetimiz varken ne beklersin ki başka.
benim etegim neredeyse dizden bir karis yukaridaydi
En sewdigimboy :-)
@haynickini, seni etek giymiş Bülent Ersoy'a havale ediyorum!
Eteksiz liseli mi olur n'olcak onca erk3gin hayalleri 😄
bence çok saçma türban varsa etek olması gerek bence
Etekle namus ölçülen bir yerde yaşıyoruz. Özgürlük diye birşey yok burda.
Etek yasaksa çıplak gıdelim
Ülkemde kızları ne yapacaklarını bilemiyorlar. Yok şunu giysinler, yok bunu çıkartsınlar. Alem Mars'a gidiyor, biz hala türbandayız, etekteyiz!!! Yazık çok yazık bu ülkeye...
Yobazlıktan ve yobazlardan nefret ediyorum.
bir karış etek giyenler yüzünden yasaklanmıştır
Bir karış etek giyip kıçı meydanda dolaşanları haklı bulmuyorum fakat temel hak ve özgürlüklere yapılan bu müdahale hakkında olumlu düşünmüyorum. Biz nasıl türban takana karışmıyorsak onlar da bize karışmayacak. Ben buna dikkat çekmek istiyorum. Ve eğer konu ayrıma girecekse evet bu ayrım olmalı. Olmak zorunda. Biz ve Onlar!
belkide türbana inat o şekilde kısa giymişlerdir onun için yasaklanmıştır
Türban veya değil. Genel hak ve özgürlüklere kimse karışamaz. Burası Patates vilayeti değil, Türkiye Cumhuriyeti! Biz, onların yaşam tarzına karışmıyorsak onlar da bizim yaşam tarzımıza karışmayacak.
tabiki karışılmamalı ama öğrencilerin biraz okula yakışır tarzda giyinmeleri lazım
Geri kafalılıktan başka birşey değil...
Herkes istediği. gibi giymeli
formalar kalkmamalıydı.
Yapamazlar öyle bişey
Lise biteli cok oldu.
nasıl ya gerçek mi bu :O
Maalesef gerçek.
Ülkenin içine ettiler baska acıklaması yok.
Aynen öyle!
Zihniyetlerini ziktiklerim bunları yapanlar :)))
Umrumda bile degil siviliz biz ^-^
=^-^=
Turban alti yapar yeni nesilde.
Yo biz hala etek giyiyoruz
Bize çok çektirdi zamaninda etekliler.
gavur musun l*n sen?
Yobaz mısın l*n sen?
yobazın git bir anlamına bak elhamdülillah müslümanım. yapılan uygulamada gayet yerinde bu çocuklar öğrenci kapitalizm in bir parçası olmamalı. Dünya nüfusunun ekseriyetinin ''Teen Schoolgirl'' Fantezisi varmış bundan haber dar mısın? hayır. varsa yoksa din düşmanlığında Okul öğretmenlerini ve yönetimi kutluyorum. bu yukardaki yazdıklarımdan yobaz olduğum çıkıyorsa senin lugatında Yobazım Allaha şükür.
Bence o Teen School Girl fantezisi sen de var.
seninle tartışmaya girmiyorum. Kimin ne mal olduğu ortada. kızların eteklerının yasaklanması seni neden ırgalıyor?
Bence burada senin ne mal olduğun ortada. School Girl diyen ben miyim? Hayır, sensin! Hadi itiraf et. Lise bahçesinde voleybol oynayan kızları kesiyorsun değil mi? Ah buraya o topu kaçırsalar da bir şekilde onlarla tanışabilsem hayalleri falan.. değil mi? Seni hınzır!!!
aptal aptal konuşma Bizim buradaki liseler türkiyede ki gibi değil. Ukraynada yaşıyordum kaç senedir şu an makedonyadayım senin bahsettiğin gibi tr deki kızlar gibi etek ti üniformaydı yok burada. insanların dini görüşlerine saygı duymayacak kadar aşağılıksın. Müslüman bir kimse bu senin savunduklarını yaptığın hitapları yapmaz. git ''inanıyorum'' diyorsan kendini sorgula. 22 yaşındayım. 4 5 yıldır memleketimde değilim. senin bahsettiğin gibi formalıların içinde de değildim. Bu arada Bir Müessese. okul adı her ne ise eteği yasaklaya bilir. ya da herhangibir kıyafet değişikliğine gidebilir. Bu o müessesenin insiyatifinde dir. burada cematin okulları vizyonunu bozmamak için okuldaki hocaları gayri müslim bile olsa askılı bluz ve etek giydirmiyor. ve bu bu insanların yobaz olduğunu göstermez.
Yobazin anlamina bak diyen adamin gavurun anlamini bilmemesi.
Aman bana ne :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar