Olay : Kız öğrenci yurdunda çalışan erkek görevliler, kızların açık kıyafet giydiklerini ve tahrik olduklarını söyleyerek yönetime şikâyet etti. Yönetim ise “Toplumu tahrik edici davranışlarda bulunmayın” diye öğrencileri uyardı..
Kişisel yorumum: kız öğrenci yurdunda neden erkek görevli var? Ayrıca bu yapılan kısıtlama, laik devleti ilkesine bağdaşmaz ve akp nin gidişiyle ; hepiniz yargılanacaksınız. Sonuna kadar; Laik ve cumhuriyetçi, Türk kadınlarının, yanındayım. Tekrar söylüyorum İrtica, Pkka kadar tehlikelidir! Ayrıca kızların başörtüsüne karışan, 28 Şubat zihniyetini de tasvip etmiyorum. Kadınlar çiçektir ve giyimlerine karışılamaz!
Kaynak :https://www. google. com/amp/s/www. cumhuriyet. com. tr/amp/turkiye/aydindaki-kyk-yurdunda-cagdisi-kiyafet-uyarisi-tahrik-oluyorlarmis-1994159
Aydın Kız öğrenci yurdunda, kısa etekle dolaşmak yasaklandı. Ne düşünüyorsunuz?
Görevliler ''Biz sapığız, biz insan değiliz, o yüzden kızların tabii hakları kısıtlansın'' ikrarında bulunmuşlar
Bu toplumun genel kabul görmüş ilkelerine zıçıyım ben!
4
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu şikayeti yapan adam tehlike arz ediyor ve görevinden alınmalı ama adamın dediği uygulanıyor. Bu tür durumları erkekler olarak da görmezden gelemeyiz. Cinsiyet eşitsizliği küresel bir sorun evet ama bu rejimde güçlerinin yettiği herkesi eziyorlar. Bugün sadece kadınlar kısıtlanıyor gibi görünürken yarın bu şiddet bizim gibi efendi erkeklere de sıçrar. Kavga etmeyi tercih etmeyen, çeteler halinde gezmeyen erkeğin dayak yemesine bir kulp bulurlar ve suçlular serbest kalır. Bunu özellikle yazıyorum çünkü kadının yaşadığı psikolojik ve fiziksel şiddet çoğu erkeğin umrunda değil. Denk görmüyor kadını kendine. Halbuki çoğu kadın bir kyk yurdunda erkeklerin şortla gezemenesi meselesinde de erkeklerin yanında durmuştu.
Açıkça, laik devlet düzenini yıkıp din devleti getirmeye çalışıyorlar. Cezası, müebbet! Yazıyoruz, bunları bir kenara! Hesap günü, elbet gelecek. Ama önce, akp gitmeli. Mansur Yavaş dışında, hiç bir aday akp yi yenemez. Aday yapılmaz ise, hapı yuttuk..
Bak daha deminden beri demiyim demiyim diyorum ama gene dedin din uzerine kurulu bir hayat duzeni istemiyorsun ama kiz yurdunda erkek gorevli de istemiyorsun tutarsizlik var ve bircok kisi senin gibi dusunuyor kizlarin korunmaya ihtiyaci varmis gibi herkes kendini toplasa hic kimsenin korunmaya ihtiyaci yok medeniyet denen bir sey var yahu
Bizim erkeklere, güven olmaz. Çünkü, cinselliğe çok açlar. Afgan veya arap erkekleri kadar olmasa da yine çok açlar. Herkes, kontrollü de olamıyor maalesef. Bu yüzden devlet yurtlarında, kız görevli olmalı. Aksi halde, sizi tecavüz etmesi çok basit..
Uslubuna dikkat et o ve benzeri insanlarin tedavi olmalari sart kocaman insan nasil kendine hakim olamaz bos bahanelerle avutanlarda onlarin tipa tip aynisidir.