Diğer ülkelerde 5 gün hatta 9 saati geçerse çalışman 4 güne düşüyor çalışma süren!
Türkiye'de ise;
- Haftada 6 gün çalış
- Mesaiye kalmak zorunlu!
- Geçinecek kadar değil hayatta kalacak kadar maaş!

Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Diğer ülkelerde 5 gün hatta 9 saati geçerse çalışman 4 güne düşüyor çalışma süren!
Türkiye'de ise;

Cevap
4Cevap
Toplumu kolelestirmek için.
Düşünen, sorgulayan, haksizliga susmayan, hakkını arayan, sağlıklı bir toplum olmaması için.
Bunu çalıştıran patron da aynı şekilde yıpranıyor.
Gel gör ki kimseye bir şey izah edemezsin.
Sistem bu. Sistem yenilenmedikce bu böyle gider.
Sen işten başını kaldırmayacaksin ki yorgunluktan düşünmeye, sorgulamaya vaktin olmasın. Günlük saçma sapan gündemler ile ömrünü bitir, maksat bu.
Millet dünyayı geziyor, yeni şeyler öğreniyor, keşfediyor, bizde sosyal medyadan oradan buradan görüp vay be diyoruz.
Şimdi duruma uyanıp gezme fırsatı olanlar da geziyor ama o da borçlanarak, iki hafta gez bir yıl borçlan. Sistem soluk almana izin veriyor ama bunun için seni kendine köle yapıyor yine.
İsviçreden bildiriyorum; 9 saati de geçse çalışma günün 5 saatten düşmüyor 4e. 6 gün çalışanlar da mevcut. Almanya da keza aynı. Başka ülkelerde durumlar nedir bilmiyorum ama genel olarak avrupada durum aynı. Sağlık sektörü gibi spesifik sektörlerde farklı olabilir tabi onu bilemem ama durum bu.
İş kanunu oku, haklarını talep ederek işe gir. Resmi iş sözleşmesi yap. İşverenin istediği her şey yasal değil.
Bizim tekstilde işçiler bu dünyada ne kadar çok çalışırsan ahirette mükafatını alacaksın diye önemsemiyorlardı sabahtan geceye kadar eşek gibi çalışıyorlardı dinler cehaletin afyonu
Kölelik.
eşek olduktan sonra semer vuran çook olur
Biz köleliği severiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Çalışma saatleri ve iş-yaşam dengesi, toplumsal refahın en kritik boyutlarından biri. Yasal olarak haftalık üst sınır kırk beş saat olsa da uygulamada ekonomik şartlar ve iş gücü piyasasının yapısı çalışanları uzun saatlere zorlayabiliyor. Dünyada daha kısa çalışma haftaları verimlilik üzerinden tartışılırken, bizde geçim mücadelesi insan hikayelerini doğrudan etkiliyor. Çalışanların sosyal hayata zaman ayırabilmesi sizce üretkenliği ve toplum sağlığını nasıl etkiler? 🤝 structured