Aynı milletiz, aynı dine mensubuz çoğunlukla, aynı kültürü paylaşıyoruz, aynı dili konuşuyoruz ama yine de Türkler arasında inanılmaz bir bölücülük var.
Bir de Türkiye’de, Türkiye’den kaçmak için resmen popon yırtan o kadar çok insan var ki; buna rağmen yurt dışında yaşayan Türklere karşı ırkçılık yapıyorsunuz. Ben gerçekten buna anlam veremiyorum. Elinizde imkân olsa çoğunuz Türkiye’den gider, belki de bir daha geri dönmezsiniz.
Mesele siyasi görüşse, ya, bir yandan “demokrasi” diye yırtınıyorsunuz ama demokrasi işinize gelmeyince “Sen şu partidensin, sen bunu destekliyorsun, o yüzden Türk değilsin, gerçek Türk değilsin” gibi laflar ediyorsunuz. Bu nasıl bir mantık?
Mesela ben Atatürk’ü seviyorum. Ama sevmeyen insanlar da var. Birisi Atatürk’ü sevmiyor diye ona “Sen Türk değilsin” demiyorum. Aynı şekilde AKP’li de değilim ama AKP’ye oy veren insanlar var. Elbette cahil olup AKP’yi destekleyen de vardır, başka partileri destekleyen de. Ama sırf siyasi görüşünden dolayı bir insana ırkçılık yapmak doğru değil. Demokrasi dediğin zaten insanların farklı görüşlere sahip olabilmesidir.
Yurt dışından oy verme konusuna gelirsek; bu hakkı bize devlet verdi. Rahatsızsanız gidip devlete şikâyet edin ya. Benim yasal olarak oy verme hakkım varsa oyumu veririm. Yurt dışında yaşayanların Türkiye seçimlerinde oy kullanması doğru mu, yanlış mı? Bu ayrı bir tartışma. Ama mevcut sistem bana bu hakkı veriyorsa, neden kullanmayayım?
Kaldı ki 2023 seçimlerinde yurt dışındaki insanlar hiç oy vermeseydi bile sonuç yine değişmeyecekti.
Ben nerede evimde, yurdumda hissedeceğim? Zaten burada, yurt dışında, tam anlamıyla kendi ülkemde değilim. Türkiye’ye geldiğimde de bir de kendi insanımdan ırkçılık mı göreceğim ya? Bence bu gerçekten çok ağır ve çok ayıp bir şey.
Sizin de bu konudaki düşüncelerinizi gerçekten merak ediyorum.
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer