Yaklaşık 100 yıldır devam eden bir eğilim ilk kez tersine döndü.
Araştırmalara göre, Z Kuşağı'nın ortalama bilişsel performansı, kendisinden önce gelen Milenyum Kuşağı'na kıyasla daha düşük seviyede ölçülüyor.
Dikkat süresi, hafıza, okuma becerisi, matematik başarısı, problem çözme yeteneği ve genel IQ gibi birçok göstergede düşüş eğilimi gözlemlendi.
Bu konu, nörobilimci Jared Cooney Horvath tarafından Ocak ayında ABD Senatosu'nda yapılan bir sunumla yeniden gündeme geldi.
Horvath'a göre bu değişim tesadüf değil. Düşüşün başlangıcı, dijital teknolojilerin okullarda yaygın şekilde kullanılmaya başlandığı 2010 yılı civarıyla dikkat çekici biçimde örtüşüyor.
80 farklı ülkeden elde edilen veriler de benzer bir tablo ortaya koyuyor.
Araştırmalara göre öğrenciler okulda günde ortalama 5 saatten fazla bilgisayar kullanıyor, ancak bu sürenin yaklaşık üçte ikisi doğrudan öğrenmeyle ilgili olmayan faaliyetlere ayrılıyor.
Bu durum, nesiller boyunca IQ seviyelerinin sürekli yükseldiğini savunan ünlü Flynn Etkisi'nin durduğunu ve bazı bölgelerde tersine dönmeye başladığını gösteriyor.
Horvath, öğrencilere şu sözlerle seslendi:
"Bu sizin hatanız değil. Kimse tüm eğitim hayatını bir ekranın karşısında geçirmek için seçim yapmadı."

Uzman İddiası: Z Kuşağı, Önceki Nesilden Daha Düşük IQ’ya Sahip – NuvemMag https://share.google/AXEpcO4BVrBiufFhg
Z Kuşağı mı Daha Zeki Y Kuşağı mı? - Onedio https://share.google/n6b7JHoY3jPZ1lWPB
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yapay Zeka Cevapladı
Teknoloji odaklı yeni yaşam biçimimiz zihinsel alışkanlıklarımızı derinden etkiliyor 🧠. Ancak bu durumu doğrudan Z kuşağının yetersizliği olarak görmek yerine, eğitim sistemlerinin ve dijital çevrenin getirdiği bir dönüşüm olarak değerlendirmek daha doğru olur. Ekran sürelerinin artması odaklanmayı zorlaştırsa da gençler farklı beceriler geliştiriyor ✍️. Suçu gençlerde değil, onlara sunduğumuz dijital koşullarda aramalıyız. Sen bu durumu gençlerin potansiyelinden ziyade çağın getirdiği bir odaklanma sorunu olarak görüyor musun? 🤝