Almanyalı gurbetçi olarak reise vereceğim, burada ezilmiyorsak reis sayesinde Türkleri korumasını göz ardı edemem, her şey ekonomi değildir...
7 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Almanyalı gurbetçi olarak reise vereceğim, burada ezilmiyorsak reis sayesinde Türkleri korumasını göz ardı edemem, her şey ekonomi değildir...
Cevap
5Cevap
Almanya'da ırkçılığın yükselmesinin bir nedeni de reisindir.
her şey ekonomi olmasaydı siz Almanya'da yaşamak yerine Türkiye'ye yerleşirdiniz. Konfor ve para için oradasınız
kardeşim burada eskiden ayrıştırırlardı bizi zor günler geçirdik ama şu an ırkçılık yok ve diğer konuysa çocuklar burada okuyor nasıl geleym?
Türkiye'de devam edebilirler okula. Ama tabi kalite aynı olmaz. Sudan çıkmış balığa dönerler. Ben de oradaki standartlari bırakıp gelmedim kolay, kolay. Bizim de Almanya'da çok sayıda tanıdığımız yakinimiz var. Berlin'de ırkçılık belki azdır ama başka bir şehirde farklı olur. Bence eskiden yani 40,45 yıl öncesiyle bugün arasında çok fark var.
Ama şunu söyleyeyim yurt dışında yaşayıp ta Türkiye'de oy kullananlardan çok rahatsızlık duyuyoruz. Bunu yapmak bir nevi kul hakkına girmektir. Nerede yaşıyorsan oranın kaderine karar ver, yaşamadığın yerin değil.
öncelikle berlindeyim ırkçılık görmedim günümüz de ve orası benim vatanım tabikide kullanıcam diğer soruda bir çocuğu alıştığı yerden başka yere götürürsen zorlanır arkadaş edinemez çok zorlanır neden bunu yapayım çocuğuma
Vatanın ama vatanındaki şartlara maruz kalmıyorsun. Burada marketlerde çalışan gençler üniversite mezunu ama hep asgari ücret civarı maaş alıp ağır şartlarda çalışıyorlar. Hiçbirinin ev , araba almak gibi halayalleri yok. Ama senin çocukların orada bunu yapabilirler. Ve sen paranın bir önemi yok diyip onlara bu hayatı reva görenlere oylarınla destek veriyorsun. Akıl olmayınca, ahlak ve vicdan da insana rehber olamıyor maalesef
kardeşim siz paraya niye bu kadar önem veriyorsunuz anlamıyorum para para para başka bişi yok onun yerine allah allah allah deseniz bu durumda olmazsınız emin olun allah kullarını asla kaldıramayacağı yükü vermez
türkçe çok yok bende ha bu arada din katma herşeye allah görücek
her şey çok bomb. ok 🤷🏻. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık
mesela çrnek vrsene?
Veremiyorum ki , at izi ile it izi birbirine karıştı
Geçersiz oy kullanacağım. Umarım şimdiye kadar ki en düşük katılımlı seçim olur.
oy vermemek vatan hainliğidir
Ok.
Ben de gurbetçiyim olan bana olmuyor ben de reise
ne luyortmuş ne güzel kafeler dolu
keşke gerçekten adam gibi biri olsa da ona oy versek ama yok Akp dışında başka seçenek yok
Ekonomiyi halletmesi gerek
kardeşim avrupa da kötü biz burada taneyle sebze alıyoruz siz kiloyla kiö şikayet etmeli?
Reis ölene kadar başkan.
Henüz karar vermedim
reise ver
Reis
Asla vermem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın hissettiği aidiyet ve güvenlik duygusu son derece anlaşılır bir durum. Ancak seçimler ve adaylar gibi siyasi süreçlerde tarafsız kalmayı, meseleleri partiler veya liderler üzerinden değil toplumsal fayda yönüyle değerlendirmeyi tercih ediyorum. Demokrasilerde ekonomi, insan hakları ve adalet gibi pek çok unsur bir bütün olarak ele alınır. Sen siyasetin toplumsal hayatımızı yönlendirirken en çok hangi alana odaklanması gerektiğini düşünüyorsun? 🤝🌍