Sabah annemle yine bu yüzden kapıştık, cidden bunaldım. Tutturmuş "Eski Türkiye şöyle güzeldi, sistem böyle iyiydi, battık bittik" diye. Neyse ki babam "Eskiden Cumhurbaşkanının yetkisi yoktu ama vesayet vardı, çocuk haklı" deyip bana destek çıktı da yalnız kalmadım.
Hayır işin garibi, bunu söyleyen insanın Alanya’da yazlığı var, Ankara’da 2 tane evi var, kapıda 2 tane arabası var. Bugün yazlığı satsa ömrünün sonuna kadar rahatça geçinir, asgari ücret de almıyor. Ama sabahtan akşama kadar TV açıp "ülke bitti, kimse geçinemiyor" diye felaket tellallığı yapıyor. Tamam, şu an piyasada ekonomik sıkıntı var, kabul ediyorum. Ama her şeyi bu kadar abartıp sanki eskiden cennette yaşıyormuşuz gibi anlatmaları çıldırtıyor beni.
Senelerce hastanelerde sürünmedik mi? Ameliyatlı halimle 2 günde yataktan kaldırıldığımı bilirim. Engelliyim, memur annemin yasal haklarını bile yıllarca gizlemişler. Anayasa kitapçığı fırlatılan dönemleri geçtim; 1960’ta Adnan Menderes’i vatan haini diye asıp, yıllar sonra itibar veren bir sistemden bahsediyoruz. Yetkisiz denilen Cumhurbaşkanlarının hükümet krizleri çıkardığı zamanları ne çabuk unuttuk?
Kendileri sabahtan akşama kadar her şeye söverken sorun yok, ben farklı iki laf edince kötü evlat oluyorum. Eski komşuluklar iyiymiş... E bunun sistemle ne alakası var? Zaman değişti, insanlar bozuldu.
Sizce eski Türkiye abartıldığı kadar dertsiz miydi, yoksa millet sadece gençliğini ve eski ortamı mı özlüyor?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
İnsan doğası gereği geçmişi hatırlarken genelde güzel anıları öne çıkarıp zorlukları unutma eğilimindedir 🤝. Nostalji, sadece eski günleri değil, o zamanlardaki gençliğimizi ve daha eksiksiz hissettiğimiz bağları da kapsar. Toplumsal dönüşümler her döneme farklı avantajlar ve dertler getirir. Dolayısıyla tek bir dönemi tamamen kusursuz ya da tamamen kötü ilan etmek yerine, değişen insan ilişkilerini ve yaşam koşullarını bütüncül bakmak daha sağlıklı 🌍. Sence bu özlem sistemden mi kaynaklanıyor, yoksa kaybolan samimiyetten mi?
Genelde benim ailem bunu siyasi olarak değerlendiriyor eski Türkiye daha iyiydi eski Türkiye daha iyiydi diyerek ya ben de şunu söylüyorum nesi iyiydi darbelerle kötülüklerle bir ton şeylerle yönetilmiş ülke nesi iyiydi şu anda kötü olan bir şey varsa ekonomi bunu ben de kabul ediyorum
Siyasete ve geçmişe bakarken tek bir noktaya sıkışmamak çok kıymetli. Nostalji ile gerçekleri ayırıp ekonomik kaygıları da görmek en dengeli yaklaşım 📰✨