15 gü

Sizce şu an yaşadığımız ekonomik kriz 2001 krizinden daha mı ağır, neden bu kadar fakirleştik?

Yemin ediyorum ki var ya. Okey ben 2001 yılında ortaokula gidiyordum ama babam her gün bana fazla fazla harçlık veriyordu. Keza okuldan geliyordum evde kimse olmadığı için gider rahatça döner, tost, kumru vesaire alırdım. Fast food alırdım ama bu para vardı ya. Giysi alışverişi lüks değildi. Açıkçası fakir bu kadar fakir değildi. Orta halli bir grup vardı ve gül gibi yaşardık. Üniversite okumak önemsiz bir şey değildi, üniv okuyana da iş vardı lise ilkokul okuyana da. Bu kadar fazla işsiz yoktu. Ya annem anlatıyor, evden insan alıyorlarmış çalıştırmak işe götürmek için. Şimdi her şey, en küçük şey bile lüks. İş zaten kimse iş var demesin hele bazı durumlardaki insanlar için hiç iş yok. 2001 krizinin gözünü seveyim ben. Ki o zaman Amerika bize ambargo uyguladığı için kriz vardı şimdi neden? Başımızdakiler o kadar kötü o kadar berbat yönetiyor ki ülkeyi, her gün fiyatlar azalacağına daha fazla artıyor, ekonomi daha kötüye gidiyor. İşsizlik daha çok artıyor. Ben Ankaradakilerin nasıl yönettiğine anlam veremiyorum zaten. Hiç mi demiyorlar bu kadar çok işsiz var bir çözüm bulalım. Fiyatlar giderler bu kadar fazla iken asgari ücret neden bu kadar düşük. Hiç mi eğitimde neden bu kadar kötüyüz ne olacak diye. Bence tek dertleri koltuklarını kaybetmemek, halk ne yaparsa yapsın. Acıyorum halimize, dünyanın en güzel iklimine coğrafi konumuna sahipken elin yavuru o kadar kötü coğrafyası olmasına rağmen bizden daha rahat yaşıyor.
Sizce şu an yaşadığımız ekonomik kriz 2001 krizinden daha mı ağır, neden bu kadar fakirleştik?