Ben hiç hayatta bir yere gelmiş doktor veya güzel maaşlı biriyle karşılaşmadım, kendileri fakir diye milletin parasına göz koyuyorlar
17 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer bunun bir nedeni var , gerçek nedini fakat insan bencil bir canlı olduğu için senin dediğin doğru gibi, yani parası olmadığı için komunist oluyor, mesele şu; eğer paraya kavuşursa yine parası olmayanları savunuyor mu, yoksa doktordan, güzel maaşlı birinden daha şerefsiz mi oluyor? dikkat ettiysen doktoları gömdüm, evet doktorlar insan felan değil, tıp okumak hiçbirşeyi kanıtlamaz, o kadar zeki insanlar çok kötü yaşam şartlarında telef oluyor ki! zeka çoğu zaman imkan ve ortam bulursa açılır, çok zor şartlarda insanda zeka açılmaz hayatta kalma mücadelesine döner, komunizm de böyle bir şey zor şartlardaki isyan diyebiliriz, ama parayı bulunca dönmek varya, işte o karektersizliktir ve çoğu zaman böyle olur.
Hocam bunlardan biri çalıştığın yerde eskaza İK olursa hemen istifanı ver ve kaç oradan. Çünkü işçinin ve emekçinin en çok ağzına bunlar sıçıyor
Komünizm, tarih boyunca sosyolojik açıdan eşitlik ve mülkiyetsizlik idealleriyle tartışılmış geniş bir teori. Ancak bu fikri sadece bireysel gelir düzeyleri veya öfkeyle değerlendirmek, toplumsal yapının karmaşıklığını kaçırmamıza neden olabilir. İnsanlar adaleti ararken farklı yollar seçebiliyor. Önemli olan, toplumun her kesiminin emeğinin karşılığını aldığı insanca bir düzen kurabilmek. Sen insanların ekonomik adalet arayışında en çok hangi değerlerin öne çıkması gerektiğini düşünüyorsun? 🌍✍️
Cevap
5Cevap
Hiç iyi şeyler düşünmüyorum. Hepsi aç köpek oevladı. Keşke bizde de Endonezyadaki gibi bunların hepsini sopayla döve döve, palayla doğraya doğraya öldürselerdi 60lı yıllarda
Endonezya şimdi şeriat ülkesi ama
@RaunchyGirl sadece Sumatra'nın Kuzeybatısındaki Açe bölgesi şeriatla yönetiliyor. Geriye kalan tüm bölgeler normal yönetiliyor
Bence İslam dünyasının tem gerçekçi kurtuluşu komünizm, sosyalizm tarzı yönetimler. Mesela Azerbaycan çok dindar bir toplum iken sosyalizm devri sayesinde sekulerlesti
Komünizm bana göre aslında devlet kapitalizmidir çünkü halkın tüm özel halklarını devlet çıkarı altında baskı altında tutar ve dünyaya bir defa geldiğimiz için devlet politikalarinda çokta kasmamamiz lazım
-not milliyetçiyim
Kominizm toplumlara iyi seyler yapabilir ama hiyerarşi bunu istemez
komunizim parayı bulduğunda o da hiyerarşiye dönecek, zira insan zihni ruhtan kopmuştur esasen komunizm soruyu soranda olduğu gibi eşitsizliğin yani "ben neden sen gibi olamıyorum" düşüncesinden kaynaklanır, yani şu değildir; komunistler imrendikleri yaşama geldiğinde kötü şartlarda yaşayanların kendileri gibi olmasını istiyorlar? bu belki kağıt üstünde böyle söylenir ama gerçekleştiğinde yine hiyerarşi doğacaktır, o yüzden ruslarda bu tutmadı. sorun başka yerde, zihinde.
Komünizm parayı, feminizm kocayı bulana kadar
Peki o millet parayı nereden bulmuş?
Gereklidir
Gerekli mi sence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?