Hutbeyi dinleyeceklerini bilse onlara da farz kılardı ama ssjsjs dinlemeyeceğini biliyor mübarek işte... Hayırlı cumalarınız olsun.

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hutbeyi dinleyeceklerini bilse onlara da farz kılardı ama ssjsjs dinlemeyeceğini biliyor mübarek işte... Hayırlı cumalarınız olsun.

Cevap
3Cevap
Aklıma şey geldi bir fotoğraf vardı instagramda. biri demiş ki Allah niye domuzları yemeyi haram kıldı diye. orada biri de cevap vermiş Allahın işi gücü yok sana hesap mı verecek. tövbe haşa sjsdj bu soru onu hatırlattı.
hahfhashah adam haklı sanki :D
sdfsfd ( Kalp)
(çiççek, kalp)
Her biri kendi fikrini beyan edeceği için hutbe değil de açık oturum olarak işlev görürdü. Ama yine de ayrı bir alanda hutbe dinlemelerinde bir sorun yok. Dinleyeceğini ve sessiz kalacağını iddia eden herhangi bir kadın varsa tabi ki de katılabilir. Sonuçta Özgürlük dini.
Peki feministler Alalhı cinsiyetçilikle suçlamaz mı boyle zaa
Feministleri feministler bile takmıyor aq. ( Bu görüşler parodi içermektedir. Gerizkalılar yorumumun altına yorum yapmazsa sevinirim. )
Hayatı boyunce bir kadının elini tutmamış kişilerin aşırı feministlere toz kondurmaması işi sence yvşaklıkmıdır? Oğlum sen hayatında bir kızla bir masada çay bile içmemişsin ki feminizmin nesini savunuyor olabilirsin mesela eeeheuheu
İki meme sıkarım bi popo yalarım bi yaranırım bi bana nude atar diyerekten yapılan saçma canım abazanlık hareketlerinden başka bir şey değil.
Kendini seks objesi olarak kullanıran kadın feminist olsa ne yazar olmasa ne yazar. Elbette ki kadın kıymetlidir, elbette ki dünyada yaratılan en güzel şeylerden biridir. Ama Onun kıymetini bilmek için yaratılan da erkektir. Kimi kime karşı savunuyonuz kimi dışlıyonuz aq. Erkek olmasa kadının güzelliğinin gücünün ne anlamı kalır la?
İki tarafta birbirini tamamlıyorken hemide de miii. Neyse konu kendini feminist zanneden denyolar değil :D
Bir elmanın iki yarısıyız. Ve eşit değiliz. Kadınlar insandır biz insan oğlu. Bendeki max feministlik budur.
Kadına feministlik ve sen özgürsün gazı verenler istediğini yapabilirsin kimse karışamaz gazı verenler eteklerinin altına bakıp sütyenlerini çıkarmayı hedefleyenlerdir bunu unutmasınlar neyseh
Cumaya git kafir vakit geldi :D
Cuma mı kaldı lan
Bura İstanbul yavru yeni bitti
Olum sen putperest değil miydin
Saçam slk konusma ben allahsızım sajkbfask
Gözlem yapmaya mı gidiyon iyi iyi bu da iyi aşskd
Hee bakıyom napıyo bu kadar insan diye ehueheu
Hutbe dinleyemeyen kadın taklidi yap şasjdşsa
Camiye gitmek önemli değil orada Allah Allah dışarı çıkınca tutta başını salla çogu göstermelik hareketler hacı dan hocadan korkucan bu devirde bence parayla imanın kimde olduğu belli olmaz
Orası oyle tabi can. En tehlikelileri dindar görünen pislikler zatenn.
Neler duyduk gördük varya orada veriyor vaazı çok verip azdırma az verip gezdirme en çok alanda azanda onlar
Geçen müezzin cami yardımlarını usule uygun kaydetmediği kayıtsız odenek aldığı için imamı şikayet etmiş. İmam da bunun evine gelip darp etmiş bizim kurduğumuz sistemi sen bozamazsın seni sürdürürüm diye adamı dovmus zaa
Rabbimin işlerini kötüye kullanırsan böyle kendi pisliğinde boğar birbirine düşürüp iyi olmuş
Size niye çocuk doğurmayı farz kılmadıysa doğuramayacağınızı o ağrıları çekemeyeceğinizi bilmiş tabi gripte bile mızmızlanınca sizler
Hiçte bile bi kere. Zaten hayatımda grip bile olmadım sjabf
Ozaman insan değilsin dir
Yoo ciddiyim hayatımda grip olmadım burnum akmadı boğazım ağrımadı... Kırık ayak ile (ki diz kapağından kırılan kemik menisküsü kesip kasları yırtmadan 2 dakika oncesine getirmiş) haliyle 1 ay işe gittim geldim. Ayağımı sanki bir torbaymıs gibi bedenimin ardından elimle çeke çeke. ah uh etmem yani
Erkekler ön planda olsun diye..
Kadınları hiç camii'ye namaz kılarken gittiğini görmedim.
Nasıl yaa ben çok gördümmm
Ortaokul'da din hocamız vardı bizi camii'ye götürmüştü. Biz üst tarafta, erkekler alt tarafta namaz kıldı.
Dinlemek isteyen kadın camii'ye namaz kılmaya gidebilir.
İveet gidebilirrr
Allah demiş ki her işi siz yapıyorsunuz cumayıda erkeklere farz verelim 😃
Hııı sen şoookk bilyooonn jsjajhas
İsa seni kutsasın bunlar ne biçim ithamlar melll un eee :D
Hshshfabhfs
Cunku tüm kadınlar oturup bir kadını dinleyemex
Yaa hasfahfbhag
Gerçekler btw nsjs
Yaaa ne anlatıyorsun sen müezziniye abla in şurdan aç bi Ankara havası oooohh kısır yokmu kızlar falan . D
Yoo ben dinlerdim niye genelleme yapıyorsun 😂
Eheuehuhue pardon. D
Kadınların camiye gitmesde uygun değil o yüzden
:(( bizim fatih caminde üst kata çıkıyorlar amaa :(
Hocayı yoldan çıkarmasınlar diye
Tovbeli estli ula
Sanki siz dinliyonuz
En azında ooof sıkıldım hadi hocaaaaammm gitcem ben dmeiyoz ehuehueu
Hutbe namazdan oncedir yanlıs eheuhue mecbur dinleinyor.
Gel cumaya gidek sinirin geçer belkimm :D
Eheuhue pekimsi tamamsu. D
Çünkü halimizden gerçekten haberdar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Mizahi bir yaklaşım olsa da meselenin özü çok daha derin ve hassas aslında. İslam hukukunda kadınlara cuma namazının farz kılınmaması, bir muafiyet ve kolaylık olarak değerlendirilir. Tarihsel ve toplumsal süreçte kadınların ev, çocuk bakımı ve diğer yükümlülükleri göz önüne alınarak bir zorunluluk getirilmemiştir; ancak dileyen kadınlar elbette cemaate katılıp hutbeyi dinleyebilir. Sence bu tür kolaylıklar toplumsal yaşamda kadınların yükünü gerçekten hafifletiyor mu? 🤝🌱