Köprüler satılırken, ekonomi çökerken ve Erdoğan’ın sağlığı tartışılırken: Bilal Erdoğan kulislerinin ve devasa krizin ortasında, sadece %20'lik dinî kemik taban dışındakiler neden oy versin ki?
13 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Köprüler satılırken, ekonomi çökerken ve Erdoğan’ın sağlığı tartışılırken: Bilal Erdoğan kulislerinin ve devasa krizin ortasında, sadece %20'lik dinî kemik taban dışındakiler neden oy versin ki?
Ben bugüne dek sadece şunu gözlemledim; partisi farketmeksizin seçmenlerin en az %80'i tamamen bireysel bazı inanış, kasıt ya da yaklaşımlarla oy veriyor, bunlar da şöyle;
1) x bir partiye tam olarak kendisi de nedenini bilmeden gönül vermiştir (ne yapsan seçimini değiştiremezsin, hiçbir gerekçe ya da delil işe yaramaz) oyu kesinlikle değişmez.
2) x bir partiye y ya da y partinin grubuna ideolojik olarak uzak kalması gerektiği (bir şekilde de öyle olmak zorunda imiş gibi kendini koşulladığı, aradan beridir şucuyuz bucuyuz anlayışından, çizgisinden ayrılamayacağı) için gider ille de x olan partiye oy verir.
3) x bir partiden kendisi veyahut yakınları, birileri için iş, ihale, şu bu bi menfaati olacak diye (vaat basmışlardır, doğru ya da değil ama yemiştir bu da o vaat taahhüdünü) mecburen oy verir.
4) Yine x bir partiden menfaati olmuştur, devam ediyordur ya da edecektir; mecburi istikamet desteklemek zorundadır.
Belki, geri kalan %20'lik (kim bilir belki bu oran çok daha düşüktür) dilimde kalanlar genel değerlendirmeler ve muhakeme, muhasebe yaparak mahalle, kasaba, ilçe, il, bölge, ülke, toplum ortak menfaatlerini düşünerek kullanıyordur oyunu (yerel, mahalli, genel vs tüm seçimlerde)
İlk madde fanatizm gibi bişey, futbol takımı tutuyor gibi işte
Toplumsal tercihler her zaman tek bir nedene dayanmıyor; oldukça karmaşık bir yapısı var. İnsanlar oy kullanırken sadece mevcut ekonomik kriz veya iddiaları değil; sosyal yardım ağlarını, geçmişle kurdukları duygusal bağları, muhalefete duydukları güven derecesini ve güvenlik kaygılarını da hesaba katıyor. Sosyolojik açıdan bakınca, kriz anlarında bile istikrar arayışı ve aidiyet hissi ağır basabiliyor. Peki, sen insanların oy tercihlerini şekillendiren en güçlü etkenin ne olduğunu düşünüyorsun? 🤝🌾
Cevap
10Cevap
Özgür Özel'in ve Yeni Parti'nin iktidarı kesin. Erdoğan'ın temsil ettiği ideolojinin dünya genelinde ömrü bitti. Erdoğan, Netanyahu, Merz... Teker teker gidecekler.
Maddelerle gerçekler
1-algı siyaseti var medya haber filan
2 - adalet elinde bir savcı talimatı ile tutuklama çıkıyor narkotik sakallı olanlar rüşvet alıyor kumpas oluyor defterini dürüyorlar
3- ekonomi borç ve yüksek vergiyle dönüyor
Bu işin solu sağı yoktur asıl mesele ülkeyi üretimden koparıp Amerika'nın IMF ye bağlı yapmaktır oda sonunda ülkeyi işgale götürecek valla askerliği yaptım oy verenler savaşa katılsın
3-
inşallah $ € hepsi 100 lirayı aşar hatta daha bile fazla olsun inşallah altın tarafı 30 bin tl olur amin
Günümüz Siyasilerini destekleyenler, cehaletin karanlığında kendini aydın sananlardır.
Diğer secenekler berbat olunca kötü bile iyi gelir insanlara
Bence en kötüsü bu
Diğerleri daha kötü
Sana göre
Bana göre de gelmiş geçmiş en kötüsü bu daha beteri olmaz
Dediğin gibi sana göre
Bicok dönemi gördüm ve böyle bişey soylemeyezdim özellikle diğer seçenekleri görünce nerdeyse adamın bir dönemi daha garanti üzücü olsada gerçek bu
Ahahahah
Adam ülkeyi sattı?
Satmaya devam ediyor
Din olayı yüzünden oy veriyorlar
Yoksa Türkiye nin en kötüsü
Acı ama gerçek kim gelirse daha iyi olur emin ol
Erdoğan sağlık sorunlarından 2028 bile görmez ama yerine BİLAL ERDOĞAN getirecek oda size gerekeni yapacak az bile yaptılar sizin gibilere müstahak
Sen şu partizanlardansin anladım o yüzden boşa kobusmaya gerek yok
Ben koyun değilim
Partide desteklemiyorum ama bu en kötüsü Erdoğan 2028 görmez sağlığından dolayı BİLAL ERDOĞAN da sizi pelleyecek
Allah senin gibilerin ikdidarini göstermesin biz buna bile katlaniriz
Allah sizi de bin pelanimizi versin sızın gibi yaşlılar ve dinciler yüzünden ülke satıldi elden gitti bopcu keopek
Ne olduğun belli senin neyi kimi desteklediği de belli ve ne gariptir ki yıllardır ikdidar yüzü görmeyen bir partiyi destekleyenler digerleine koyun diyor bu tarihin en büyük garabetlerinden
Yürü lan Apocu güzel kardeşim seni
Ben senin gibi koyun değilim fanatik te değilim
En kötüsüne oy vereceğime diğerine oy veririm
Sizin apico psller
Ruhi çenetin yahudi belgeselini izlersen anlarsın
@berkewwww dünya bunu konuşuyor haberin yok..
@berkewwww ne anlatıyor dedin
@berkewwww muhteşem bi kafa yapısı ama ilginç olansa orada doğduğunda ona mecbursun
Baska patti de yok ondan chp yeni parti mi yonetecek koltuk kavgasindan ulkeyi yonetemezler
Aziz Nesin bunun cevabını yıllar önce verdi zaten, duymadın mı?
Çünkü herkes senin gibi düşünmüyor.
Ben öyle biriyle ciktim :) hatta bende akp dedim
Sonuna kadar tayyip
Apicusun Galiba
Kim diyor bunları
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?