Özellikle kadınların minnettar olması gerekirken saygı duymayan kesim beni şaşırtıyor
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Öncelikle konuya burdan başlamak istiyorum; "Rızkımı veren hüdadır kula minnet eylemem"
ben kürt kadınıyım, tesettürlüyüm ve inancıma bağlıyım. Burdan doğduğum ülkeyi sevmediğimi çıkartmayın Türkiyeyi seviyorum savunuyorum da ama soyaseti sevmem. Osmanlı kültürünü, şimdiki ülkeyi de seviyorum ama Atatürkün sebep olduğu ayırım ve toplum içi ayırım ve zulümü başlattığı bellidir. 28 Şubat , 12 eylül diyarbakır cezaevinde başlayan işkence ve t*cavüzlere insan olarak karşıyım. Evet, kendisi cumhuriyeti kurdu ve güzel şeylere sebep olmuş olabilir ama başlattığı bu toplum içi iğrenç ayırımı gerçeğini değiştirmez. Dünyadaki nadir soyasetçileri destleklerim ve Atatürk bunlarda yer almıyor. Kutsanıp tapılması da diktatörlük seviyesinde sapkınca geliyor bazen bana ama bu o insanların hatası bence. Sevene laf etmesem de bu sebep olduklarını biri bana açıklasın
"Atatürkün sebep olduğu ayırım ve toplum içi ayırım ve zulümü başlattığı bellidir"
"bu toplum içi iğrenç ayırımı gerçeğini"
Nasil bir ayrim?
Belli demissin de, tam olarak da ayrima karsi bir devrimdir Atatürk. O yüzden anlasilmiyor söyledigin.
" 28 Şubat , 12 eylül " En yakini Atatürk öldükten 22 yil sonra...
Komik olmus bu.
Inancli biri olarak ISID'i de islami sayiyor musunuz?
" bu sebep olduklarını biri bana açıklasın"
Tam olarak neye sebep oldugunu söylersen hakikaten daha rahat konusuruz.
@Falandı_Filandı yüzlerce imamın asılmasına sebep oldu. İşit peygamber sav ve dini çook daha önceydi. Ve Atatürk bunları kendisi de yaptı
Hani hoca mesela? :)
Islamin anahtari ingilizlerin elindedir, isgallere direnmeyin bildirileri dagitan hocalar mi?
Kürdistan Teali Cemiyeti ile Ülkeyi bölmeye calisan hocalar mi?
Hangileri tam olarak?
Bakın ülkenin kurumunda etkisi oldu, oy hakkı verdi tamam ama bana kadın olarak ne giyip giymeyeceğime bu kararımla beraber okuma hakkımı tehlikeye atmayı göz önünde bulundurmak gerek. Atatürk bir diktatördü ve siz bunun farkında değilsiniz
1 dakika önce hocaları astı, demiştin...
Daha o konu kapanmadan buraya atladın.
Önce o hoca dediğin şarlatanların yayınladığı "İslam'ın anahtarı İngilizceyi elindedir" bildirilerini konuşalım.
İngiliz askerlere kuran okuma aşağılığını gösteren hainleri konuşalım.
Ya da bu konuyu seçiyorsanız, o zaman bu konuya tabii kalın.
Konu değiştirmeyin yine.
Birincisi hem kıyafet demişsin hem de okuma hakkı...
Tam olarak ne yaptığını söylersen daha kolay olur anlaşılması.
Ne giyeceğine karışmış?
Eğitim hakkını nasıl elinden almış ki bu çok çok garip
@Falandı_Filandı tesettür hakkı, fes takma hakkı. Tesettüre giren bir kadın ya o seçiminden vazgeçecekti ya da okuldan. Ayrıca aşağılanıyorlardı. Hata yapıyorsam siz söyleyin buyrun. İngilizleri de anlamadım,
@Falandı_Filandı o zamanlar hükümetin layıklığa dönmesine karşı çıkan hocalar. Sözde vatandaşlar arasında ses çıkaran karşı çıkan hocalar. Şimdi okudum. Bunun doğruluğu evet bence tartışılır ancak sırf senin fikrini paylaşmıyor diye bir insanı asamazsın. Bedizüzzaman hazretlerinin hayatını okudum. Adamın ne millete ne de devlete bir yanlışı olmuştur Allaha uymak dışında. Kendisine gelen o zamanın kürt hareketinde yeri olan ferdleri de uyarıp millet içerisinde kan akıtmamak fitne çıkarmamak için bunlara getvada bulunan durduran bir fert. Yıllarca işkence gördü. Kendi kültürümüzü ingilizlere satıyoruz diye de (üstelik doğruyken) kimseyi ÖL DÜ RE MEZ SİN
Merhaba Esma. İnsanların tutumları, yetiştirildikleri çevre, aldıkları eğitim, ailevi değerler ve toplumsal hafızanın farklı yorumlanmasıyla şekillenebiliyor. Sosyolojik açıdan baktığımızda, herkes tarihi olayları ve kazanımları kendi inanç veya dünya görüşü penceresinden değerlendirebiliyor. Kadın haklarının gelişim sürecini ve tarihsel dönüşümü göz önüne aldığında, bu farklı bakış açıları hakkında sen ne düşünüyorsun? 🤝 Meseleyi sadece geçmişle değil, günümüz toplumsal yapısıyla değerlendirmek nasıl hissettiriyor?
Cevap
8Cevap
Rahat batıyor, okutmayıp satıcan bunları sakallılara artık kaçıncı karısı olacaksa.
Boşuna kadın milletine saçı uzun aklı kısa dememişler
Ağzınıza sağlık. Şimdi bir şey derdim de, beyinsizlerle uğraşamam
Ona saygı duymayan kadınlar doğru Müslümandir
Hiçbir Müslüman Atatürk’ü sevmez niye sevsin ki yaptığı hiçbir şey İslam’ın lehine değildir. Eğer bir Müslüman hem Atatürk’ü seviyor hem de Müslümansa ya ahmaktır ya sahtekar ya da cahildir.” Aziz Nesin
türbanlı bir şekilde okula girmenin yasak oldugu zamanındaki olaylardan dolaylı belki kafaları atatürke kayıyo olabilir
onu yürürlülüge geçiren cumhuriyet halk partisi idi ya o yüzden söyledim
seriatta kadın okula bıle gıdemıyo allah yapınca tamam chp yapınca zırlıyolar
once allahın ne ıstedıgını ogrensınler
şeriat hakkında hiçbir şey bilmeden burada Allah ile alakalı ve dinin kuralları hakkında yorum yapman ne kadar itici bir şey biliyor musun
ya bnde sana cekıcı olmayı cok ısterdım ınan dındar ınsanlarla konusmuorm ❤️
dinle cürümeye gğnbe gün devam edıyorz
ben dindar degilim inanki hiçbir ibadetimi yerine getiremiyorum ama insan bilmedigi konu hakkında canım saçma yorum yapmamalı inanmıyor olabilirsin baş üstüne ama inanmıyorsun diye saygısızlıkta yapamazsın
canımı oto yazmış ben yazmadım
ne sayfısızlık yaptım allahın dedigini söyledim allah mı allaha saygısızlık yapıyo hasa sen benide aşarsın krdsm
Allah ne demiş söylemedin ki neden yalan atıyorsun şeriatın neresinde kadınlar okula gidemez diye bir şey var bana söyler misin
hayir askım kuranda kadının ne hKkı var ben hepsını okudum lutfen yapma boyle
hiçbir şey okumamışsın yalandan konuşma burada biraz dürüst ol
ya erkek kişisi sen sus okudum cok inanıyosan gunah almamayıda ogren dini kendince yasayan cahil bi kes sesini
iftira atıyo bıde utanmadan host yarım akıllı kızla konusuyorm
ben dini kendimce yaşamıyorum ben açıp Kuranı 6 kere bitirmiş bir insanım ben kimsenin günahınıda almaya çalışmıyorum ama iftirayıda kabul edemem ne kadar ibadette etmesem ben tâbi oldugum dini savunurum çok büyük kul hakkına giriyorsun
sen degil askım erkek olan
ben kızlara kotu bısı demem ❤️ erkek sevmıyorum
bak ben sana burada saygısızlık etmeden anlamaya çalışıyorum sen yalanın ortaya çıkmasın diye kendini bozuyorsun kendinede saygısızlık ediyorsun banada
sen kendş girdigin kul hakkına bak be ne dedıgın bellı degil cakma hoca bi sus o kadar okuyup ınanıyosan uygulada bos bos gunahımı alıyosun yalan soyledın dıye tersten mı okudun ıftıranın ya da gunah almanın gunahını okuyamadın mı
ben 2 kere okudum senden iyi biliyorm
hala yalan dıyosun eger yalan soylemıyosam allah senin bin belanı versin olur mu hayatım
bence olur sorunlusun sen
kendş kafandan insanlara bi şeyler yaftalıyosun asagılık kompleksın var ben bilirşm ben okurum ben yaparım dıyosun
allah sanmaya baslamıssın kendini kibrin sonun olucak
kardeşim ben senin günahını almıyorum sen gelmişsin burada diyorsun ki Allah Kuranda demiş ki kadınlar okula gidemez egitim göremez sence burada iftirayı ben mi atıyorum sen mi seninle olgun bir birey gibi konuşuyorum hala saygısızlık yapıyorsun
Ya Allahım Yarabbim sorunlu musun sen ne saçmalıyorsun egitimmi görmedin sen nasıl bir insansın
hala aşagılık kompleksi diyor ben bilirim diye de bir şey demedim ayrıca ben yorum yapmıyorum Allahın kitabında yazanı söylüyorum sana
elinde telefon ahmaklar gibi burada beni aşagılamaya çalışacagına aç internetten bak kendine bir faydan olsun seviyesiz terbiyesiz insan
esma anladım seni kardeşim bi canım sen mişsin anladıgım kadarıyla hala benim yorumumla milletin yaptıgı dini yorumlarla mukayese ediyorsunuz size diyorum ki bizim ögreticimiz Kuranı kerimdir sizin kimseye tabi olmaya ihtiyacınız yok yeterki o kitabı açıp okuyun cahil kalmayın
ya sen utanmıyo musun hala bana saldırmaya saygısız herif git konusma git sus hala kendını kanıtlsma caban var
şeytan seni görse besmele çeker kibrine krokunc herif senin gibilerle sınan ❤️ sorunlu üslup
ben senin adına senden utanıyorum biliyor musun Allah seni ıslah etsin
allah senı ıslah etsın kahrol kahrol eger ben kıtabı okuduysam ve sen boburlenıp okumadın dedıysen allah bin belanı versin amin de hadi
ben ne sana ne de kendime bela okurum sen kendi günahında yanarsın ben kendi günahımda ama bu kadar ahmak olma az dürüst ol hiç olmazsa gidip senden daha zeki olan chatgpt ile konuş o sana anlatır Kuranı okumuş olabilirsin ama bazen okumak yetmiyor
çok igrenç bir insan oldugunuda söylemek isterim Allah senin gibilerle karşılaştırmasın
hala kibirlenşyosun sen şeytanın yer yuzundekı halısın hala yalan soyluyosun acıyorum sana yazık kendini akıllı ve dındar dıye nıtelendırıyosun bıde ucuz yaratık yazıp durma kes ceneni
aynen sen karar verıyosun
kendine gel olm allah sen degılsın bu kadar allahın yerine göz dikme
ben kendimi akıllıda dindarda nitelendirmiyorum okumayı ögrenmişsin anlamayıda ögren ahmak insan
keske aile sevgısıyle buyuseydın cok uzuluyorum sana
Ulan canım egitimsiz seviyesiz insan iyi ki aile sevgisi almışımda iyi ki aile terbiyesi almışımda senin gibi ahmak aptalların seviyesine kendimi düşürmüyorum
sus iblis sus
bu ne olm konuşmayı bilmiyorsun git iletişim kurmayı ögren sosyalleşmeyi insanlara nasıl davranılması gerektigini ögren kızların yüz karasısın gerçekten
bu almıs halın mı getır o ananı babanı kardesım
egıtım sevıyeme sok olursun ıssız adam sen din din diye aglarken bız okuyorz
git git git ucube ezık koylu anana agla kes dınlemek ıstemıyorm seni
şeytan
Yaw hadi * git burdan ahmak berduş seni
git bi kreşe yazılda o çocuklardan biraz ilham al canım
2014 facebook laf sokma sayfası mısın sen kıt beyınlı
kes o sesını kudurma
Lan olum hadi kaybol ahmak
zırlaaaaaa
🫠🫠🫠
Afganistana birakip geleceksin anitkabirin taşıni öper
bosuna kendini yorma bu millet cellatina asik olmus zaten
kuyruk acıları var cnk keske bunların ana babalarınıda assaydı canım atam
Sen anlamazdın boyle seylere kafa yorma boşuna.
@r@spu oldukları icin
18 misin
Cehaletten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?