7 gü

Yıllarca bir sürü işlerde çalıştım ve gördüm ki din arttıkça patronun ödediği maaş azalıyor. Sizce de bu doğru değil mi?

Dinci, şeriatçı, dindar, ateist, deist vs yüzlerce insanla çalıştım. Kemalist'i ile de çalıştım. Ülkücüsü ile de çalıştım. Bir sürü iş başvurusu yaptım. Görüşmelere gittim. Ve şöyle garip sonuçlara ulaştım.

Dinden en uzak olanlar genelde en yüksek maaşı ödüyor ve çalışmak daha mutluluk veriyor böyle yerlerde. Yan hakları güçlü oluyor.

Ülkücü kesim dinci kesimden daha iyi koşulları. Genelde böyle. İstisnalardan bahsetmiyorum. Şeriatçı olanlar en kötüsü. Psikolojiniz bile bozulabilir. Mesela bir gıda şirketinde garson olarak çalışmıştım lisede. Şefler falan şeriatçıydı. Fazla kalmadım orada çünkü berbattı. Şirketlerde beyaz yaka olarak da çalıştım. Nerede laikçi, ateist bir işveren var, orada çok daha mutlu oldum. Hem de yabancı güçlü şirketlerde.

Kendime kendime en son şunu anladım ve dedim. Bu ülkenin gelişmesi için tek bir şeye ihtiyacı var. O da dinsizlik ya da İslam'ın sadece bir kültür olarak yaşanması. Sosyal hayata 0 müdahalede bulunması. İşte o zaman bu ülke kurtuluşa erecek.

Şu an Türkiye’deki insanların yüzde 99'u mutsuz

Yıllarca bir sürü işlerde çalıştım ve gördüm ki din arttıkça patronun ödediği maaş azalıyor. Sizce de bu doğru değil mi?