Celal Şengör, sosyal medyada gündem olan sözlerinde "Astrolojiye inanmak için insanın deli olması lazım, saçmalıktan başka bir şey değil" dedi.
Katılıyorum
Katılmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Celal Şengör, sosyal medyada gündem olan sözlerinde "Astrolojiye inanmak için insanın deli olması lazım, saçmalıktan başka bir şey değil" dedi.
Evet, doğru söylüyor. Çünkü astroloji bilimsel anlamda gerçekliği kanıtlanmış bir bilgi değildir; ancak astronomi ve gök bilimlerinin doğuşuna zemin hazırlamış, eski ve kadim bir bilgi alanıdır.
Ben Batı ve Arap astrolojisi üzerine eğitim aldım. Astrolojiyle ilgilenen psikologların, din adamlarının ve doktorların çalışmalarını da okudum. Şunu söyleyebilirim ki, bunların birçoğu insanların doğum haritalarındaki sembollerin anlamlarına göre kendilerini ve davranışlarını yorumladıklarını gözlemlemişlerdir. Bunların içinde benim için en ilgi çekici isimlerden biri de Carl Jung’dur.
Ben de 500’den fazla doğum haritası inceleyerek, en azından kendi gözlemim açısından, bu sembolik yorumların insanlar üzerinde nasıl karşılık bulduğuna şahit oldum.
Astroloji eğlencelidir; araştırmak, yanında bir sürü şeyi öğrenmeyi sağlar: tarih, mitoloji, astronomi, geometri, dinler… Ama yine de söylüyorum, bu bilimsel bir veri değil. Belki sembolik, belki de bilimin hâlâ çözemediği insan psikolojisine dayanan bir yöntemdir.
Ve Celal Hoca’nın bahsettiği, her gün sosyal medyada “o burcu bu bekliyor, şu burç böyle” diyen kişiler, astrolojiyi fal veya mutlak bilgi gibi gören insanlardır. Keza dinler de bu sınıfa girmiyor mu?
Astrolojinin yanlış bilgilendirdiği konuları içinde barındırdığı da var , doğru bilgi verdiği de.
İnsan birey olarak buna inanmaması anlaşılır bir şey olabilir , kabulde edilebilir.
Başkalarının bunu inanması bir sıfata oturtması normal değil.
Aynı kişi din üzerinden de yaptığı açıklamaları var.
Bir insanın inandığı veya inanmadığı şeylere kendi açımızdan yargılamayı bir sonuca bağlamayı doğru bulmuyorum.
İstersen krem peynire tap bana ne?
Sen böyle inanıyorsun diye benim seni yargılamaya ne hakkım var nede senin beni inanmıyorum diye hakkın var.
Hayır bu onun görüşü karşısın da bir rakip yok ki
Ekrana çıkıp tek başına takılıyor
Bilimden, mantıktan bahsediyor da
Sana bir soru sorayım düşün Sen karar ver
Ay dünyadan kilometrelerce uzakta ve çekim gücü 1 iken aydan 6 kat yüksek çekim gücü olan Dünya da var olan sular da, denizler de gelgitlere sebep oluyorsa , insan bedeninin% 80 ı sudan oluşuyor ayın insanı etkilemediğine inanıyorsunuz?
(Duygusal düşüş, yükseliş vb)
Astrolojiyle ilgili bilhassa çok fazla araştırma yaptım ve birçok astrofizikçinin görüşlerini de okudum. Özetle: Tamamen palavra. Gökteki cisimlerin insanın karakteri üzerinde zerre etkisi yok.
Aralarında en mantıklısı, Ay'ın gel-git etkisi yüzünden %70'i suyla dolu insanın ruh hâli üzerinde etkisi olduğuydu ama o bile palavraymış, alakası yokmuş.
Celal Şengör'ün bilimsel bakış açısıyla yaptığı bu yorum, astrolojinin bilimsel temellerden yoksun olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Toplumu aydınlatma adına önemli bulduğum bu tür çıkışlar, eleştirel düşünmeyi teşvik ediyor. Ben de bilimsel verilere dayalı olmayan bilgilere temkinli yaklaşıyorum. 🔭✨ Bu yüzden Katılıyorum.
Cevap
23Cevap
HAa şoyle benim gibi düşünen aklı başında biri çıkmış nihayet😁😆🙏
Ahajsjgjjkjk
Hem katılıyorum hem katılmam. yani evet burçları saçma buluyorum. ama bazen de doğru gelen yani nokta atışı tespitleri de oluyor. tamamen inanmak ayda inanmamak tercih meselesi diyelim.
Bu böyle dediyse astroloji doğrudur:) yaptığım bir gözlemde tanımadığım bir insanın haritasında hangi burç elemnetleri baskın fark ediyorum. Sorunca öyle çıkıyor genelde. Bu bir ilimdir ama geleceği görmek okumak gibi şeylere girmiyorum bunlar sıkıntılı olabilir.
Hem bu arkadaş en son kendi pisliğini yemiyo muydu
Tabi ki doğru.. yaşam kosullarininsosyo kültürel yapıyi arkadaş çevresini büyüme deki durumalri herşeyi kenara birakip bu kadar değişkeni saf dışı edip gezegenlerin durumuna göre etkilenmek karakter ya da tarz olisturmak inanılmaz geliyor bana da.. derler ki tutuyor vs ararsan hereeyi bulabilirsin kendinr uyacak.. bazıları o kadar ciddi ki benim şahid olduğum bigun evden cikamam bir şey brisey diye bir cumleydi beynim herşeyi batirlar bu cümlenin gerisini bile hatırlamayı reddetti :))
Benim inancıma göre ben celal falan tanımam benim inancıma göre astroloji bir bilim olarak görülür ancak falcılık gelecehi görmek falan haram haram olacak iş değil
katılmıyorum, astrolojinin ve gezegenlerin insanlarin uzerinde bir gerçeklik payi var. aklı olan gozlemleyerek anlayabilir bunu zaten.(gunes, ay tutulmasi, retro vs de gecerli)
Saçmalık olsa da binlerce asırlık zaman da hep vardı her şey buna göre yapılırdı bu adam za kendini cok bilgili yüce bir şey sanan aciz bir şahıstır
Bu arada asla atroloji diye bakmadım su yaşıam kadae
Celâl hocaya sever dinlerim ancak o da Bir insan ve hataları var. Her görüşü doğru olacak diye bir şey Yok
Katılıyorum astroloji işi en fazla eğlence için bir meşgale olabilir tamamen inanmak saçma geliyor.
Haklılık payı var aslında. Bazı insanlar astrolojiyle o kadar kafayı bozmuş ki hayatını tamamen ona göre şekillendirenler var.
Katılıyorum..
Venüs Ay'a yaklaşmış da o yüzden ruh hali dengesizmiş.. Ben de gökyüzüne bakıyorum, hangisi Ay hangisi Venüs diye..
Adam haklı hemcinslerim o kadar grzekali ki burç ile yol alıp sevgili seçiyor mallar
Astroloji'ye inansam sanane ? inanmasam sanane? Sen kimsin ki? Benim hayatımda senin bir rolün ve yerin yok. Seni ne ilgilendirir ? Sen doktor musun? Ruh hastalıkları doktoru musun? Deli olup olmadıgına sen mi karar veriyorsun. Bunu söyleseydin sende.
Yüreğine sağlık dişi aslan 🦁
Astroloji tam olarak doğru olmayabilir ama bazen doğru şeylerde cikabiliyor
herkesin inanacağı bişey olmalı, o yüzden katılmıyorum
Doğum haritasında başına gelecekler önceden bilineniliyor
Ya deli olmasaydık? Töbe bismilllaahh :D
Soruya verdiğiniz cevap pp'de de yazıyor 😀
İşte ne kadar dengeli bi deliyiz çok şükür :D
Amin😀🙏
Şükür hamd olsun be :D
Amin inşallah 😀
İnsanların başına gelebilecek genel olaylardan bahsediyorlar bu da tutarlılığı arttırıyor. inanana saygım sonsuz ama ben inanmam.
Erkekler astrolojiyi hobi olarak görüyor zaten
Celal şen gör dekendi alanına baksın bence
Astrolojiye inanıyorum ben
yani bunun celal hocanın lafına bakmamak lazım
Doğru demiş çok saçma şeyler
Takıntılı değilim ama bazen tutan oluyor
Hem de büyük saçmalıktır
Dogru söylemiş 😀
son derece doğru demiş adam.
Adam haklı.
haklı
Katılıyorum