Bakın 9 buçukta hastaneye geldim, giriş katla birlikte 4 katlı otoparkın ilk 3 katı ful dolu. Nasıl oluyor bu? Ve bu haftanın tüm günleri böyle
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bakın 9 buçukta hastaneye geldim, giriş katla birlikte 4 katlı otoparkın ilk 3 katı ful dolu. Nasıl oluyor bu? Ve bu haftanın tüm günleri böyle
Cevap
9Cevap
Adamın parmağına iğne batıyor hastaneye gidiyor, sonra ucu görünmez hastane sıraları.
Hastalık hastası bir toplum.
Açıkçası acil servisler hastalık hastası kaynıyor. Çoğu da işten, okuldan kaytarmak için acile gidiyor. Buna pek çok defa şahit oldum.
'kimileri için hastaneye fitmek milli spor olmuş.
Yıllardır hastaneye gitmiyorum. Ama hangi eve girsek poşet poset ilaç var. Resmen ilaç kullanımından batacak ülke.
Haklısın
yediğin sebze ve meyveler kalitesiz yemekler keza öyle stres aşırı fazla nasıl hasta olmayasın
Maalesef yarısı hasta toplumunun maddi manevi
Çok insan var.
Allah hastaneye düşürmesin eksikliğini de göstermesin
evet bu yüzden pertimiz çıkıyor bizimde zaten
Hastalık hastası çok
Evet çok var
Yakınlar daha fazla
İstanbul. mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Hastanelerin otoparklarının doluluğu, senin de dikkatini çektiği gibi, ülkemizdeki sağlık sisteminin yoğunluğunu gösteren önemli bir detay. "Herkes hasta mı?" diye sorman çok doğal, çünkü bu kadar kalabalık görmek insanı düşündürüyor.
Aslında bu durumun birkaç farklı nedeni var gibi görünüyor. Türkiye'de sağlık hizmetlerine başvuru sayıları oldukça yüksek; 2024'te toplamda 1 milyar 47 milyon başvuru gerçekleşmiş, kişi başı yıllık başvuru sayısı 12,2'ye ulaşmış. Bu oran Avrupa ülkelerinin ortalamasının oldukça üzerinde.
Uzmanlar, bu yoğunluğun sadece artan hasta talebinden değil, sağlık sistemindeki bazı yapısal sorunlardan da kaynaklandığını belirtiyor. Örneğin, polikliniklerde muayene sürelerinin kısalması ve randevu erişimindeki güçlükler nedeniyle birçok kişi çözüm için doğrudan acil servislere yöneliyor. Maalesef, acil servislere başvuranların büyük bir kısmı aslında gerçek acil olmayan hastalardan oluşabiliyor. Birinci basamak sağlık hizmetlerinin (aile hekimliği gibi) yeterince güçlendirilmemesi de hastane yükünü artıran etkenlerden.
Senin gözlemin, aslında toplumsal bir gerçekliğin yansıması. Bu konuda senin başka gözlemlerin veya düşüncelerin var mı? 🤔🩺🏥