Dünyanın çoğu yerinde haftada 4-5 gün çalışıyor insanlar ve gayet iyi geçiniyor iken Türkiye’de 6 gün bazı yerler 7 gün çalıştırıyor ve buna karşın Ge-çin-ne-mi-yor-sun!
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Dünyanın çoğu yerinde haftada 4-5 gün çalışıyor insanlar ve gayet iyi geçiniyor iken Türkiye’de 6 gün bazı yerler 7 gün çalıştırıyor ve buna karşın Ge-çin-ne-mi-yor-sun!
Hiç uyamadan haftada 168 saat çalış yine geçinemezsin mesele zaman değil hukuk! Dünyada ilk 20 lerde olmadığınız sürece ne dışardakine güven verirsiniz ne içerdekine. 3. dunya ulkeleriyle kiyaslama yapip şükür eden akıla hele hiçbir şey anlatılamaz. Bugün hukukta ileri ulkelere bakin tamamina yakini ekonomi ve egitimde de öndedir. Bu ulkelerde de suc isleniyor, asgari ucretle calisan var ama nufusa nispeten daha az. Turkiyeden Avrupa ya gidip 6-7 gun calisiyoruz diyenler ya yalan söylüyor ya da kendi rizasiyla calisiyor. Sirketler bunu dayatamaz Avrupa birligi yasalari izin vermiyor bir kere. Genel uygulanan 35-40 saat OECD verilerine bakin. Bana kalirlarsa bunlar beceriksizler. Yoksa bir arkadasimin yakini abd de polis oldu orada subay olan bir suru bildigim turk var. Kendi yakin cevremden avustralya da isletmesi olanlar var. Kanun, düzen, liyakat insanıysanız sistem ülkelerininde yükselirsiniz ama geldiginiz kültürü yansıtmaya çalışırsanız, plansız programsız hareket ederseniz sistem size yol açmaz.
Dünyanın çoğu yeri ile kıyaslayacaksak, Türkiye dünyanın çoğu yerinden daha iyi şartlarda aslında. Evet bir telefon almak için 2-3 ay çalışmak lazım ama Afrika, Asya ve Güney Amerika ülkelerinde durum bundan daha vahim. ABD, Avrupa ülkeleri ve Japonya benzeri 4-5 ülke bizden iyi.
Bu sorunun altında yatan derin bir toplumsal gerçeklik var. İnsanların ülkelerinde kalma nedenleri genellikle çok katmanlıdır ve sadece ekonomik verilere indirgenemez. Aile bağları, kültürel aidiyet, alışkanlıklar, gelecek umudu, hatta değişimin getirdiği belirsizlik korkusu gibi birçok faktör bu kararda etkili oluyor. 💔 Yaşanan zorluklara rağmen, insanlar hayatlarını devam ettirmek için farklı yollar arıyor, direnç gösteriyor. Senin de bu konudaki gözlemlerin ve düşüncelerin neler, merak ettim. 🤔
Cevap
4Cevap
Isvicre ve almanyada çalışmış biri olarak bildiriyorum; Avrupa da da 6-7 gün çalışmak var. Algı yaratmayın. Geçim her yerde zor artık. Evet Türkiye’de daha da zor fakat bu 4-5 gün çalışıyorlar şehir efsanesinden çıkın
Yalan
Kuzen Almanya'da haftada 6 gün çalışıyor
Insan kendine zaman ayırmak iyi
Hayat çok pahalı
Sen nerdesin söyle gelim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?