Aşırı kalabalık, iş imkanı için geliyorlar desem işsizlik de aşırı çok İstanbul'da, ben hala İstanbul'a gelip neden yaşıyor insanlar anlamıyorum. İstanbullular elbette yaşayacak ama neden diğer şehirlerden insan geliyor anlamıyorum, niye?
Güncellemeler
1 yıl
Mesela ben Ankara'da okudum bölümümü ama gidip de Ankara'da yaşamadım okuduktan sonra çünkü bence şehirden şehre göçler ülkenin homojenliğini bozuyor
İstanbul'a göç 70lerde 80lerde falan patladı, artık pahalılıktan ve kalabalıktan dolayı kaçıyor insanlar aslında. Yabancılar dışında gelen yok diye tahmin ediyorum.
0
9 Yorumla
Soran
1 yıl
Hiç yaşamadım İstanbul'da sadece 1 kere gittim arkadaşımı görmeye yok böyle bir trafik yemin ediyorum çok zor araba kullanmak Allah yardımcısı olsun istanbulluların
Evet özellikle trafiği her metropol gibi çok çilelidir. Ama toplu taşıma imkanları da eskiye göre çok gelişti. Yine de ilk fırsatını bulduğumda kaçmayı ciddi şekilde düşünüyorum artık :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
İstanbul'a göç 70lerde 80lerde falan patladı, artık pahalılıktan ve kalabalıktan dolayı kaçıyor insanlar aslında. Yabancılar dışında gelen yok diye tahmin ediyorum.
Hiç yaşamadım İstanbul'da sadece 1 kere gittim arkadaşımı görmeye yok böyle bir trafik yemin ediyorum çok zor araba kullanmak Allah yardımcısı olsun istanbulluların
Evet özellikle trafiği her metropol gibi çok çilelidir. Ama toplu taşıma imkanları da eskiye göre çok gelişti. Yine de ilk fırsatını bulduğumda kaçmayı ciddi şekilde düşünüyorum artık :)
İstanbullu musun
25 senedir İstanbul'da yaşıyorum. Üniversiteden beri.
O baya olmuş sen taşınalı
Evet gençliğimi çürüttüm burada :)
16 küsür milyon o da sadece kayıtlı nüfus gelen öğrenciler+yaşadışı göçmenler sayılmadan
Yakında -1 olacak :)
Dnnfnfnfngn
Bence İstanbul yaşanacak yer değil zaten sadece gezme amaçlı gelirdim, bir çok sorunu var sadece nüfus ve işsizlik anlamında değil
Bence herkesin kendi şehrinde kalması en mantıklı olanı, ülke biraz homojenleşsin
Ahahaha o biraz imkansız tabi ama bir yerde yaşayacak olsam tercihim İstanbul olmaz onun yerine daha küçük yerler olurdu
Bilmiyorum ben hiç İstanbul'da yaşamayı aklımdan bile geçirmemiştim çok kalabalık ya
Dizilerde izledikleri hayatları gerçek sanıyorlar.
Akılları sıra iş imkanı çok diye.
E engelleyen kimse yokta ondam
Herkes mültecileri konuşmaktan sıra buna gelmiyor. Evet mülteciler de çok büyük sorun ama kimse neden iç göçlere de değinmiyor anlamıyorum.
Katılıyorum. Bıktık artık gelmesinler
Sen İstanbullu musun
Evt