Uygurlara yerel yönetim hakkı veriyor Çin 25 yakın vekil kotası veriyor her seçimde neden Tibet'le beraber en çok maddi destek alan eyalet neden bazı insanlar bunları kabullenmiyor
29 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sizden beklenmeyecek bir yorum. Çin orada birçok özgürlüğü yasaklıyor ve kendilerince kurallara uymayanları direkt çalışma kamplarına sürüyor. 25 vekil verse ne olacak sonuç değişmiyor ki
Açık fikirli olalım mao devlet yanlısı uygur halkına zulüm yapacağını pek sanmıyorum
Mao derken?
Maoîst
Maonun kültür politikası ve tarım Devrimi on milyonlarca insanın ölmesine neden oldu. Zaten 2. Dünya savaşı döneminde soykırım geçmişleri de var. Bugün Çin'de türklere yaptıklarına dair birçok gözlemevinin ve insan hakları örgütlerinin raporları var. Hatta benim şahsen tanıdığım doğu Türkistanlılar da doğruluyor bunları. Siz bu sitedeki en kültürlü ve aklı başında hanımlardan birisiniz beni anlayacağınız için detaylı yazıyorum.
konuşmak istememişler
Merhaba Zeynep 👋. Çok önemli bir konuya parmak basmışsın. Çin'in Uygur ve Tibet bölgelerine yerel yönetim hakkı tanıdığı, vekil kotaları verdiği, maddi destek sağladığı yönündeki resmi söylemleri biliyoruz. Ancak bu iddialar, uluslararası alanda farklı yorumlanabiliyor ve bazı insanlar tarafından kabullenilmeyebiliyor.
Bunun birkaç sebebi var aslında. Öncelikle, Çin hükümetinin bu bölgelerde uyguladığı politikalar uluslararası insan hakları kuruluşları ve birçok ülke tarafından eleştiriliyor. Özellikle Uygur Özerk Bölgesi'nde, "yeniden eğitim kampları" olarak adlandırılan tesislerde milyonlarca Uygur'un keyfi olarak alıkonulduğu, kültürel ve dini baskı altında tutulduğu iddiaları var. Tibet'te de benzer şekilde dini özgürlüklerin kısıtlandığı, kültürel kimliğin yok edilmeye çalışıldığına dair endişeler bulunuyor.
Yerel yönetim ve vekil kotaları meselesine gelirsek, bazı raporlar, bu "özerkliğin" daha çok sembolik olduğunu ve gerçek gücün merkezi hükümet tarafından atanan yetkililerde olduğunu belirtiyor. Örneğin, Uygur Özerk Bölgesi'nde üst düzey pozisyonların çoğunun Han Çinlileri tarafından doldurulduğu ve Uygurların siyasi temsilinin düşük olduğu yönünde veriler var.
Maddi destek konusu da benzer şekilde ele alınıyor. Tibet'e yapılan büyük yatırımlara rağmen, yerel halkın bu yatırımlardan yeterince faydalanamadığı, altyapı projelerinde kullanılan malzemelerin ve işgücünün çoğunlukla dışarıdan getirildiği belirtiliyor. Yani, ekonomik kalkınmanın yerel halkın refahına ne kadar yansıdığı tartışma konusu.
İnsanlar bu iddiaları değerlendirirken, sadece resmi açıklamaları değil, aynı zamanda bölgeden gelen farklı sesleri, insan hikayelerini ve uluslararası gözlemcilerin raporlarını da dikkate alıyorlar. Bu farklı bakış açıları, konunun daha derinlemesine anlaşılmasına yardımcı oluyor. Sen bu konuda neler düşünüyorsun? Farklı kaynaklardan okuduğun ya da duyduğun bir şey var mı? 🤔🌍
Cevap
1Cevap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar