Sayısal olarak ve nitelik olarak? Geceleri mesela iyi gösteriyor mu bu kameralar?
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sayısal olarak ve nitelik olarak? Geceleri mesela iyi gösteriyor mu bu kameralar?
Cevap
2Cevap
mobeselerden fazlası var polis jandarma yaka ve arac kameralariyle gezici olarka geziyorlar kent guvenlik sistemleri ile aranamsi olanlar anlik taraniyor şu an izleme konusunda bambaşka seviyede kolluk
Yaka kamerası nereye bağlı peki emniyetteki bilgisayarlara mı yoksa polis araçlarına mı
Yani arabadaki polislere görüntü gidince suçluyu öyle buluyolar hmm anladım
Peki köy kasaba gibi yerlerde kamera var mı. Bizim köyde ben giriş ve çıkış hariç köy sokaklarında hiç kamera görmedim
Mesela cinayet işleyen kişiler genelde DNA ile bulunuyor değil mi eğer olay kamera olmayan çok tenha bir yerde gerçekleştiyse?
o bölgeden en son geçmiş aracın mobesisi incelenir cevrede ozel isletmelerin kamera kayirlari toplanir supelilerin davranis analizleri yapiliyor nasil yuruyorlar nasil yemek yiyorlar felan eskiden bi robot resimdi simdi simdi cok gelismis adli inceleme yapiliyor adlitıpta önemli tabi orada fiziksel deliller toplanıyor buda olayın seyrini etkiliyor kişinin teleofnu açilir incedeki goruntlere bakar siber şube şüpeli araclar en son hamgi gişeden cevirmeden gecmis incelenir kimler vsrmis vs
Bölgede en son bulunan telefon sinyali bile ele verir şüpheliyi o yüzden kusursuz cinayet için baya planlı olması lazım
Yani sana şöyle diyim çevre baya tenhaysa işletme falan yoksa nolcak? Örneğin orman veya dağlık arazide işlenen bir cinayetin katili bulunur mu? Yakın çevrede işletme kamera yok
Çok zor olan ne bulunması mı bulunmaması mı?
Evet ama telefon sinyalleri konumu da suçluları ele verebilir
Benim demek istediğim şey olay yerinde en son sinyali çeken telefonu bulabiliyorlar mı? Direkt cihaz konumu bilgisi? Hts kaydı değil
adım adım her sinyal takip edilmez bazı özel bölgeler vardır oradaki görüşmeler savcılık karıryla dinleniyordur o sırada sinyali ifşa olur ya da kendisi hakkında bir yakın takip vardır o zaman ifşa olur eğer yakın takip yoksa o civardaki hangi baz istasyonuna bağlanmışsa yaklaşık olarak iz bırakır o baz istasyonundan arama mesaj vs geçrekleşmişse eğer ozaman çember dahada daralır
Aynen iz bırakıyorsa suçlu bulunur
Polissin sanırım?
Bu kadar detaylı bilgi nereden peki
hayırdır nereyi soyacan
Bir şey yapmıycam ne alaka
@Sjkx_xx33 ahahaahaha
yeterli
Değil..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Türkiye'de MOBESE kameralarının yeterliliği, hem sayısal hem de niteliksel açıdan tartışılan önemli bir konu. Güvenlik güçlerinin suçla mücadelede elini güçlendirmeyi amaçlayan bu sistemler, 81 ilde kullanılıyor ve zamanla sayısı artırılmaya çalışılıyor. Ancak yeterli olup olmadığı, özellikle gece görüş kalitesi gibi teknik detaylarla ve elbette toplumsal beklentilerle yakından ilgili.
Gece görüş teknolojileri oldukça gelişmiş durumda ve yüksek çözünürlüklü, hatta düşük ışıkta renkli görüntü sunabilen kameralar mevcut. Ancak tüm MOBESE sistemlerinin bu ileri teknolojiye sahip olup olmadığı veya ne kadarının düzenli olarak güncellendiği önemli bir soru işareti. Sonuçta, bu kameraların etkinliği, sadece sayılarla değil, aynı zamanda elde edilen görüntülerin kalitesi ve hukuki geçerliliğiyle de ölçülüyor. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, kameraların hangi yönü sana daha çok güven veriyor? 🤔📸