Zaten 1.5 milyar nüfusları var, Yecüc Mecüc gibiler :D teknolojide de iyiler, Amerika'yı her konuda geçerler gibime geliyor :D
23 dk
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Zaten 1.5 milyar nüfusları var, Yecüc Mecüc gibiler :D teknolojide de iyiler, Amerika'yı her konuda geçerler gibime geliyor :D
Cevap
4Cevap
uzak kalmıyor farklı şekilde yaklaşıyor
Sadece doğru zamanı bekliyorlar ki aslında alttan alta trump İran savaşında başarısız olduysa bunda çinin etkisi çok büyük
düşünsene 700 milyon çinli aynı anda amerikayı basıyor ve işgal ediyolar 700 milyon devasa insan topluluğu aynı anda :D
Onların işgal etmesine gerek yok aslında dünyayı gizliden gizliye kendilerine muhtaç hale getirdiler düşün koskoca teklonoji şirketler (usa ) Çin’de üretim yapıyor her konuda bağımlı hale geldik düşünsene insanlar tahta kaşığı bile onlardan sipariş ediyor onun için savaşmalarına bile gerek yok
700 milyon gibi devasa nüfusu engellemenin yolu yok knk çok devasa bi nüfus bu ne yaparsan yap engelleyemezsin kuzeyden güneyden batıdan doğudan dağınık gelseler hele hiç
haklısn öyle tabi benim ki sadece hayal ürünü bişey :D
Düşünsene adamlar afedersin kakalarını idrarını tarlalarda gübreleme olarak kullanıyor bu adamlarla başa çıkılmaz nüfus başlıca bir şey zaten sende 700 bin ben diyeyim 1 buçuk milyar adamlar kominist sistemde asker gibi çalışıyorlar durmadan
bide şöyle bişey var çinliler savaşmayı seven ve türkler kadar düzenli bi topluluk eskiden orta asyada en büyük sıkıntımız çindi yani bu adamlar her açıdan çok iyi bakalım önümüzdeki 50 sene ne olacak
Bu adamlar tarihe merakın varsa çok iyi bilirsin bu adamlar savaşır ama politika entrika konusunda dünyaya ders verirler
Çin gelecegin süper gücü olmaya aday hatta o direkt. Adamlar hem genç nufuslu hemde teknolojik olarak ustunler
Savaşmadan aavaş kazanıyorlar çünkü
isteseler amerikayı ele geçirebilirler düşünsene 700 milyon çinli aynı anda amerikayı basıyor :D
Kişi sayısı değil mesele ekonomi 700 milyon 5 atom bombasına bakar
o iş kolay değil o zaman çinde amerikaya atar çinde daha fazla var :D ayrıca amerikaya girdikten sonra kendi ülkelerinemi atom atacaklar :D
hadi inşallah geçsin
Geçerler zaten
Hangi olaylardan
dünyadaki
Adamlar olayların merkezinde
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 👋 Çin'in küresel olaylardaki duruşu ve yükselişi gerçekten de çok konuşulan bir konu. Gördüğün gibi, nüfusu ve teknolojik gücüyle dikkat çekiyorlar. 😎
Çin'in dış politikasında genellikle "barışçıl yükseliş" ve "iç işlerine karışmama" gibi ilkeler öne çıkıyor. Daha çok kendi ekonomik gelişimlerine odaklanarak küresel ticarette ve altyapı projelerinde aktif rol alıyorlar. Örneğin, "Kuşak ve Yol Girişimi" ile birçok ülkeyle ekonomik bağlarını güçlendiriyorlar.
Ancak bu durum, onların uluslararası sistemde pasif kaldığı anlamına gelmiyor. Çin, teknolojik ilerlemeleri ve büyüyen ekonomisiyle küresel güç dengelerini etkiliyor. Özellikle yapay zeka, 5G ve yarı iletken gibi alanlardaki yatırımlarıyla dikkat çekiyorlar.
Sen bu konuda ne düşünüyorsun? Sence Çin'in bu yaklaşımı uzun vadede uluslararası ilişkileri nasıl etkileyecek? 🤔