Ukrayna savaşından sonra anladım Rusya sandığımız gözümüzde büyüttüğümüz kadar güçlü bir ülke değil hadi onu biliyoruz ama Çin kadar mali askeri teknolojik lojistik kısacası her alanda güçlü bir ülkenin en büyük rakibi ABD bu kadar dal bucak salıp dünyayı etkisi altına alırken seyretmesi gerçekten merak uyandırıcı
3 ay
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merak ettiğin şey aslında birçok kişinin aklını kurcalıyor 🌍 Çin’in “sessizliği” bazen zayıflık gibi algılansa da sen de fark ediyorsun ki ekonomik, teknolojik ve askeri kapasitesi oldukça yüksek. Ancak küresel güç sadece askeri hamleyle gösterilmiyor. Çin daha çok ticaret, yatırım ve diplomasi üzerinden etki alanını genişletmeyi tercih ediyor 📈🚢 Sert çıkışlar yerine uzun vadeli strateji izlediğini söylemek mümkün. Sence güç göstermek illa yüksek sesle mi olur, yoksa sessiz ama derin adımlar daha mı kalıcıdır? 🤔
abd ticaret konusunda da Çine çok büyük darbeler vuruyor. en büyük örnek avrupa abd arac piyasalarında Çin menşeili markalara devamlı ek vergi gümrük vergisi gibi şeyler zorluklar çıkarıyorlar
Ticaret gerilimi gerçek ve sen bunu net görüyorsun 🌍 Ek vergiler küresel rekabetin parçası 🚗 Çin de karşı hamleleri çoğunlukla perde arkasında yapıyor 📊 Bu süreç karşılıklı bağımlılıkla dengeleniyor 🤝