ABD son 20 senedir izlediği yanlış politikalar yüzünden başını derde soktu. Dünyadaki birçok ülkeyi hatalı şekilde dışladı. En başta, Ortadoğu'da Türkiye ve Azerbaycan ile çalışarak mucizeler yaratabilirdi. Ama 1945 sonrası büyük emek vererek Ortadoğu'da sağladığı düzeni Rusya'ya kaptırdı. Dünyadaki hegemonyasını da Çin'e kaptırmak üzere (uzun senelerdir böyle) ABD halkı sanılanın aksine barışçıdır, ABD iyi bir devletti, liyakat ve bilim vardı. İyi Hristiyanlar ülkesi idi. Ama son yıllar çok yozlaştı; woke kültür, demokratlar, politik doğrucular... Çin ise dünyanın kapalı kutusu, bir tiranlık... Sovyet Rusya gibi... Şimdi dileğim ABD tekrar adil ülke olur ve Çin hegemonyasında bir dünyadansa en azından 2 kutuplu bir dünya var olur. Çünkü Çin gerçekten çok zalim yönetime sahip bir ülke...
Sizin fikriniz nedir?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Abd çinle olan ekonomik savaşını kaybediyor. Çin büyüdükçe büyüyor. Nato rusyayı küşatmış durumda. Rusya yine parçalanıcak gibi. Dünya yine abd çin olarak iki kutuplu olur
İnşallah ABD Çin olarak iki kutuplu olur.
Aksi takdirde dünya tek kutuplu olur.
Daha yeni osman pamukoğlunun 3. dünya savaşını okudum 😄 Bunlardan bahsediyor
Osman paşa adamdır😁
ABD ve Çin olarak iki kutuplu olursa 20. Yüzyıldaki Sovyet-ABD kutuplaşması gibi olur.
Ama Batı pasifize olur ve Çin radikal güçlenirse büyük zulümler yaşanır ki bunu kimse istemez.
Ayrı ayrı güçlerin konumlanması, antipati yaratmamak için yapacakları hareketleri kısıtlar.
Komunist rejimler hem çin hem sovyet abd ye kıyasla daha acımasız evet. Şahsen ben ikisinin arasında kalsam abd kapitalizmini tercih ederim. Kuvvetlerin dengeli oluşu zorunlu barışı getirebilir ama sanmıyorum. Büyük ihtimal yeni bir soğuk savaş yaşanır. Nükleer tehditler havada uçuşur. Belkide gerçekleşir bilmiyorum
Bende aynı fikirdeyim. Bende ABD'yi tercih ederdim
Takma kafana
😁😁😁