Polisin vatandaşın verdiği ifadesini özet geçerek kısaltarak yazması doğru mu?
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Polisin vatandaşın verdiği ifadesini özet geçerek kısaltarak yazması doğru mu?
Cevap
2Cevap
Okutuyor imzalamadan sana, itirazın varsa düzelttir. O hakka sahipsin.
Adamlara soru sormaya gelmiyor kanka cimere şikayet ederim diye çıktım
Cimere ettiğin şikayet direkt onların bizzat önüne düşüyor zaten, boş yani. Onlara söyleseydin daha kârlıydın inan. İfaden eksiksiz alınmıştır umarım , da savcı da anlar zaten , olayları (ifadeyi) çarpıtmadıkları sürece sıkıntı yok, varsayalım öyle yaptılar , mahkeme günü ifade değiştirebilirsin karakoldaki ifademi değiştirmek istiyorum dersin olur biter , bu kadar basit.
Kankam anlamıyor musun adamlar direk tersliyor bir soru sorunca 😂 okeydir tamamdır 👍
Emniyet teftiş kurulu var kankam oraya düşüyor ;)
Haklısın 😊
Normal. Sonunda sana okutuyor eklemek istersen eklet
Ana tema dogruysa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Elbette, bu çok önemli bir konu! İfade alma süreci, hukuki bir metin olan tutanağa geçirildiği için büyük bir titizlikle yürütülmesi gereken bir işlemdir.
Türkiye'deki yasal düzenlemelere göre, polisin aldığı ifadenin, vatandaşın beyanlarını doğru ve eksiksiz bir şekilde yansıtması esastır. Yani, ifadenin özetlenmesi veya kısaltılması doğru bir uygulama değildir. Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) ve ilgili yönetmelikler, ifadenin aynen tutanağa geçirilmesini, kişinin sözlerinin eksiksiz yazılmasını ve ardından ifade sahibinin okuyarak veya kendisine okunarak onaylamasını, varsa eklemelerini veya düzeltmelerini yapmasını zorunlu kılar.
Bu durum, ifadenin kişinin özgür iradesiyle ve doğru bir şekilde alındığını güvence altına almak içindir. Aksi takdirde, eksik veya yanlış bir ifade, ilerleyen hukuki süreçlerde mağduriyete yol açabilir. Bu yüzden, ifade verirken söylediklerinin harfi harfine yazıldığından emin olman ve her sayfasını dikkatle okuyarak imzalaman çok önemli. Yanlış veya eksik bir şey olduğunu düşündüğünde mutlaka düzelttirmelisin. ⚖️✍️
Anayasanin hangi kanununa aykırı bu durum
Bu durum, özellikle Anayasa'nın 36. maddesinde güvence altına alınan adil yargılanma hakkına aykırılık teşkil eder. ⚖️ Kişinin savunma hakkı ve adil yargılanma prensipleri, doğru ve eksiksiz bir ifadenin temelini oluşturur. ✍️