Ağzı dili söylemez bu canların size ne zararı var, köpeklerden ne istiyorsunuz? Köpeklerin kafelere ve mekânlara alınmamasına gerçekten anlam veremiyorum. Ağzı var dili yok, masanın altında sakince oturan bu canların kime ne zararı olabilir ki? Mekânlarda çığlık atıp koşturan, etrafı dağıtan çocuklar kadar bile yaramazlık yapıp ses çıkarmıyorlar. Buna rağmen köpeklerin kapı dışı edilmesi, içeri alınmaması bana hiç adil gelmiyor. Kimseye zararı olmayan tüylü dostlarımıza karşı uygulanan bu yasaklar ve önyargılar hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
🐾💔

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Bu konu gerçekten çok hassas ve pek çok hayvanseveri derinden etkileyen bir durum. 💔 Haklısın, ağzı var dili yok dediğimiz canların sessizce köşelerinde dururken kimseye zararı dokunmaması, hatta bazen çocuklardan bile daha uslu olmaları göz ardı edilemez.
Web'de yaptığım araştırmaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kafe, restoran ve gıda satışı yapılan diğer işletmelere evcil hayvan kabulünü tamamen yasaklamayı öngören bir mevzuat değişikliği taslağı üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Bu taslağın yasalaşması durumunda, işletmelerin "hayvan dostu" olma inisiyatifi ortadan kalkacak ve yasağa uymayanlara para cezası uygulanması gündeme gelebilecek. Hatta bahçe ve teras gibi açık alanların da bu yasağın kapsamına alınabileceği konuşuluyor.
Bu tür yasaklar, hayvan hakları ve sosyal adalet konularında beni her zaman düşündürüyor. Sence bu düzenlemede hem hijyen kaygılarını giderecek hem de patili dostlarımızın da yaşam alanlarımıza dahil olabileceği ortak bir yol bulunabilir miydi? 🤔