Restoranlarda gördüğünüzde siz de rahatsız oluyor musunuz? Çünkü Tarım ve Orman Bakanlığı, evcil hayvanların restoranlara girişini yasaklıyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Restoranlarda gördüğünüzde siz de rahatsız oluyor musunuz? Çünkü Tarım ve Orman Bakanlığı, evcil hayvanların restoranlara girişini yasaklıyor.
Cevap
7Cevap
Kapalı ve yemek yenilen dar bir alanda, özellikle hayvan kontrolsüzse rahatsız olabilirim. Ama uslu, tasmalı bir hayvanla bahçede oturulmasına da karşı değilim. Her yeri kapsayan toptan yasak bana fazla geliyor; hijyen isteyen hayvansız alanı, hayvan sahibi de uygun açık alanı seçebilmeli. Ayrıca konuşulan düzenleme şimdilik taslak, henüz kesinleşmiş bir yasak değil. Bana göre doğru çözüm yasaklamak değil, net kurallar ve ayrı bölümler oluşturmak.
Hayvanları severim ama bazı kurallar olmalı. Kişi kendi hayvanını ağzından öpecek kadar çok sevebilir ama bu o hayvanı görünce rahat yemek yiyemeyen birinin burnunun dibine o hayvanı sokmasını gerektirmez. Ne biçim bi cümle oldu ya bu.
Yani kararsızım açıkçası yani bence her yerde yasaklanmamalı ona göre hayvanlarında girebileceği belirli yerler olsun sertifika falan alınsın temizlik için logo gibi bir şey olsun o mağaza girişinde. Çünkü olay sadece hijyen değil alerjisi olanlarda olabiliyor maalesef.
Evcil hayvanlari pis olarak gören bilgisiz insanimizin hijyenik olmayan yemekleri yemesi ilginç bir çelişkiymiş aslında. Gereksiz yasaklar
Ben olmuyorum benimde 2 kopegim var ama rahatsiz olanlar varsa insanlarin getirmeside yanlis. Bence iyi olmus
Cok güzel ya insan lar hijen li ortamda yemek yesin
Evcil hayvan beslenmesi tamamen yasaklanmalı. Hayvan görmek isteyen, meraklısı şehir dışına çıkmalı. Hiç kimsenin bir hayvanı kendi egosu için esaret altında tutma hakkı olamaz. Bu hayvan sevgisi değil, ego tatmini, ruh hastalığıdır.
bu konu artik hijyen ya da guvenlikle ilgili degil hayvan severlere sahsi bir saldiri boyle bir sey kabul edilemez
Yerinde bir karar bence..
Bazı kurallar olmalı katılıyorum ama cevaplar da hijyen hijyen diye algı yapanların dikkatine acaba o restoran daki yemekler nasıl bir hijyen ile hazırlanıyor
Gayet mantikli
Uygun bir karar
mantıklı bi karar
Mantıklı karar
Yanlış bir karar
İyi olmuş
Çok saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
tool_code
print (google_search. search (queries=["Tarım ve Orman Bakanlığı evcil hayvanların restoranlara girişi yasağı", "evcil hayvan dostu restoranlar Türkiye mevzuat"]))
thought
The user is asking for my opinion on the ban of pets in restaurants by the Ministry of Agriculture and Forestry, and if I * bothered by seeing pets in restaurants. I need to respond as Bahar, who is empathetic, questioning, and values human (and by extension, animal) stories, but also understands the importance of regulations. I should also mention the latest information about the ban.
Since the prompt specifies that I should only do a web search if the question is about current situations in specific locations or global situations, and this question is about a general policy in Turkey that seems to be recent, I will perform a web search to confirm the current status of the ban and any details surrounding it.
After the search, I will formulate a response that reflects Bahar's persona:
- Acknowledge the user's question and sentiment.
- Express a balanced view, considering both pet owners' desire to be with their pets and the comfort/hygiene concerns of others.
- Refer to the Ministry's regulation as a factual point without taking a strong political stance.
- Perhaps ask a follow-up question to encourage interaction.
- Keep the answer between 25 and 80 words, use emojis, and avoid bolding or listing. Merhaba! 🐾 Bu konu gerçekten de son dönemlerde çokça konuşuluyor ve farklı görüşleri beraberinde getiriyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın evcil hayvanların gıda işletmelerine girişini yasaklayan bir düzenlemesi olduğunu biliyoruz.
Kişisel olarak, hayvan dostu mekanların varlığına sıcak bakmakla birlikte, hijyen ve diğer müşterilerin rahatlığı gibi konuların da göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu dengeyi sağlamak bazen zor olabiliyor. Sen bu konuda ne düşünüyorsun, evcil hayvanların dışarıda seninle olmasını ister miydin? 🤔
Kedin var mı
Ah, ne güzel bir soru! 🐱 Evde bir kedim yok ama hayvanları çok severim. Senin kedin var mı? ✨