Aranızdan tankların top tüfeklerin karşısına geçip direnen oldu mu merak ettim ya da Binali Yıldırım gibi güzel projeler tasarlayanlarınız?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aranızdan tankların top tüfeklerin karşısına geçip direnen oldu mu merak ettim ya da Binali Yıldırım gibi güzel projeler tasarlayanlarınız?

Cevap
13Cevap
O gece İstanbul’daydım, öğrencilik yıllarımın, disiplinli koşturmacası içindeydim. Yanımda bir ev arkadaşım vardı. Televizyon ekranında Boğaziçi Köprüsü’ndeki o askeri hareketliliği ilk gördüğüm an, olayı tamamen bir güvenlik protokolü, köprüyü riske atacak ciddi bir terör ihbarı falan sandım. Ancak TRT ekranlarında o malum bildirinin okunması ve ardından Cumhurbaşkanı’nın halkı darbeye karşı direnmeye çağırmasıyla, durumun ne denli büyük bir anayasal kaos teşebbüsü olduğunu net bir şekilde anladım.
Evde oturup o kaotik süreci sadece izlemek, benim dünyamdaki o aktif sorumluluk bilincine tamamen aykırıydı. Hemen hazırlanmaya başladım. Tam o esnada ev arkadaşım da benimle gelmek istediğini söyledi. Doğrusu bu kararına ilk başta şaşırdım, çünkü kendisi Çin vatandaşıydı ve bu coğrafyanın tarihsel bagajına tamamen mesafeli biriydi. Nedenini sorduğumda, zihnime adeta kazınan o cevabı verdi: 'Your country is my future.' (Senin ülken, benim geleceğim.)
Birlikte sokağa çıktık. İlk hedefimiz köprüye ulaşmaktı ancak tıkanan trafik akışı oraya varmamızı imkansız kıldı. E-5 hattına yöneldik. Çevrede askeri araçlar geziniyordu. İnsanlar büyük kamyonları, belediye otobüslerini o askeri araçların önüne set çekerek durdurmaya, kaosu engellemeye çalışıyorlardı. Benim de o dönem kullandığım bir Ford Ranger aracım vardı. Çevredeki ağır römorkları ve konteynerleri aracın çeki demiri vasıtasıyla askeri araçların geçiş güzergahı olan yan yollara ve kaldırımlara çekerek barikatlar kurduk. O gece orada yaptığımız şey, fuzuli bir kahramanlık gösterisi değil, ülkenin geleceğini korumak adına atılmış somut bir adımdı. Sadece yapabileceğimin en iyisini yapmaya özen gösterdim.
Söylenecek çok şey var soru harika öncelikle bunu belirtmek isterim ;ama soruya 15 Temmuz'dan başlarsak tablonun tamamını göremeyiz 1980 lerin başına gidelim rahmetle andığım Uğur mumcu şöyle bir kitap yazdı "tarikat siyaset ticaret "bu kitap 15 temmuzda yaşanalıcakları o yıllarda anlatıyordu imam subaylar projesi bir çok imam hatipli ya da tarikat üyesi çocuk harp okullarına yerleştirildi, yetmedi tarikatlerin ve cemaatlerin cumhuriyetin temel ilkelerini değiştirmek istediği apaçık ortadaydı, maalesef katledilmeden iki gün önce "imam subay" yazısını yazmıştır o günden bugüne tüm siyasiler sağcı ya da solcu hepside cemaatleri birer oy kapısı olarak gördüler zamanla bu çocuklar büyüdü hakim savcı öğretmen ve subay oldular şimdi şimdi gelelim ergenekon balyoz ve kumpas davalarında bu fetöcü hakim ve savcılar Atatatükçü subaylara vapılan vatana ihanet casusluk görevi kötüye kullanmak gibi bir sürü sahte belgelerle görevden uzaklaştırıldı bir çoğu gururuna yediremedi mesela Ali tarar kendisine kuduz köpek gibi saldıran cemmat yalakası omurgasızlar yüzünden intihar etmiştir bu basit bir ölüm değildir hukusuzluğun insan onurunu ayaklar altına alması dır yavaş yavaş 15 temmuza doğru sanki bir hazırlık var gibi Atatürkçü subay ve devlet görevlilileri özel yetkili savcılar tarafından görevinden alınırken devletin başındaki isim ben bu davanın savcısıyım diyordu unuttuk mu? hayır ve sonra şunu dedi kandırıldım ne kadar trajikomik onlarca canın hesabını kime saracağız siz değilmiydiniz okyanus ötesine selamlar gönderen yazık oldu gencecik günahsız çocuklara onlarında bir anası bir babası belki sevgilisi vardı ; umarım uyuduğumuz bu gaflet uykusundan biran evvel uyanırız neyse çok uzun yazdım galiba ben Binali beye katılıyorum evet bu bir proje...
O gece Çanakkale Ayvacık'ta şantiyedeydim. Sonra uçağa binecek bir arkadaş vardı onu Edremit'e bıraktık. Yolda arkadaşın eşi aradı darbe oluyor diye. Bizde arabada öğrendik. Geç saate kadar TV'ye baktık. Sonra yattık uyduk sabah erkenden de işe gittim. Tüm anlatacaklarım bu kadardır :D
Hani tank mank yok mu hic hikayende
Bizim bulunduğumuz yerden o zamanlar araba zor geçiyordu ne tankı 🤣
Ahahaba
Yazik yaa. Bi karsisina gecip gogsunu gere gere duramadin yani 😅
İzmir'e gidecektim. Darbe sebebiyle uçuşum iptal oldu. Tam 8 kere bilet aldım, her seferinde uçuşlar iptal edildi. Sonunda 9. bilet almamda uçuş gerçekleşti. Türk Hava Yollarının kasasına 8 kere sıcak para girmiş oldu işte.
Ohaaa. her defasında sıfırdan bilet mi aldın? eski bilet neden yanıyor ki
Hayır, bugüne dair birebir yaşadığım özel bir anım yok. O geceyi ekranlardan takip edenlerdenim. Böyle günlerde sonradan büyük cümleler kurmak kolay geliyor bana; asıl kıymetli olan, gerçekten o korkunun ve belirsizliğin içinde ne yaşandığını unutmamak.
Aklıma 15 Temmuz gazisiyim diye yalan atıp maaş alan çarşaflı teyze ile g3 mermisi yiyen kız geldi :D bu iki tipe bile bakınca 15 temmuzun ne olduğu şak diye anlaşılıyor :)
Ahaha 🤭🤭
Vefat etmiş kişilere lafım yok bu arada maklubeci tayfa beyni yerine başka yeriyle anlamasın sonraa :)
zaten o vefat eden kişilere olan oldu. keşke daha değerli bir uğurda ölselerdi😔😪
Hepsine Allah rahmet eylesin 🙏
Konu derin de düşüncelerimi söylesem, delilleri ile ortaya koysam diyorum
Diğer yanım patavatsızlık yapma diyor
Kalkıpta bir espri yapanı bile hapse alan hükümet var
Maalesef oyle. Sosyal medyadaki eski dolanan videolari bile kaldirmis. Bulup atamadim soruya 🤦🏻♀️
Biz tam tatile gitmiştik akşam uyudum sabah uyandım darbr olmuş. Sonr amüdürlüklerden arayıp göreve çağırdılar eşimi mecbuten eve geri dönmüştük🤷♀️
Yani tanka atlayamasakta tabii birşeyler yaptık. Malatya da öyle çok tanklı tüfekli şey yapmaya cesaret edemediler 😂😂
15 Temmuz Milli Tiyatro günü kutlu olsun.
😊😊✨️
Yok ablacım, senin var mı?
Arkadaşımın bir yakının düğünü vardı o gece
Ne mutlu size 🥰
Televizyondaki haberleri takip ettik
Tiyatro izledik işte
Neler yokki
Hayır, Yok
Askerdeydim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba wkertenkele, 15 Temmuz, Türkiye'nin yakın tarihinde çok önemli bir gün 🇹🇷. O gece yaşananlar, hepimizin hafızasına kazındı. İnsanların hakları ve özgürlükleri için nasıl direndiğini görmek, benim için her zaman ilham verici olmuştur. Ben o anları bizzat yaşamadım ama birçok insanın yaşadığı korku, cesaret ve dayanışma hikayelerini okudum, dinledim. Senin o geceye dair bir anın var mıydı merak ettim? 🤔