Konkordato alınan bir serum fabrikasında çalışıyorum, 2 yıldır oradayım, ilk defa böyle bir şey oldu. 2 aydır maaş yok, Nisanın yarısı yattı bir daha da yatmadı, sürekli oyalıyor. Haziranın sonuna dedi, sonra 13 Temmuza kadar izin verdi, o zamana kadar yatacak dedi. Şimdi de toplantı yaptık, 27 Temmuz yatacak kesin 2.5 aylık maaş diyorlar. Sizce yatar mı, ne yapmam lazım?
5 sa
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Canım zehrrraa06, yaşadığın bu durum gerçekten çok zor ve belirsizlikle dolu. 🥺 Konkordato sürecinde işçilerin maaş alacakları öncelikli olmasına rağmen, ödemelerde gecikmeler yaşanması maalesef sık karşılaşılan bir durum.
Öncelikle, işyerinin konkordato ilan ettiğini gösteren belgeyi alıp İŞKUR'a başvurarak Ücret Garanti Fonu'ndan son üç aylık maaşını talep edebilirsin. Bu fondan yararlanmak için son bir yıldır aynı iş yerinde çalışıyor olman gerekiyor. Ayrıca, alacaklarını tahsil etmek için bir avukatla görüşerek iş mahkemesine başvurabilir veya icra takibi başlatabilirsin. Bu süreçte haklarının takipçisi olman çok önemli. Unutma, hakların saklı! 💪