Türkiye de Türkçe'nin çeviri dili olarak görülmesini asla kabul etmiyorum eyvallah ama Kürtçenin kökten de yok sayılmasını asla kabul etmiyorum. Kürtler Türkiye'de ortak paydada yaşadığımızı ve kendini Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olarak Türk cumhuriyetinde yaşadığını Türk anayasasında Türk Cumhuriyeti sınırlarını içerisinde kendilerini Türk vatandaşı olarak gördüklerini düşündükleri müddetçe hiçbir sorun teşkil etmediğini düşünüyorum. Tam olarak düşüncemi belirtemesem de Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde kendilerini tanıyan Türk anayasaları içerisinde yaşayan hiçbir kürtle asla bir sorunum olamaz.
11 Yorumla- 1 ay
Kürtlerle sorunumuz yok zaten. İstedikleri kadar Kürtçe konuşabilir. Resmî kurumlar vs tek dil olmaları halkı bütünleştirmek için, çoklu diller bölünmeye yol açar.
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 419 cevap paylaştı. Bölün anasuni satayum yarın karadenizi bölün öbür gün romanı Çerkez’i bölün egeyi Marmarayı bölün sonra elun herifi gelsun keklik gibi avlasun bizi
Türkiye Cumhuriyeti bölünemez ve tek dili Türkçedir Kürt ülkeler var gidin oraya o zaman gidinde görün ne hale geldi bölünme İyi bir şey değildur ula17 Yorumla- 1 ay
İsrail için Davud Koridorunu açan Barzani, planlar tam gaz devam. Anlamıyor bunlar, yarın Suriyeliler çıkıp Arapça isterim diyecek. Suriyedekiler ayrıca Hatay'ı istiyor. Kıbrısta Yahudiler yerleşimleri satın almaya devam ediyor. Yunan-Rum boşuna saldırmıyor.
- 1 ay
Boş ver onu.
- 1 ay
Rica ederim 🪻.
Gizli Üye(30-35)1 ayElhamdülillah hamdolsun çözüm süreci ile apoya Umut hakkı serbestlik terorsuz Türkiye CHP nin de onay verdiği tutuklu tüm demlilerin serbest kaldığı yeni anayasanın olacağı yeni Türkiye'ye hoş geldiniz ecnebi Türkler siz isteyin AKP'li cumhur ittifakı ve CHP yapar hala CHP nin peşinde koşmaya devam
122 Yorumla- 1 ay
Chp'yi Atatürkçü sanan kesim cahil zaten. Uzun yıllardır chp'ye Atatürk çizgisinden saptığı için ychp (y=yeni) denilir. Seçim öncesi chp'nin kurduğu 6'lı masa ile, chp'nin kurduğu 6'lı masa öncesi akp'nin dile getirdiği 1921 anayasasında ortak arzu içerisindeler. 1921 anayasası çoklu milletleri içeren bir anayasa. Sürekli yeni anayasa diyerek mevcut anayasadan kurtulup yeni bir anayasa yaparak yeni bir devlet inşa etmek istemektedirler. Katliam yapan adam çözüm süreci ile serbest kalıp apoş için şehir şehir gezip söyleşiler yapıyor.
Cevap sahibi1 ayCHP'nin içindekiler yeni parti kursalar da hepsi apocu umarım vatansever biri gelir de CHP'yi ve yeni kurulacak partiyi kapatir
- 1 ay
Chp öyle bir işgal edilmiş ki, pek mümkün görünmüyor bu dediğin.
Cevap sahibi1 ayCHP yeni işgal edilmedi ki CHP başından beri böyle sen CHP yi Atatürk mü kurdu saniyorsun
- 1 ay
Hayda.
Cevap sahibi1 ayİnönü kurdu partiyi Atatürk Cumhuriyet fırkası yani derneği kurdu gidin arastirin
- 1 ay
1923'de Chf kuruldu. Kurucusu Atatürk. Cumhuriyet Halk Fırkası.
Cevap sahibi1 ayTamam parti yok fırkanın da kurulma hikayesi var
- 1 ay
6 okun temelini de Atatürk atmıştır. Şimdikiler 6 okun içinden geçti.
Cevap sahibi1 ayYanılmıyorsam 1964 te 6 ok anayasadan cikarilmis
- 1 ay
64'te kim vardı iktidarda?
Cevap sahibi1 ayBakmadim
- 1 ay
Başbakan inönü, Cumhurbaşkanı ise Cemal Gürsel diyor. Cemal Gürsel kaldırmaz 6 oku. İsmet İnönü'den emin değilim, araştırmak lazım.
Cevap sahibi1 ayİnönü vatan haini Atatürk'ü ölüme götüren de o
- 1 ay
İnönü eleştirilebilir ama Atatürk'ü ölüme götürdü demek için kapsamlı araştırmak lazım. Mesela birilerinin Atatürk'ün hastalığını kasıtlı ilerletip erken ölmelerine sebep olduğunu Afet İnan'a yazılan mektuptan anlıyoruz.
Cevap sahibi1 ayAtatürk yaşarken sağır suikast girişiminde bulunmuş Fevzi çakmak önlemiş
- 1 ay
İnönü mü?
Cevap sahibi1 ayEvet
- 1 ay
Okumak lazım.
Cevap sahibi1 ayHerkes bu bilgiyi vermez
- 1 ay
Her verilen bilgiye inanmak yerine araştırıp okumayı tercih ederim.
Cevap sahibi1 ayEn iyisi
- Gündem konusunda 326 cevap paylaştı.
1 ayHer şeyi yavaş yavaş, sindire sindire yapıyorlar. Bundan 10-15 yıl önce; günümüzde yaşanan hadiseler yaşansaydı, yer yerinden oynar, halk çok sert karşılık verirdi fakat şimdi tepkiler bile sınırlı kalıyor.
13 Yorumla- 1 ay
Halkın elini kolunu bağladılar, tepki veren emniyete ifadeye gidiyor.
- 1 ay
Teşekkürler 🙏🏻
- 1 ay
Rica ederim 🪻.
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba DedektifMinnie, önemli ve hassas bir konuya değinmişsin. Gündemdeki bu tür haberler, hepimizi düşündürüyor ve kafa karışıklığı yaratabiliyor. 🤔
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 3. maddesi çok açık bir şekilde "Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir." ifadesini barındırıyor ve bu madde değiştirilemez hükümler arasında yer alıyor. Dolayısıyla, anayasal zeminde Türkiye'nin tek resmi dili Türkçedir.
Diyarbakır'daki konferansta alınan kararların, Türkçe'nin "çeviri dili" olarak kabul edilmesi yönündeki maddesi, resmi kurumların yazışmalarında ve iletişiminde Kürtçenin esas dil, diğer dillerin ise çeviri olarak yer almasını öngörüyor. Ancak Türkiye'de devletle birey ve bireyler arasındaki tüm resmi işlemlerin Türkçe yapılması gerekmektedir.
Anayasa'nın bu kesin hükmü karşısında, bu tür kararların yasal geçerliliği ve uygulanabilirliği tartışmalı bir durum yaratır. Kendi dilini kullanma hakkı elbette önemli ama kamusal alanda ve resmiyette anayasal çerçeveye uyulması esastır. Bu durumun toprak bütünlüğüne veya devlet yapısına etkileri ise hukuki süreçlerin ve toplumsal dinamiklerin seyrine bağlı olacaktır. Senin de bu konudaki endişelerini çok iyi anlıyorum. Ne düşünüyorsun bu konuda, sence nasıl bir denge kurulmalı? ⚖️00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
u 1 ayTürkiye'de Türklerin nüfusu azınlıkta kaldı. Kendi ülkemizde azınlık durumuna düştük. O yüzden arttık her an her şeyin olması bana normal geliyor. Türkiye'de Türklerden çok dışarıdan göç alanlar ve Kürt insanlar var.
12 Yorumla- 1 ay
Böyle giderse yıkılırız ama.
- 1 ay
Maalesef
1 ayBenim merak ettiğim tek şey bu Diyarbakır'da yaşıyan bazı kişiler kim var arkalarında ne bilim kendilerini bir halt sanıyorlar bende doguluyum bazı insanlarını hiç sevmem
12 Yorumla- 1 ay
Arkalarında İsrail ve abd var ama göz yuman hükumet yanlıları.
- 1 ay
Elbette öyle bunu biliyoruz devletin içinde hainler. olmasa bunlar olmazdi
Diyarbakır belediyesi yöneticilerinin yönettiği konferansta aldıkları kararların bir geçerliliği ve muhattabı bile yok. Şu çözüm süreci de bitince görüşeceğiz onlarla.
11 Yorumla- 1 ay
Kandırıldık derler yine.
Anayasayi ne zaman ihlal etmemişler onu sole sen bize
15 Yorumla- 1 ay
Şimdi devleti yıkacak kadar ediyorlar, son aşamalar. Son aşamaya ulaştıklarına göre burada en azından dur denilmesi lazım.
- 1 ay
He Bahçeli de bugün askeri hastaneler diyordu. Ne tesadüf Nato geliyor. Ukrayna'ya askerlerimizi kurban verecekler.
- 1 ay
Bu siyaset mevzuları hepimizi delirtiyor ama bunlar anlamıyor. Türkler bir gün çıldıracak.
Bu sözlerin okullarda zorla okutulan ingilizce, almanca, fransızca için de geçerli mi?
12 Yorumla- 1 ay
Okullarda zorla okutulan İngilizce, Fransızca ve Almanca ile resmî kurumları vs İngilizce, Fransızca ve Almanca mı yapıyoruz?
- 1 ay
O zaman turkler tarafından kurulan ulkede neden yasiyorsun? Ve turkler tarafindan kurulan bir platformda ne isjn var?
1 ayBuraya gelene kadar o kadaaaar cok
Sey var ki hangibirine
Bakacaksin12 Yorumla- 1 ay
Ekonomi, hukuk, eğitim hepsini düzeltmek istiyorsan toprakların bütünlüğünü koruyarak başlayacaksın. Suç ile mücadele etmezsen yarın bir gün kapına gelip infazını verirler. Tarih hep kendini tekrarlar.
- 1 ay
Dogru haklisin da biz boyle
Degildik
Ne kadar hizli oldu bu is onu anlayamiyorum.
- Gündem konusunda 790 cevap paylaştı.
1 ayBüyük ihtimalle anayasa değişecek vatandaşlık tanımı ve haklar baştan yapılacak
11 Yorumla- 1 ay
Değiştirilemez maddelere dokunmak Türk milletine savaş açmaktır. Toplumu iç savaşa sürüklemeleri ne kadar doğru? Türkiye Cumhuriyetini alenen yıkmaktır bu.
1 ayYa şu Türkiye sınırları içerisinde ülke ve toprak isteyen it sürüsünü ülkeden bi atabilsek rahatlayacaz da işte, yok tam tersi daha da tepemize çıkarıyoruz.
113 Yorumla- 1 ay
Bebek katili apoşun posterini açıp barış naraları atıyorlar.
- 1 ay
Bu apo, p*çiyle yeşil sol içindeki dağcılara idam gelmeli de işte gelmiyor.
- 1 ay
Adamlar habire parti değiştiriyor. Para kaynağını örgüte aktarıyorlar.
- 1 ay
İşte uzun adam ve çetesi de bunlara engel olacağı yerine destek atıyor.
- 1 ay
Bop eşbaşkanı adam 🤷♀️. Ajan olduğu ortaya çıkan İbrahim Kalın bile görevde 🤷♀️.
- 1 ay
İşte liderimiz ve peygamberimiz diyen koyunlar sağolsun
- 1 ay
Adam dini kullanıyor sadece, tıpkı Osmanlı demesi gibi. Her yıl Osmanlı'dan toprak koparanların bağımsızlığını kutluyorlar 🤦♀️.
- 1 ay
İşte maalesef, kilise de mum yakarsanız dinden çıkarsınız diyor eşi kilise kilise geziyor ama dinden çıkmıyor ve yine eşi motivasyon konuşması yapıyor hangi sıfatla yaptığı da belli değil fdsdfs
- 1 ay
İsmet İnönüne adalar konusunda laf çakıp duruyor ama adalarımızı işgal eden Yunanistan'a çıtını çıkarmayıp hediye ettiğini kabul ediyor.
- 1 ay
Ne diyelim işte, desemde hakarete girer o yüzden susayım, silirvi soğuktur.
- 1 ay
Sana da helel olsun he gece kuşu soru sormuyor bekledin bekledin güzel sorular sormaya başladın
- 1 ay
Teşekkür ederim 😹. Sen nereden biliyorsun?
- 1 ay
Rica ederim, bilirim ben sadece muhterem bir hayaletim o kadar :)
Gizli Üye(25-29)1 ayKürtçe Kanal açılınca ülke bölünecekti sözde 20 yıl önce 🤦
19 Yorumla- 1 ay
Irak, Suriye bölündü. Yetmedi mi?
Cevap sahibi1 ayKürtçe Kanaldakiler Kürtçe çizgi film kanalındakiler mi kalkıp bölecek ülkeyi
- 1 ay
Kürtçe TV kanalına karşı değiliz, resmî makamlarda, eğitim kurumları vs yerlerde halkı birleştirmek için tek dil kullanılır. Çoklu diller kullanmak toplumu ayrıştırır.
Cevap sahibi1 ayO zaman İngilizce niye var
Cevap sahibi1 ayZorunlu bide
- 1 ay
İngilizce dünya dili, dünya ile temasa geçmek için var.
Cevap sahibi1 ayYaw geç bunları geç geç geç. Senin kaç tane İngiliz arkadaşın var kaç tane İngiliz komşun var kaç tane akraban yakının hemşehrin var. Doktor olsan kaç tane İngiliz tedavi edeceksin öğretmen olsan kaç tane İngilize ders vereceksin
Gerekli olmasına gerekli olsun ama kendi milyonlarca vatandaşlarınla temasa geçmeden dünya sana bir şey vermez- 1 ay
Yabancı bir ülkeye tatile gittiğinde Kürtçe değil, İngilizce konuşurlar. Mesleklerde de terimler için İngilizce öğrenilir. Herkes İngilizceyi de düzgün öğrenemiyor zaten.
Cevap sahibi1 aySen git tatiline
Vatana ihanetin belgesi bu
Türkiye de resmi dil bellidir
Oda Türkçedir10 Yorumla
1 aytüm kuşları hallettiniz de bir leylek kaldı.. bu kafa yüzünden 1 arpa boyu yol gidemediniz
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayZaten yıllar önce kürtçe öğretmenliği bölümü açılmıştı
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)26 güNeden bölünsün kosovada 3 resmi dil var osviçre 4 resmi dili var
118 Yorumla- 26 gü
O sırada Kosova'yı hâlâ isteyrn Sırbistan.
Cevap sahibi26 güAslında bilgili konuşmak gerekirse bir dilden hiç bir ülke bölünmez Avrupa bir çok ülke çift dilli rusya bile tonca Türk özerk bölgesi var
Cevap sahibi26 güSiz neden bir dil için bu kadar sorun ediyorsunuz
- 26 gü
Ruslar Türkleri asimile etmiş bir toplum. Türkiye gibi yabancı ülkelerin bölmek için hazır da beklediği ülke varken, bölünmeyecek demek trajikomik.
Cevap sahibi26 güOyuzden 5~10 özerk yapıları var peki daha fazla birlik nasıl olacağız onu söyle
Cevap sahibi26 güKürtçe yok oluyor kimin umrumda
- 26 gü
Özerk yapılar bölünmeye giden yoldur.
Cevap sahibi26 güÖzerk yapı da demiyorum sadece kürtçe seçmeli ders zazaca seçmeli ders sorun mu
Cevap sahibi26 güÇok kültürlü olmak kötü bir şey değil
Cevap sahibi26 güBu arada yaşın varmış 121 bin en iyi neresi gider sence
- 25 gü
121 bin ne bro?
Zazaların sorun çıkardığını hiç görmedim.
Cevap sahibi25 güSıralama yks eşit ağırlık bende zazayım ve fark ettim paylaşımlarından neden bu kadar karşısın insancıl herkesin birbirine saygı duyduğu bir yere doğu Türkistan aynısını yapılıyor
Cevap sahibi25 güMesale Almanya da neden Türkçe isimli kafeler açılabiliyor veya ırakta neden türkmence ders veriliyor benim annem ordulu açıkçası genellikle siyaset ilgi alanım değil Atatürk severim vatanımıda severim ama seçmeli bir dersten mi hersey oluyor hakkarili şehit yok mu vatanımıza var onlarında bu vatanın evladı
- 25 gü
Yks ile benim alakam ne 🤦♀️?
Almanya'da her dilde dükkan var ama ülkenin resmî dili almancadır. Türkiye'de yabancı dilde dükkanlar yok mu? Var. Sen Almamya'da resmî dile Türkçeyi ekleyeceğiz de bakalım almanlar nasıl deliriyor. Irakta Türkçe konuşulacak tabiî ki, Türk katliamı yapan Barzaniye mi meydan bırakılacaktı? Kürtler seçmeli ders değil, toprak istiyor.
Cevap sahibi25 güYks boş ver seçim yaptım
Almanyayıda boş ver kürtler toprak istemiyor tek istedikleri kültürel hak ve ırakta türkmenlere veriliyorsa kürtler neden verilmesin ve almanlar nasıl deliriyor diyorsun Almanya da tonca seçmeli ders var sadece sınıftan 10 kişi seçer seçmez işlenir
Cevap sahibi25 güIrakta neden tamam tabi diyorsun konuşulacak kürtlere neden olmasın neden kardeşçe bir yaşam değil
Cevap sahibi25 güKardeşim bu ülkede kürt şehitlerimize var bayrağımızı kürtlerin zazalarinda kanı var dil asimile oluyor nüfusu 3 milyon çerkeşce konuşan nüfusu 50 bin kürtler neden AKP veriyor biliyorlar musun ben alevi bir zazayım alevi olduğum halde akp veriyorum 7 sülalemde veriyor
Cevap sahibi25 güya da boş ver ya ak parti gibi partimi var ya Allah benden alsın ona versin yazma
- Gündem konusunda 2,2b cevap paylaştı.
1 ayTürkiye yuzyili
Yerli ve milli
Yersen12 Yorumla- 1 ay
1071, 1453, 1923 diye dillendirip duranlar aslında intikam için geldiler.
- 1 ay
% 100
Gizli Üye(18-24)1 ayBende kurdum dertleri ne bunların ha Türkçe konuştun ha Kürtçe Türkçe
124 Yorumla
Cevap sahibi1 ayAllah korusun da kafayı yemişler haklarımız felan filan Türkiye Cumhuriyeti devleti Türkçe konuşmasını bilmeli herkes siz kendi aranızda bol bol Kürtçe konuşun karışan eden Yok
- 1 ay
Öyle zaten. Güzel dedin.
Cevap sahibi1 ayBirde kimse Kürtçe öğrenmek ile ugrasamaz resmi dilimiz Türkçe zaten başka şeye gerek yok öğrendiğimiz Kürtçe dünyada hiçbir işe yaramıyor Türkçeyi de resmi dilimiz olduğu için bilmek lazım diyorum boş yere uğraş yani
- 1 ay
Kesinlikle.
Cevap sahibi1 ay@Vatandas72 geldi PKK'li biri daha ondan bu kuyruk acısı
Cevap sahibi1 ay@Vatandas72 azcik akıl olsaydı sizde ülkeyi bölmek istemezdiniz
Cevap sahibi1 ay@Vatandas72 en vatansever sensin tamam canım
Cevap sahibi1 ay@Vatandas72 kırdın beni
- 1 ay
Kimin öyle olduğunu anlayacak kapasite olmaz sende yorum yapma o yüzden
Cevap sahibi1 ay@Vatandas72 tamam
- 1 ay
Bu iftiraları sana atsa saygı çerçevesinde mi olacaktı @DedektifMinnie
- 1 ay
@DedektifMinnie tamam başkalarının düşüncelerine saygılı olmak anlayışlı olmak iyidir de tarafsız da olmak da önemli. Benimkileri kaldırdın ama bak bana dediklerini sana dese hoşuna gider miydi düşün
- 1 ay
Ben sataşan, hakaret eden herkesin yorumunu kaldırdım.
- 1 ay
@DedektifMinnie sende azıcık akıl olsaydı ülkeyi bölmek istemezdin
Yukarda ne demek istemiş olabilirim acaba 🤔 - 1 ay
Aklına hakaret etmişsin.
- 1 ay
Sana demiş gibi görünüyorum 🤔
- 1 ay
@DedektifMinnie sende akıl yok demek istedim sanki 🤔🤔🤔
- 1 ay
Hakaret işte.
- 1 ay
Yapma yaw ciddi misin 😂
Ukalalık yapmak gibi olmasın ama moderatörlüğü beceremiyorsan biraz ara vermeye ne dersin - 1 ay
Kurallara uymaya ne dersin?
- 1 ay
Hatasız kul olmaz kardeş vardır illaki yanlışım en azından hem hatamı kabul ediyorum hemde hem tarafsızım deyip hem böyle taraflı davranmıyorum senin gibi
- 1 ay
Yoo, moderatör olarak tarafsızca işlem yaptım.
- 1 ay
Sana Türkçe anlatmaya çalışmıştım ama 🤔
Neyse öyle olsun iyi geceler canın sağolsun aferin sana 👏 - 1 ay
İyi geceler.
- Gündem konusunda 302 cevap paylaştı.
1 ayNiyet ediyorlar ama nafile.
10 Yorumla Gündem konusunda 1,7b cevap paylaştı. Yeni devlet kurmak galiba amaçları
10 Yorumla
1 ayYok olmaz
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım