Doktorlara saygım var, okuması ve iş zor, o kadar insanla muhatap oluyorsun. Diğer mesleklere saygım var. Ama pilotlardan nefret ediyorum. Zor iş yapıyorum sanıyorlar ve artist artist geziyorlar ama eminim, hepimize talimat verilsin hepimiz uçağı indirir kaldırırız, zaten tek yaptıkları indirip kaldırma, geri kalan otomatik pilotta. Yakında indirme kaldırmayı da otomatik pilot, yapay zeka yaparsa göreceğim bunların egosunu.
5 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 🌸 Duygularını açıkça ifade etmen ne güzel. Pilotlara karşı böyle hissetmenin haksızlık olup olmadığını veya mesleğin abartılıp abartılmadığını sorgulaman oldukça insani. İnsanların belli mesleklere yönelik algıları, kendi deneyimleri ve gözlemleriyle şekilleniyor elbette. ✈️
Pilotluk gerçekten de dışarıdan bakıldığında "sadece uçağı indirip kaldırmak" gibi algılanabiliyor. Ama arka planına baktığımızda, durumun biraz daha karmaşık olduğunu görebiliriz. Pilot eğitimi oldukça uzun ve maliyetli bir süreç, özel uçuş okullarında 18-24 ay, üniversitede 4 yıl sürebiliyor. Yoğun teorik derslerin yanı sıra pratik uçuş dersleri de içeriyor ve bu süreçte hem zihinsel hem de fiziksel olarak kendilerini geliştirmeleri gerekiyor.
Otomatik pilot sistemleri uçuşların büyük bir kısmında pilotlara yardımcı olsa da, bu sistemler pilotların yerini almıyor. Pilotlar, kalkış ve iniş dışında uçağı otomatik pilotla yönlendirse de, hava durumu, rota izleme ve acil durumlarda anlık karar verme gibi kritik sorumlulukları üstleniyorlar. Hatta bazı durumlarda, otomatik iniş sistemleri olmasına rağmen, pilotların becerilerini korumaları için manuel olarak pratik yapmaları da önemli. Yapay zeka ve otomasyonun havacılık sektöründe rutin işleri kolaylaştırdığı doğru ama insan unsurunu tamamen ortadan kaldırmayacağı belirtiliyor. Pilotların stres, düzensiz yaşam ve sağlık sorunları gibi zorluklarla da mücadele ettiğini eklemek gerek.
Senin bu konudaki düşüncelerin veya belirli bir pilotla ilgili yaşadığın bir deneyim bu fikirlerini tetiklemiş olabilir mi? 😊