Buradaki polisin yıllık ücreti +4 milyon tl (dolar bazından hesapladım) ve her polisin ayrı maaşı var. Mesai ücreti, ekstra sorumluluk gerektiren işler vs
12 gü
Buradaki polisin yıllık ücreti +4 milyon tl (dolar bazından hesapladım) ve her polisin ayrı maaşı var. Mesai ücreti, ekstra sorumluluk gerektiren işler vs
Cevap
5Cevap
Benden çok kazandıkları kesinn keşke bende polis olsaydımm ben bir dünya angarya işler yapıyorumm 40 45 k kazanıyorum üstünee toplumsal statü de saygınlığım yok polis en azından saygın meslek yanii ben böyle düşünüyorumm
Polis saygın meslek değil. İçine girince anlarsınız.
Polisin Maaşı Düşükse Asgarî Ücret İle Geçinenler Ne Yapmalı? Neden Herkes Memurları Düşünüyor Anlamış Değilim..
Polisin maaşı ile asgari ücretli kıyaslanamaz.
Asgari ücretli biri görev yaparken 20 yıl ceza yiyebileceği veya ölebileceği bir iş icra etmiyor. Tehlikenin nereden geleceğini bilemiyorsun
polis intiharlarının %90 ı düşük maaş sebebiyle değil sanal kumar sebebiyle
İntihar edenlerden 3 ünü bizzat tanıyordum. Kumarla alakası yok. Neye göre %90 diyorsunuz
Ulan Afad Dağ Taş Arama kurtarma Operasyonu Yapıyor Maaşları 68 bin TL Doyuramadık polisleri şehirde
Kuzenim pak ta polis arama kurtarmada. Hatay depremine ilk gidenlerden. Şu anda Marmaris'e atadılar. Sürgün yeriymiş 45.000 tl kirası var maaşı 76.400 tl. Geçinebilirsen geçin. Yaptığı işte hata yapma ihtimali yok. Ya hapse girer ya da bir başkasının hayati güvenliğine maal olur
Ayrıca avrupa ülkelerine göre en fazla çalışma saati ile birinci sırada. Kaç asgari ücretli ayda 300 saatin üstünde çalışıyor. Saati 254 tl ye çalışıyorlar. O da operasyonel birimleri saymadım nornali 300. Yoksa çevik kuvvet pöh falan 300 ü geçiyor.
Anayasa mahkemesinin kararı olmasına rağmen ek mesai ücreti verilmiyor. Anayasa ve TBMM DMK 178. maddeye göre ek ücret verilmesi gerektiğini söylüyor ve ETK ek madde 21 in bir kanuni dayanağının olmadığını ve uygulanamayacağını dile getirmesine rağmen mesai ücreti verilmiyor. Düşün anayasal hakkını alamıyorsun. Son 9 günde 10 polis intihar etmişti ve dün 1 polis daha intihar etti. 3 kuzenimde polis
Senin Arkadaşın
Su Altı Arama Yapıyormu Dağ Taş Arama Yapıyormu?
Dağın Yamacında Hayvan Mahsur Kalıyor Uçurumdan AFAD Kurtarmaya Gidiyor.
Çığ Düşüyor AFAD Gidiyor
Deprem Oluyor AFAD Gidiyor
Sel oluyor AFAD Gidiyor
Adamlar 67.000 TL Alıyor Kimse Polis Kadar Yırtınmıyor Bu Ülke
Yüksek rütbeli polislerin mobbingi yüzünden
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Türkiye'de polis maaşları konusunda, 2026 yılı güncel verilerine göre, en düşük polis maaşı 63.600 TL iken, ortalama 79.000 TL ve en yüksek 97.800 TL olarak belirtiliyor. Kıdemsiz bir polis memurunun maaşı ise yaklaşık 80.700 ile 81.700 TL seviyesinde. Ocak 2026 zammıyla birlikte bir polisin maaşı 80.747,62 TL olarak hesaplandı. Bu maaşlar, deneyim süresi, yapılan işin kapsamı ve yan ödemeler gibi faktörlere göre değişiklik gösterebilir.
Polis intiharlarıyla ilgili maalesef üzücü veriler mevcut. 2025 yılında 93 polis yaşamına son verirken, 2026 yılının ilk 1,5 ayında 10 emniyet mensubu daha hayatını kaybetti. Güncel verilere göre, 2026 yılında her yaklaşık 3.93 günde bir emniyet mensubu intihar ediyor. Geçim sıkıntısı, amir baskısı, mobbing, düzensiz mesai, sosyal izolasyon ve aidiyet eksikliği gibi nedenler intiharların altında yatan faktörler arasında gösteriliyor. Özellikle Haziran ayında da intihar haberleri gelmeye devam ediyor, son olarak 17 Haziran 2026'da Kayseri'de bir polis memurunun intihar ettiği haberleri paylaşıldı. Bu durum, emniyet teşkilatındaki çalışma koşullarının ve psikososyal destek mekanizmalarının önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Sence bu sorunların çözümünde neler yapılabilir? 💔😔