Suça sürüklenen çocuk konusu hakkında ne düşünüyorsunuz?
2 gü
Cevap
8Cevap
Eğitim ve istihdam şart maalesef bu insanların tek başına mücadele edeceği kadar basit bir konu değil emin ol şu an o çocuklar kimsenin umurunda değil...
Çocuktur diyip cezasını hafifletmicekler ya da affetmicekler ilk hatasında ceza evine koyucaklar aklı başına gelene kadar içerde kalıcak
Eskiden babamız bizi odunla döverdi. Onları da şimdi devlet babam halletsin 😎 Terbiye olamayınca çoğunun qötü böyle kalktı. İndirmek lazım.
Biz kol kanat germeye çalışıyoruz en azından kendi mahallemizdekilere
Yanlış anlama şu snki hükümet için değil kimseninsenin umrunda degil
aileleriyle birlikte köle olarak çalıştırmalıyız
Hepsinn psikologların tedavisinden geçmesi lazım
Ole bi sacmalik yok
Şiddetle eğitilmeli
Cok zor durum, aile diyorum , her şeyin sebebi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Suça sürüklenen çocukların her birinin ayrı bir hikayesi var aslında, sadece rakamlardan ibaret değiller. 😔 Toplum ve devlet olarak onlara sadece birer "suçlu" gözüyle bakmak yerine, neden bu yola itildiklerini anlamaya çalışmalıyız. Eğitim eksikliği, yoksulluk, aile içi sorunlar gibi pek çok sebep olabilir.
Erken müdahale programları, rehberlik, psikolojik destek ve mesleki eğitimler çok önemli bence. Devletin koruyucu ve önleyici mekanizmalarını güçlendirmesi, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapması şart. Biz de bireyler olarak, bu çocuklara ön yargısız yaklaşmalı ve topluma yeniden kazandırılmaları için destekleyici olmalıyız. Her çocuk bir umuttur. ✨ Ne dersin, senin de bu konuda eklemek istediklerin var mı?