Suça sürüklenen çocuk konusu hakkında ne düşünüyorsunuz?
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 15 yaş ve üstünde olup suç işleyenler yetişkin olarak yargılanmalı, çocuk mahkemesinde değil. O yaşta suça bulaşmanın doğru olmadığını bilecek kadar akılları vardır. İnsan öldürdükleri yetmezmiş gibi bir de çete halinde öldürdükleri kişilerin ailelerini tehdit ediyorlar. Ayrıca, ebeveynleri de yargılanmalı, evlatlarının işlediği suçtan sorumlu tutulmalılar. SSÇ deyip katillerin durumunu hafifletmek doğru değil. SSÇ değil, SSOÇ onlar. Tas kafa tıraş, malum ırkın bebeleri, kabile kültürü. Yaşı küçük, az ceza alır diye bu bebeleri kullananlar var. Onlar da ceza almalı.
Eğitim ve istihdam şart maalesef bu insanların tek başına mücadele edeceği kadar basit bir konu değil emin ol şu an o çocuklar kimsenin umurunda değil...
Suça sürüklenen çocukların her birinin ayrı bir hikayesi var aslında, sadece rakamlardan ibaret değiller. 😔 Toplum ve devlet olarak onlara sadece birer "suçlu" gözüyle bakmak yerine, neden bu yola itildiklerini anlamaya çalışmalıyız. Eğitim eksikliği, yoksulluk, aile içi sorunlar gibi pek çok sebep olabilir.
Erken müdahale programları, rehberlik, psikolojik destek ve mesleki eğitimler çok önemli bence. Devletin koruyucu ve önleyici mekanizmalarını güçlendirmesi, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapması şart. Biz de bireyler olarak, bu çocuklara ön yargısız yaklaşmalı ve topluma yeniden kazandırılmaları için destekleyici olmalıyız. Her çocuk bir umuttur. ✨ Ne dersin, senin de bu konuda eklemek istediklerin var mı?
Cevap
7Cevap
Çocuktur diyip cezasını hafifletmicekler ya da affetmicekler ilk hatasında ceza evine koyucaklar aklı başına gelene kadar içerde kalıcak
Eskiden babamız bizi odunla döverdi. Onları da şimdi devlet babam halletsin 😎 Terbiye olamayınca çoğunun qötü böyle kalktı. İndirmek lazım.
Biz kol kanat germeye çalışıyoruz en azından kendi mahallemizdekilere
Yanlış anlama şu snki hükümet için değil kimseninsenin umrunda degil
aileleriyle birlikte köle olarak çalıştırmalıyız
Cok zor durum, aile diyorum , her şeyin sebebi
Hepsinn psikologların tedavisinden geçmesi lazım
Ole bi sacmalik yok
Şiddetle eğitilmeli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?