Küçük çocuklarımızı tacizden nasıl koruyucaz? Ne gibi önlemler almalıyız? Çok sinir bozucu bir durum ama malesef dünyanın heryerinde bir sürü küçük çocuğa taciz/tecavüz ediliyor ve bu çocuklar ne olduğunun kendilerine ne yapıldığıni bile bilmiyor oan çocukluklarının öldürüldüğünün farkında değil bir çoğu😕 Aramızda anne baba olanlarda vardır zaten hepimiz birer anne baba adayı değil miyiz? Sadece anne baba değil hala teyze amca dayı öğretmen çocuklarla iletişimi olan herkesin o çocukları nasıl koruması gerektiğini bilmeli çünkü çocuklar kendini nasıl koruyacağını bilmiyor.. Bir çocuğa korkutmadan kendini koruması nasıl öğretilir? çocuklarımızı nasıl koruyacaz? Siz Çocuklarınızı nasıl koruyorsunuz?
Küçük çocuklarımızı tacizden nasıl koruyucaz? Ne gibi önlemler almalıyız?
Küçücük yeğenim birine bıçak bastırmıştı! Tam sırtından! 😅 Aslan yeğenim dedim! 😅
Bizim çocukların hepsi canavar gibi, bir şey olsa cümbür cemaat linç ediyorlar! 😅
Ben de aralarındayım zaten bam güm! 😅
Özellikle okullarda gözetim altında olmalı, pisliklerin çoğu okullarda oluyor. Çok öğretmen öğrenci patakladık! 😅
2
14 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hep gözün üzerinde olamaz ise gideceksin sonuçta bu çocuk illa yanlız kalacak.. 4 5 yaşındaki çocuğu dövüş kursuna göndersen ne olucakki karşısındaki ayı gibi mahlukata ne yapabilir Valla ben küçük çocuğa meyve yesin diye bile bıçak vermem biber gazı bıçak vs. Bunlar çocuklardan uzak tutulmalı Bence hiç aslanlik bir durum yok çocuk şiddete meyilli bir şekilde yetişiyor Çocukların kendisini koruması güzel birsey ama bu bıçakla şiddetle olmaz Evet okullarda baya tehlikeli Ben kendimi fikrimi söyliyim bir çocuğa önce özel bölgeleri ogretilmeli kızım oğlum bak burasi yasak bölge kimse dokunamaz biri dokunursa bağır yardım iste korkma bana söyle anlat diyeceksin ki çocuk annem babam duysa bana kızar diye korkmayacak Yabancılarla yakınlık kurmamasi belirlenen yerler disinda sessiz yerlere gitmemesi konusunda kesin bir dille uyarilmali Gerekirse hergün çocuğu karşımiza alıp bugün kiminle konuştun ne yaptın diye sorucaz ama öyle korkuturak suclayarak değil bir arkadaşı gibi normal sohbet ediyor gibi konusulmali
Anasının gözü üstünde olacak, dışarı çıkarmayacak, çıkacaksak birlikte ya da anası ile olacak gözetim halinde olacak!
Yalnız kalmayacak ben izin vermiyorum 😅
Yalnız kalırsa annesine de izin vermem düşse başına bir şey gelse 😅
Ben 4 5 değil daha büyük olanlar için kast ettim 😅
Bende küçük çocuğa vermem çatala bile dikkat ederim her daim 😅
Yaşlarına bağlı olarak 😅10 11 sıkıntı yok 😅
Bence aslan 😅şiddete meyilli olsun hak edene hakkını vermeli
Müslüman malını canını namusunu ve şerefini korumak ile mükelleftir
Eli armut toplamasın önce tedbir sonra tevekkül
Olur olur oluyor valla devlet yetersiz polis yetersiz hangi birine baksınlar yetişsinler yetişebiliyorlar mi? Hiç sanmıyorum neler oluyor neler...
Okul baya baya tehlikeli!
Çevrem hep çoluk çocuk görüyorum evimin önünde iki okul var..
Mantıklı söylediğin görmüştüm sanırım birkaç videoda 😊
Yabancılar kim oluyor! Çocuklar yalnız başına bırakılmamalıdır hiçbir zaman!
Tabi ki uyarmalı 😅
Ben soruyorum zaten hemen hemen her gün okulu hocaları öğrencileri de her şeyi de şimdi okula gitmiyorlar ama soruyorum yine de hemen hemen tüm çocuklara!
Korkutma yok suçlama yok 😅
Katılıyorum 😅
Çocukları parka çıkarıp elde telefon ya da başka şeyler ile uğraşanları hiç sevmiyorum!
Anne çok dikkat etmeli tabiki Ama anne de çalışıyorsa sürekli başında duramaz.. 10 11 yaşındaki de çocuk Benim abim 21 yaşında babam Bıçak tasimsina müsade etmiyor çünkü olduki biri bir laf söyledi sinirlendi çıkardı batırdı bu mu doğru? Birde bir çocukda düşün bunu arkadaşıyla tartıştı gücü yetmedi karşısindaki çocuğa batırdı 10 yaşındaki çocuk 10 yaşındaki çocuğu bıçakladı bunu yapmayacağı konusunda kimse teminat veremez çünkü küçük bir çocuk öfkesini kontrol etmeyi bilmiyor sonun ne olacağını bilmiyor düşünmüyor Evet namusunu malını canını korumak ogretilmeli ama bu şiddete meyilli olarak ogretilmez bilinçli cesur akıllı öfkesini kontrol edecek bir şekilde yetiştirilen oda bunları bilir Ya polisler nerden bilsinki taciz ettiğini öğretmeni kucağına almış oynuyor.. Çok kötü bir durum Rabbim tüm çocuklarımızı korusun
Hımm ben müsade ederim kendim veririm valla ekstra dövüş de öğretirim savunma saldırı 😅
Laf söyledi diye bıçak batırmak olmaz çocuğun bastırması ile yetişkin bastırması da aynı olmuyor hukuken 😅
21 yaşında aklı başında olur kişinin gerekiyorsa batırmalı tabiki ben batırırım gerekiyorsa ama yapacak bir şey yok
Genel olarak değil de kendi yetiştirdiğim çocuklara bakarım
Ben böyle bir şey yapmadım çocuğumda yapmaz
Yapmışsa yapması gerekmiştir eğitim öğretim 😅
10 yaşındaki çocuk 10 yaşındaki çocuk ile kavga etmesin 😅
Aile büyüklerine söylesin doğru olan budur 😅
Ben çocuklara her zaman bana söyleyin siz hiçbir şey yapmayın diyorum 😅
Herkes çocuğuna sahip çıkmalı ben elimden geldiğince herkesin çocuğuna sahip çıkmaya çalışıyorum komşular bana emanet ediyor çoğu zaman ben göz kulak oluyorum
Onlara da birlik beraberlik öğretiyor anlatıyorum
Ya ben şiddete meyilli miyim bilmiyorum ama canımı yakanın canını yakarım çocukların canını yakanın da canını yakarım bu bana göre yapılması gereken
Meyilli ya da değil pek umursamıyorum
Sokaktan bulmuyoruz çocukları onlar bizim canımız yani
Amin inşaAllah sen de haklısın ama ben böyleyim böyle isterim işte aile ile de ters düştüğüm oluyor bazen ama ne yapayım içimden gelen bu
Bu konuda farklı bakış acılarimiz Tabiki çocuklar her türlü korunmalı tacizcelere verilmesi gereken cezanın idam olmasını düşünüyorum ama Nefs sinir bunlar cok tehlike şeyler ben bir çocuğun eline veremem Evet ailelere söylenmeli ama söylemiyorlar benim de 10 yaşında erkek kardeşim var ondan biliyorum birsey oluyor kendi Hall etmeye çalışıyor kızıyorum gel bana söyle diye ben ispiyoncumuyum diyor çocuk olduğu düşünce yapısı Bizimkiylr aynı olmuyor ve bıçak silah vs. Bunların ardında saklanmak doğru değil bana göre küçük bir çocuğa verdiğin zamanda sürekli onların arkasına saklanır hayatı boyunca çocuklar şiddeti Çocuklukta öğreniyolar sen Kendinle bir çocuğu kiyasliyamazsin sen 29 yaşında adamsın o ise çocuk sen nerde kullanman gerektiğini bilirsin ama o bilemez Bazı şeyleri arkadaşlarıyla tartismalarini kendi aralarında konuşarak çözmeyi öğrenmeleri gerekiyor
Ya işte senle bir çocuk bir değilsiniz sen çok gerektiği bir durumda kendimi korumak için diyorsun ama küçük bir çocuk bunu bilemez Ya tabiki hayatı öğrensinler herkes hata yapar ama hayata çok büyük bir hata yaparak başlamalarına bizim müsade etmemiz gerekiyor Her durumda büyüklerin araya girmesi doğru değil bence küçük birsey varsa birbirlerine vurmuyolarsa aralarındaki sorunu çözmek için bi uğraşmalari onları olgunlastirir tabi çözemezlerse yine büyüklerinden yardım istemeleri lazım
Öncelikle çocuklara neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğretmekle başlanmalı.. Tanımadığı insanlara güvenmemeyi, şeker dahi almamayı, çocuğun dokunulması yasak olan bölgeleri olduğunu gibi şeyler öğretilmeli.. Ve mümkün mertebe gözünüzün önünde bulundurulmalı..
Çocukken benim de bu başıma geldi ama büyüklerimiz bizi gözetlediği için tehlikeden dönüldü..
* Cezaların caydırıcı olması gerekir. * Çocuklarımıza, böyle yaklaşımlarla ilgili bilinçlendirmemiz gerekiyor. * Anne ve babaların eğitimi olmaları gerekiyor. * Özellikle de annenin eğitimli, donanımlı olması ve erkek çocuklarını yetiştirirken de doğru bilinci vermesi...
Böyle bir konuya dikkat ettiğin için teşekkürler öncelikle. Toplumumuzun kanayan yarası maalesef ki.. Buradaki birçok kişi zaten o kadar güzel açıklamalar yapmış ki ben üzerine bir şey eklemek istemem. Sadece beni düşündüren bir husus var onu dile getirmek istiyorum: Çocuklarımıza hem herkese güvenmemesi gerektiğini hem de insandan ve insanlıktan umudunu da kesmemesi gerektiğini nasıl izah edeceğiz? Bu o kadar zor bir mesele ki.. Rabbim gerçekten tüm anne-babaların ve ebeveyn adayları olanların yardımcısı olsun..
- Çocuğun anlattığı herşeyi dikkatle dinlemeliyiz, hayal ürünü diyerek savsaklamak doğru değil yanlış saat bile günde iki kere doğruyu gösterir. - Amcasidir, dayısıdır, dedesidir, komşumuzdur kötü olmayalim dokunsa da o amaçla değildir zaten demicez, Kısaca Susmucaz
Bir gün arkadaşlarla oturuyoruz konu taciz olaylarına gelince çocukları toplayıp çığlık atma eğzersizi yaptık ve hangi durumlarda tepki verilmeli, yardım istemeli ve böyle durumlarda utanılmamalı aileye söylenmeli diye konuştuk çocuklarla
Öncelikle bu konuyla ilgili bir soru sorduğun için teşekkürler. Yasalarimiz her konuda olduğu gibi bu konuda da sıkı değil. Benim koruyucu tedbirlerimi site kaldırmaz anlatmiyim en iyisi.