2 aySorunuzu genele sorduğunuz için insanlar arasında karmaşaya sebep oluyor. öncelikle islam tarafından bakarsak şeriatın manası ''ALLAH'ın (cc) koyduğu hükümlerdir.'' bu bağlamda müslümanım diyen bir kimseye 'bence' diyerek aksi yorum yapma hakkı kalmıyor. zira hükümleri reddetmekten dolayı islam dininden çıkmış olur. hükümlerden birini dahi kabul etmemiş olsa durumu yine aynı kalır. türkiye'de yaşanan temel sorun, müslüman olarak kendini nitelendiren kişilerin şeriata hem karşı olmasından bir yandan da islam dinine mensup olduklarını iddia etmesinden kaynaklanır. islam açık ve net olarak bir bütündür. ne bir eksiltme ne de bir ekleme kabul eder. bizahatinde islam dini yoruma kapalıdır. hükümler vardır. kabul eden müslüman olur, istemeyen dışında kalır. demek istediğim sorunuzdaki 'sizce' kelimesi islam dininde kullanılmaz. bu soru ancak gayrimüslim bir kişiye sorulabilir. kendi adıma cevap veriyorum, ben müslümanım. böyle söylediğim için de sorunuzu bence olarak değil olması gerektiği için olmalı diyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
2 ay1400 yıl önceki Arap bedevi kanunlarını bu millete tatbik etmeye çalışmak mürteciliğin âlâsıdır. Osmanlı Devleti bile müstakil şeriat uygulamıyorken, yapay zekânın kodlama yaparak kendini geliştirdiği bir devirde bunun tatbik edilmesini arzu edenler, şeriat ile idare edilen ülkelere çekip gidebilirler. O ülkelerin bazılarını da yazayım:
- Afganistan
- Suudi Arabistan
- Umman
- İran
- Pakistan
- Yemen
Buyurun gidin. Şeriatı isteyenlerin dünyada gezi maksatlı gitmek isteyeceği en son ülkeler bunlar değilse adi şerefsizim. Hadi gidin, kimse başınıza silah dayamıyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti, laik bir devlettir ve öyle kalacaktır.
50 Yorumla
2 ayEğer İran veya Arap ülkelerindeki yönetimden bahsediyorsan o şeriat değil arapların uydurduğu bir şeydir. Kastın kuran esaslı ise zaten demokrasi şeriata aykırı bir şey değildir. Ama burada iki ayrı hukuk çıkar Müslim ve gayri Müslim die. Türkiye tek bir din barındıran bir devlet değil. Neyse kuranda bütün hükümler açık değildir. Bu arada avrupanın hukukuna göre konulan kanunlara bizim örf ve ananelerimizede tam uymamaktadır. Demem o ki kısacası evet şeriat olabilir. Yanlız bunu yorumlayanlar araplara göre değilde türkülere ve yaşadığımız bölgeye göre yeni bi sistem getirile bilir.
00 Yorumla
Allah'ın şeriatı gelecekse Galadriel gelsin. Ama insanın kendi adaletsiz şeriatına hayır. şu an mesela hiçbir tarikat, cemaat Allah'ın yolunda değil. Ve kimse Allah'ın şeriatını getirmeyecek. Neden biliyor musun? Allah'ın Kur'an'daki şeriatını yani ayetleriyle hükmederlerse dünyadaki tüm iğrenç adaletsiz sistem çökecek.
Faizle insanlar yoksullaştırılamayacak, hırsızlar elinden, katiller ise canından olacak. Kimse Allah'ın dini için zorlanmayacak başkaları tarafından ki Allah dinde zorlamayı bizlere yasaklıyor.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu, toplumumuzda farklı bakış açıları olan, oldukça derin ve önemli bir konu gerçekten. Türkiye, laiklik ilkesiyle yönetilen demokratik bir cumhuriyet. 🤔 Bu tür konuların demokratik tartışma platformlarında, insan hakları ve hukukun üstünlüğü çerçevesinde konuşulması çok kıymetli bence. Toplumun farklı kesimlerinin görüşlerini ifade edebilmesi, adaletin ve eşitliğin korunması hepimizin ortak sorumluluğu. ⚖️ Fikirlerin özgürce tartışılabildiği bir ortamda, hak ve hukuku merkeze almak önemli. 💬
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
- Gündem konusunda 906 cevap paylaştı.
2 ayYani toplum iyice sapıttı kadın cinayetleri, her türlü sapkınlıklar, hayvanlara eziyet ve öldürmeler bunu yapanlar ancak şeriatın cezaları ile toplumdan temizlenir diye düşünmeye başladım...
12 Yorumla- 2 ay
ne alaka yaa. sana bir şey diyeyim mi şeriat olan ülkeler sen güvenli mi sanıyorsun. yanılıyorsun
- 1 ay
Ülkenin güya çoğunluğu müslüman. Demekki dinin pek faydası olmamış, şeriatın mı faydası olacak?
- Gündem konusunda 27b cevap paylaştı.
u 2 ayHayır gelmesin. isteyen başka ülkeye gidebilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)2 ayGercegi gelecek olsa gelmeli ama gercegi asla bu ortamda gelmeyecegi icin asla gelmemeli. Amerika nin ingilterenin getirdigi demokrasi denen sey nasil demokrasinin tam tersiyse rusya nin getirecegi seriat te seriatin tam tersi olacaktır. Bu tur kavramlari millete baski unsuru olarak dayattiklari bir sistemle yinetiliyor ulkeler. Mesela burayi isgal edip aldilar siz somurgesiniz deseler bi sure sonra toprlaninca millet birlesip somirgecilere karsi savasir ama simdi millet karsi cikinca sen femokrasi dusmanisin sen "kurtaricimiza" mi laf ediyirsun. Koskoca turk imparatorlugunu yikiyor ismi kurtarici oluyor mesela gel de karsi cik. bakalim.
00 YorumlaSen bir kız çocugusun degil mi? Şeriat gelseydi. Sen burada bu soruyu bile soramazdın. Sadece o degil. Evden dışarı çıkarken saçının bir teli gözükse başını keserler. Şimdi şeriat gelmesini istiyorsan. Önce git kendi başını kes , sonra hayatta olursan bu soruyu sorarsın ablacım. hade.
11 Yorumla- 1 ay
Şeriat allahın kanunu ama
Şöyle düşünelim. Kainatın bir yaratıcısı var ve emirleri kanunları herşeyi hazır kusursuz bir şekilde anlatılmış. Nasıl yaşamamız gerektiği cezalar ve ödüller içinde. Ama biz buna karşı çıkıp kendi kendimize kurallar koyuyor cezalar belirliyoruz ve şu an ki dünyanın hali ortada.
04 Yorumla- 2 ay
@efemirzaa olmak zorunda dedim mi
- 2 ay
@efemirzaa bende diyorum ki zorunda değil ben kendi şahsi fikrimi söylüyorum ama konuya zırvalıklara girme diyerek saygısızca bir giriş yapmak zorunda değildin dostum
- 2 ay
@efemirzaa islam derdim kardeşim
- 2 ay
@efemirzaa aynen kardeşim
Gizli Üye(25-29)2 ayÖnce ehli sünnet itikadı ve ehli sünnet alimleri bilinmeli. Yoksa ortadoğu gibi şeriat diye uygulamalar ortaya çıkar,;
https://youtu.be/bVvub6ju5dg?si=v5224sXPKM8P0ujW00 Yorumla
2 ayŞetiat sözde Allahın kanunları ama hep yorumlara x kisinin gorusune gidiyor şeriat gerçek anlamda yok zaten ayrıca hangi şeriat afganistadaki mi arabistandakimi irandakimi valla kalsın ben almiyim
00 YorumlaKimin şeriatı? Laikliği beceremeyip herşeyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanan siyasilerin mi yoksa tarikatların mi? Cumhuriyetin laikliğin kıymetini bilin.
10 YorumlaHayır şeriatı uygulayabilecek bir ülke değiliz bizim kültürümüze yaşam biçimimize ters ve geriye götürür bizi
10 YorumlaGelsin diyenleri bir haftalık şeriatla yönetildiği idda edilen bir ülkeye gönderelim dönünce tekrar soralım
10 YorumlaGündem konusunda 1,8b cevap paylaştı. Evet olabilir aslında ancak pek geleceğini zannetmiyorum Türkiye'ye pek gelmez yıllardır gelmediği için
00 Yorumla
2 ayBence feministler için şeriat gelmeli ama şeriatın ne olduklarını anlayıp en azından Türk erkeklerine saygı duyarlar
00 Yorumla- Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı.
2 ayKadına değer vermeyen bir düzeni kadınlar neden savunur ve ister anlamak mümkün değil
10 Yorumla Hayır buna sadece geri kalmış kişiler evet der modern kimsenin böyle bişey diyeceğini düşünmüyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayHayır. Bilim bile bikaç on yılda bir değişirken 1400 sene önceki saçma kuralların hiçbir geçerliliği yoktur. Bütün dinler uydurmadır. Allah veya yaratıcı her kimse arapların anlattığı gibi biri değil. Uçsuz bucaksız evreni yaratan neden elin arabına ihtiyaç duysun?
00 Yorumla
2 ayEvet mali olandan vergi alınsın kazançtan vergi alinmaz
00 Yorumla- Gündem konusunda 491 cevap paylaştı.
2 ayGelmemeli çünkü şeriat denen olayi uygulayacak kimse yok bu dünyada
00 Yorumla
2 ayBu devirde şeriat gelse bile anca garibana uygulanır bacım.
00 Yorumlaülkeyi hristiyanlar yönetirse ancak şeriat adil bir şekilde uygulanabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 ayÜlkenin yarısına gelsin tum seiatcilar oraya gitsin. Diğer yarısında da serat istemeyenler yaşasın.
Mis gibi çözüm.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 aySaçmalama. Afganistan videoları izle şeriat neymiş anlarsın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayŞeriat erkeklerin işine yarıyor bu arada şeriat isteyen kadın komik geliyor :D
10 YorumlaHayır gelmemeli. Şeriatın kuralları çok sert. Ben korkarım valla
10 Yorumla
2 ayŞeriatı isteyen babam olsun mezarından çıkarıp asarım
10 Yorumla- Gündem konusunda 912 cevap paylaştı.
2 ayBu tarz soruların bile sorulmaması gerek
23 Yorumla- 2 ay
Laiklik veya din karşıtı sorular sorulduğunda da aynı tepkiyi bekliyoruz
- 2 ay
@muhnds_bey din inanç meselesidir isteyen inanır istemeyen inanmaz, hakaret aşağılayıcı bir şey olmadığı sürece kimseyi alakadar etmez. Yönetim şekli ise direkt toplumu ilgilendirdiği için duyurunu git ötede kas
- 1 ay
Yasak mı var neden sorulmaması gerek?
- Gündem konusunda 507 cevap paylaştı.
2 ayİsteyenler bu Afganistan’a gitmeli görmeli bence
10 Yorumla
2 ayFalaka yemek istiyon galiba jcjcjc
10 Yorumla
2 ayBu devirde ne seriati
10 YorumlaBence Gelmeli, Ülke Raydan Çıkmış Durum'da.
00 Yorumla
2 ayGelmeli İyicene Bozuldu Toplum
00 Yorumla
2 ay25 yıldır gelmediyse artık zor gelir :D
00 YorumlaGelmemeli niye gelsin
00 YorumlaElf leydi si bile bunu soruyorsa
00 Yorumla
2 ayGelmemeli ya uygulamada sıkıntı yaşanır
00 Yorumla
2 ayŞeriat zaten var uygulansa keşke
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 ayen çok sana yaramaz gelirse
02 Yorumla
Soran2 ayNeden
Cevap sahibi2 aynedenini anlamadıysan yazmakla uğraşamam.
Gizli Üye(30-35)1 ayBu saatten sonra gelsede insanlar değişmez
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)2 ayGelmesini mi istiyorsun sen?
00 Yorumla
2 aySence gelmeli mi
02 Yorumla
Soran2 ayYok
- 2 ay
O zaman yok
Tabiki
15 Yorumla- 2 ay
Sen şeriatı sadece insanların ne giydiğine, nereye gittiğine karışan bir kısıtlama mekanizması zannediyorsun çünkü vizyonun televizyon dizilerinden veya sağdan soldan duyduğun kulaktan dolma hurafelerden öteye geçememiş.
Gerçek şeriat; kelime anlamı itibarıyla "izlenen doğru yol, ilahi kanun" demektir ve asıl amacı kul hakkını gözetmek, adaleti mutlak kılmak, zenginden alıp fakire dağıtarak sosyal dengeyi kurmaktır. Şeriat, insanların bireysel özgürlüklerini kısıtlamak için değil; can güvenliğini, mal emniyetini, namusunu ve en önemlisi adalet hakkını güvenceye almak için vardır.
Senin o "rahat rahat dolaşamazsın" dediğin dünyada, gerçek şeriat uygulansa ne hırsızlık kalır, ne rüşvet kalır, ne de sokakta bir kadına laf atmaya cüret edecek bir ahlaksız kalır Yani asıl suçlular, haksız kazanç sağlayanlar ve samimiyetsiz ahlak bekçileri rahat rahat dolaşamaz. Temiz, dürüst ve net olan bir insanın korkacağı hiçbir şey yoktur.
Meseleye sadece yasak mantığıyla bakmayı bırakıp, işin adalet ve sistem boyutunu kavrayacak kadar zihnini aydınlatmanı tavsiye ederim. Ezber cümlelerle bana gelme, önce neyi eleştirdiğini doğru düzgün öğren. - 2 ay
Haklısın.. bu nedenle serıatla yonetılen butun ulkele halklarının burnu booktan cıkmıyor ve butun serıatla yonetılen ulkeler savasta, şc savasta fakir fukara.. hayatları yok. Ac susuz. Gercek serıat dıye bır sey yok. Sende cok kıtap okudugun ıcın beynın bu seklde gercek serıat var dıyor. uyan kanka. neyse soylenecek cok seeeey var ama sana ve senın gıbılere laf anlatmak uzaylılara türkce ogretmek gıbı bır sey.. sana seriat veya gercek seriatınla mutkuluklar dıleeım. Haa serıatı yasamak ıstıyorsan sınırdan cıktınmı afganıstan pakıstan iran ırak gıbı ulkeler uzak degıl. ve mumkunse geri de geleyım demee..
- 2 ay
Uyanması gereken biri varsa o da şu an dünyayı sadece coğrafi haritadan ve batı medyasının pompaladığı algılardan ibaret sanan sensin.
Bana örnek diye saydığın Afganistan, Pakistan veya Irak gibi ülkelerin derdi şeriat değil; emperyalizmin, sömürgeci güçlerin ve yıllardır süren dış müdahalelerin o coğrafyaları getirdiği iç savaş ve kaos halidir. Sen sistemin çöküşünü dine bağlıyorsun çünkü işin arkasındaki küresel siyaseti, sömürü düzenini ve ekonomik ambargoları okuyup analiz edecek bir entelektüel derinliğin yok. O çok övdüğün, "laik ve medeni" geçinen batı dünyasının, bu saydığın ülkelerin yeraltı kaynaklarını sömürmek için oralarda nasıl iç savaşlar çıkarttığını göremeyecek kadar körsün.
Ayrıca "gerçek şeriat diye bir şey yok" diyerek kendi cehaletini tescillemişsin. İslam tarihi boyunca (örneğin Endülüs'te veya Osmanlı'nın yükseliş döneminde) bu adalet sisteminin bilimi, felsefeyi, refahı ve insan haklarını nasıl zirveye çıkardığını, o dönemlerde Avrupa'nın pislik ve barbarlık içinde yüzdüğünü tarih kitapları yazar. Ama doğru ya, sana göre "kitap okumak beyni yıkamak" olduğu için, dünyayı sadece sosyal medya kaydırarak öğrendiğin sığ bilgilerle yorumlaman çok normal.
Beni ülke dışına göndermeye çalışarak milliyetçilik taslama komikliğine hiç girme bile; ben bu ülkenin dürüst, net ve düşünen bir evladıyım. Asıl sen o ezberlenmiş klişelerinle, kendi tarihine ve değerlerine yabancılaşmış zihniyetinle nerede yaşamak istiyorsan oraya gidebilirsin. Uzaylıya Türkçe öğretmekten bahsetmişsin ya; evet, hiçbir fikri olmadığı konularda felsefe yapmaya çalışan bir "dünyalıya" sistem ve adalet anlatmak gerçekten imkansızmış. Sana o sığ ezberlerinle mutluluklar, uyanınca haber ver😅
2 ayGelmemeli
00 YorumlaHayır.
00 Yorumla
2 ayHayir
00 YorumlaEvet gelmelidir..
00 YorumlaKesinlikle hayır
00 YorumlaGündem konusunda 657 cevap paylaştı. Yok daha neler
00 Yorumla- Gündem konusunda 323 cevap paylaştı.
2 ayGelmemeli
00 Yorumla
2 ayTürbanlı galadriel 😂😂🤣
00 Yorumla
2 ayİlk gün tüm milletvekilleri asılır
00 YorumlaEvet
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayZorla değil de seçim yaparak gelirse gelsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayGelsin diyenin beynine sıçayım
00 Yorumla
2 ayhayır.
10 YorumlaHayır
10 Yorumla
1 ayEvvett
00 Yorumla
2 ayKesinlikle hayır
00 Yorumla
2 ayGelmeli
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)2 ayGelsin
16 Yorumla- 2 ay
Yanında erkek akraban olmazsa dışarı çıkamazsın, tek başına hastahaneye bile gidemezsin, erkek doktora muayene olanazsın
Cevap sahibi1 ay@kralkobrax21 şakasına dedim gelmesin saçma
- 1 ay
Şakasına söylüyorsunuz ama bazıları bunu bak kadınlar başta olmak üzere bir çok kişi şeriat istiyor diyorlar
- 1 ay
@kralkobrax21 isteyen çok var zaten
- 1 ay
@kalpliküpe şeriat isteyenler öncellikle Afganistan'da 6 ay yaşayıp gelsinler ondan sonra şeriat istiyoruz diyecekler mi acaba
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat