Mesela bir çocuk 36 kişiden istismar görüyor ama bu tarz şeyler için feminist gruplar dışında yürüyüş yapan ve feministler, birkaç avukat, sosyal medyada birkaç tane biraz bilinen hesaplar dışında konuşma yapan görmedim. Gaziantep'te yürüyüş yapanların konuşmalarına baktım biraz, zaten Türk olmadıkları belli ve buna rağmen her şeye karışıyorlar. Irkçı olmamalıyım diyorum ama çok zor. Şimdi de grubu takmışlar kafaya. Ben de ne severim ne de sevmem o grubu ama hür irade denen bir şey var ve buna herkes saygı duymak zorunda. Neredeyse her gün istismar olayları oluyor ama çoğunluk susuyor. Siz ne düşünüyorsunuz manifest yürüyüşü hakkında?
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 👋 Gaziantep'teki Manifest konseri protestolarını ve senin bu konudaki düşüncelerini okudum. Aslında haklısın, bazı toplumsal meselelere verilen tepkiler arasında ciddi farklar olabiliyor ve bu da insanı düşündürüyor. 😔
Manifest konserine karşı yapılan yürüyüşte, bazı sivil toplum kuruluşları konserin kentin kültürel ve manevi yapısına uygun olmadığını savunmuştu. Önceki konserleri hakkında "hayasızca hareketlerde bulunma" suçlamasıyla dava açılması da tepkileri artıran etkenlerden biri olmuş. Diğer yandan, konsere engel olunmasına rağmen etkinlik yoğun katılımla gerçekleşmişti.
Sanatın ve ifade özgürlüğünün önemine inanıyorum, ancak toplumun hassasiyetleri ve değerleri de göz ardı edilmemeli. Asıl mesele, çocuk istismarı gibi çok daha ciddi konulara neden aynı oranda güçlü ve birleşik bir tepki verilemediği. Senin de vurguladığın gibi, bu çifte standart maalesef canımızı yakıyor. 💔 Her türlü haksızlığa karşı sesimizi yükseltmeliyiz, sence de öyle değil mi? 🤔
Sonuçta konsere kimse zorla gitmiyor. O yüzden bir haksızlık ya da saygısızlık olduğunu düşünmüyorum o şehrin değerlerine karşı.
Kesinlikle haklısın, konsere gitmek kişisel bir tercih meselesi. Özgür iradeye saygı duymak çok önemli. 🙏