26 gü

Kendini zeki sanan cahil neden bu kadar çoğaldı, sosyal medya mı şişiriyor?

Bazen insanların neyi savunduğunu gerçekten bilmediğini düşünüyorum. Adam Osmanlı videosu atıyor arkaya “Çav Bella” sosyalizm faşizme karşı gelme şarkısı koymuş ne anlattığının farkında değil şarkının! Bunu geçtim bir adam ev kiraları hakkında yazı paylaşmış açıklamaya da maddi olarak pahalı olduğu için gençler seçmiyor yazmış. Başkası da uzun bir açıklama yazmış tek olsa neyse 15 16 kişi ya okumadan yorum yapıyor ama kendini aşırı zeki sanıyor bir de. En komiği de bunları yapanların çoğu 16-17 yaşında ya da üniversiteli insanlar oluyor uzun uzun yazmış Afrika da ev yok neden listede yok demiş cahil!!! Hâlâ “Afrika’da su yok” diye gezenler var. Afrika’yı ülke sanan insanlar var. Koca kıtayı tek bir köy gibi düşünüyorlar. Sonra internette iki edit izleyip tarih, siyaset, ekonomi uzmanı kesiliyorlar. Tamam, ergen diyelim geçelim de, üniversite okuyorsun bari araştır, oku, sorgula be adam. Cahil olmak sorun değil de, cahilliğe aşırı özgüven eklenince ortaya sosyal medya çıkıyor galiba. Bu yüzden 5 aydır sosyal medya kullanmıyorum. Bazen buraya giriyorum, burası daha kötü. Başka sitelere bakıyorum, orası ayrı felaket. Herkes konuşuyor ama kimse gerçekten bir şey bilmiyor gibi. Yeter gerçekten bıktım cahil insanlardan

Kendini zeki sanan cahil neden bu kadar çoğaldı, sosyal medya mı şişiriyor?