Sosyal medya kullanım alışkanlığı zeka göstergesi mi, yoksa vasatlığı gizleme çabası mı?

Felsefe alaninda tezler yazan entelektuel insanlarla takildim (kitaplar hakkinda tartişmak istedigim bir doneme denk geldi tesadufen tanistik yani bilerek kendimi o ortama sokmaya calismadim) bunlar boş adamlar degil das kapital okumuş insanlar bir tanesi okul okumak istemiyor işçi olmak istiyor onlari gorunce aklima gelen sey su oldu;insanlar ortalama zekali ve vasat olduklarini kabul etmemek icin sosyal medya kullanim aliskanligi (facebook Instagram kullanan aptal twitter kullanan zekidir diye dusunmek) veya iyi uni ve bolum kazanmak gibi aciz şeylere siginiyorlar çunku vasat ve ortalama zekali damgasi yemekten korkuyorlar ve bu onlari acayip kasıntı ozenti ve ucube yapiyor bence gerçek zeka mutevazi olmaktan geçer takildigim o insanlar zekalariyla ovunmedi hic

Güncellemeler
5 ay
Bu arada aceleyle yazdim diye yanlis ifade etmisim biri felsefe ogrencisi oburu avukat digeri de işçi ama çok birikimli biri
Sosyal medya kullanım alışkanlığı zeka göstergesi mi, yoksa vasatlığı gizleme çabası mı?