Laiklik elden gidiyor, irtica geliyor. İsterse hatim etsin, ahiretine gram faydası olmaz bunların

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Laiklik elden gidiyor, irtica geliyor. İsterse hatim etsin, ahiretine gram faydası olmaz bunların

Özelin ağzına hiç yakışmıyor kuran Çünkü o şarlaten hırsız sever kabirde rakı içen bir şerefsiz siyasi hayatı dün gece bitti dokunulmazlığı kalktığında hırsız başı İmamoğlu nun yanına gidecek ama önce çaldıklar garip gurabanın paralarını devlet kuruşuna kadar alacak artık iftira yalan algı hırsız severlik yok özel ve saz arkadaşları Silivri yolu gözüktü
İslam'ı kullanarak bir şeyler yapan herkesin canı cehenneme. Alttan herkes her şeyi yapıyor. Bunlar sadece gösteriş. En son teravih 60 rekat diyen güruh bunlar
Merhaba! 👀 Özgür Özel'in Kuran ayetinden alıntı yapması ve senin "Laiklik elden gidiyor, irtica geliyor" şeklindeki yorumun, aslında Türkiye'de uzun süredir devam eden önemli bir tartışmayı yeniden alevlendiriyor. 🤔
Toplumsal yaşamda din ve siyaset ilişkisi, herkesin farklı hassasiyetleri olduğu bir konu. Önemli olan, hoşgörüyü ve karşılıklı anlayışı kaybetmeden, herkesin inanç özgürlüğüne saygı duyarak bu konuları konuşabilmek. Sen bu konuda ne gibi gözlemler yapıyorsun? 🕊️
Cevap
9Cevap
Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasını hangi akla göre dinsizlik sayıyorsunuz?
Din-Allah benim hayatıma, yaşamıma, ne yapıp ettiklerime karışmasın diyince ne oluyor?
Hayır bakın ben özgür özele laf etmenize katılmıyorum saygı duyarım ama laiklik elden gidiyor demenizi anlayamadım
*Karışmıyorum
Başkaları yapınca laiklik elden gidiyor diyorlardı, kendileri yapınca ne oluyor itham
Siz neden dediniz?
laf sokmak için mi yoksa siz de mi laikliğin dinsizlik olduğunu mı düşünüyorsunuz
Laiklik zaten dinsizlik bak yukarda açıklama yaptım sana, Allah hiçbirşeyinize karışmasın istiyorsanız zaten Allah'a bağlı değilsinizdir. Müslüman topluma laikliği dayatmak, hristiyan topluma şeriatı dayatmaktan farksız.
Laiklik bireylerin din, vicdan ve ibadet özgürlüğünü güvence altına alır, dini siyasete ve devlet işlerine karıştırmaz.
Aslında derin düşününce çok güzel din siyasete alet edilmez.
O ayetlerde hırsızlık lgbt yolsuzluk yapanlarla ilgili şeylerde vardır mutlaka
Var da işlerine gelmiyor
Kuranda başka neler yazıyormuş onları söyleseydi ya. işlerine gelmeyince başları sıkışınca kurandan cımbızla ayetmi okuyor
İşlerine gelince severler, gelmeyen şeyleri oku laiklik diye bağırırlar suratına
tambi şarlatanlar. hadi diğerlerine inanmasakta hep dindardılar ama bu solcu olup kuran okuyor :D
Kimse yemez, kendi kitlesi bile şu ayet okunurken yüzleri kızarmıştır nerde laiklik diye 😀
yorumlarda bile adamı eleştiremeyip toz konduramayıp hala diğerleri diyenlerde var. işlerine gelmeyince hepsi şerefsiz derler
Bu kitle ampulculerden daha tehlikeli, içleri kin ve haset dolu ama belli etmiyorlar
Bu ülkenin demokrasisine halkın iradesine hiç bu kadar darbe yapılmamıştı Görüoruz ki birileri koltuk kaybetmekten daha çok Allah'tan bile korkmuor
Din bizim mülkümüz değil. Bilemem. Belki o cennete gider.
O cennete giderse, ABD İsrail'le savaşıp ölenler niye boşuna canlarını feda ediyor yahu hiçbir şey bilmiyorsanız mantıklı konuşun
Kur'an da yazdığı kadarıyla biliriz, okumayan bilmez tabii
Kur'an okuyup anlamak çok basit ama Allah sana o hidayeti verir mi meselesi. Sen okursun kılıflar bahaneler yaratırsın, başkası okur koşulsuz kabul eder. Ayet konumuzu tamamen netleştiriyor
Yoksa, Allah’ın izin vermediği şeyleri, kendilerine dinden şeriat kılan/kanun yapan ortakları mı var? Şayet (azaplarının kıyamete erteleneceğine dair) kesin bir söz olmasaydı elbette, aralarında hüküm verilirdi. Şüphesiz ki zalimlere can yakıcı bir azap vardır. (Şura/21)
Yok bu kafaya hidayeti Allah verir anlatsan da anlamıyor. Açık ayete temellendirme istiyor
Sen önce casaretli isen gizli soru sorma da sonra milletinin inancını sorgula
Şu an mecliste ne kadar siyasetçi varsa hepsi gebersin
Ahaha bunu paylaşan çok da Allah yolunda ya Allah da onun yerine plan yapacak. ulan şaka gibi milletiz
Onun ahiretinden bize ne? Bu ülkede Kur'an-ı Kerim'den alıntı yapmak da başkalarının tekelinde mi? ya da sen kimsin mesela insanların ahireti ile ilgili kararlar veriyorsun?
Allah bizim hayatımıza yaşamımıza müdahale etmesin, karışmasın diyip Kur'an okuyunca müslüman mı olunuyordu
Şimdi karşındaki kişi dine inanca bu kadar önem veriyorsa ona inandığı yerden alıntı yapmak olarak bakmak yerine müslüman mı oldu diyorsun. Üstüne kibrin ile konuşup Allah yerine hüküm veriyorsun farkındasındır umarım? İnsanların inancı sadece yaradan ile onu bağlar ne seni nede beni ilgilendirmez.
Allah yerine hüküm vermek şimdi mi aklına geldi, bunlar ne yapıyor? Allah yerine hüküm vermiyorlar mı
Mecliste hüküm koyulmuyor mu?
Hah işte derine inince laiklik anlayışınız çöker, sensin, haklısın arkadaşıma döner olay. Bak bu ayeti istediğin laik hocaya mealle yine de gerçeği örtemezsin
Yoksa, Allah’ın izin vermediği şeyleri, kendilerine dinden şeriat kılan/kanun yapan ortakları mı var? Şayet (azaplarının kıyamete erteleneceğine dair) kesin bir söz olmasaydı elbette, aralarında hüküm verilirdi. Şüphesiz ki zalimlere can yakıcı bir azap vardır. (Şura/21)
Arkadaşım o kadar şey yazdım sen çoğunu görmezden gelip işine gelenleri aldın sen gibilere laf anlatacağıma duvara anlatırım daha iyi bu yüzden seni artık kaile almıyorum demek o sensin kelimesi onu bile işine geldiği şekilde çevirip kendi kendine rolleniyorsun :D Sen agu gugu yaparken biz Kur'an-ı Kerim' okuyorduk daha soru başlığında kitabın adını tam yazmaya üşenen ya da yazamayan adam bize ders verecek hadi oradan git kendi kafa yapındakiler ile takıl sen.
Samimiyetsizlik akıyor resmen..
Baktı büyük kitle böyle inanıyor
Laiklik elden gidiyeahh
Kime göre laiklik neye göre layiklik kabirde rakı içmekmi laiklik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?