Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBu kurum hakkında yorum yapmak istemiyorum. Dini öğrenmek için başkasının aklına ihtiyacı yoktur kimsenin. Evlenme niyetinde olanlar yok şöyle yok böyle..
Saçmalık. Gidin mealler okuyun gidin dini özümseyin. Madem bu konu da bilgi almak istiyorsanız.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBakıpta öneri mi sunacak birbirine acaba. 😄
Hatta bakıyorsun uzunluğunu veya kalınlığını beğenmiyorsun evlenmekten vazgeçiyorsun.
Kadınlarda da bikini bölgesi renk kontrolü yapılır. Bunun ki kararmış. O yüzden evleniyorum bununla deme hakkı olur. Diyanet doğru demiş bakmak lazım.
Hatta kadınlar erkeklerinkine iyi baksın dişi filan var mı diye 😄00 Yorumla
- Gündem konusunda 781 cevap paylaştı.
+1 yılBeyinsizlere eğlence konusu oldu bu ama önce kelimenin ne olduğunu öğrenin. Siz mahremden daha fazlasını günümüzde gördüğünüz için mahrem kelimesini avret yerleri ile karıştırıyorsunuz.
00 Yorumla
+1 yılİyi de bu zaten bilinen birşey. Evlenme niyetiyle gözlerine yüzüne ellerine kılık kıyafetine. ya da beden şekline bakabilirsin. Mahrem olanlar bunlar. Ve bu konuda genişlik sağlıyor. Mahrem soruda farklı kullanılmış sanırım.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
63
Cevap
61Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılMahrem yerden kasıt yüz, göz, el gibi uzuvlardır. Sizin şu giyim kuşam ile mahrem yer deyince her yeri zaten açık olan bir kadının özel bölgesi geliyor olsa da dinen kadının yüzü gözü ve eli de uzun süreli bakmaya ve süzülmeye haram kılınmıştır. O sebeple ki evlenecek olanlar yüzlerine uzun süreli bakmak suretiyle beğeni veya beğenmeme durumu hasıl olsun diye dinen uygun görülmüştür. Yoksa şerî hükümlere göre bir kere göz kaymasından fazla karşı cinse bakmak kadına da erkeğe de haramdır.
131 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBaşını sonunu almadan, dini hükümleri bilmeden, cımbızla çekip diyaneti dini suçlamak kadar cahillik olamaz. Müslümanım diyen bir insanın dinin gerekliliklerini yapmıyor olsa bile bilmesi ve böyle safsatalara pabuç bırakmaması gerekir. Yoksa her önüne gelenin dediğine inanacak kadar koyunlaşırsınız. Koyun gibi güdülmek istemeyen insan amel etmeyecek dahi olsa bilgi sahibi olmalıdır. Bu her konu için geçerlidir.
+1 yılBu mahrem yeri kadın için el yüz ve ayakları harici her yerdir. Tesettürün ulaştığı her yer kadın için mahremdir. Ondan bahsetmiş olabilir. Bu arada İslami olarak bir erkekle bir kadının zarurui olmayan durumlarda yan yana gelmesi uygun olmadığı için geldiği zaman mahrem sınırlarını biraz aşmış olacaktır şeklinde düşünülmüş vereceğim linki oku ondan da bu anlaşılıyor. https://www.hurriyet.com.tr/gundem/diyanetten-dijital-arsivdeki-kitaplarda-yer-alan-mahremiyet-ifadesine-iliskin-aciklama-41481089
10 Yorumla
+1 yılDiyanetin, İslamla pek bir alakası yok ki, gerçek İslamiyet' te sevgili bile yapamazsın, bakmayı geçtim, ancak görücü usulü falanc o da aranızda mesafe olacak, kapalı odada baş başa kalmıcaksın, azda olsa aralık olacak, mahremiyet en üst noktada olacak ama günümüzde bunu kim yapıyor, çok çok nadir insanlar ve bunu kim biliyor sadece o yapanlar, ben kendim için de söylüyorum asla yapamayacağım şey görücü usulü ya da sevgili yapmamak, neyse Diyanet' e çok bakmayın, İslam' ı lekeliyorlar.
40 YorumlaFikir?
-Senin ki biraz kısa sanki aşkitepellammm
-Hemen çekip uzatıyorum, Allah'tan kriko taktım
-Senin toton da biraz sönük sankiii
-Hortumu bağladım, kompresör çalışmaya başlar şimdiii
Allah akıl dağıtırken bunlar şemsiye altında pineklemiş belli ki20 Yorumla
+1 yılÖncelikle şunu söyleyeyim diyanete bakarak dini yaşamaya kalkarsanız cennete girer misiniz o bile belli olmaz.. ama Peygamber Efendimiz (sas) bir hadisinde "evleneceğiniz kadına/insana bakın" demiş, başka bir hadisinde ellerine bakın da demiş vs vs tabii ki bir insanla evlenmek istiyorsan onun fiziğinin de belli bir düzeyde sana hitap etmesi lazım ve mahrem yer sadece memeGöt değil.. ayriyetten bir hadisi yerine getirelim derken kuranın farzlarını çiğnemek akıl işi değil. Bu yüzden burada kastedilen "sevdiğiniz kızın popona bakın" değil. Örneğin bir kıza görücüye, istemeye gidersin kapalıysa ve bol giyiniyorsa, daha temel hatları belli edebilecek bir kıyafeti giyebilir bu da mahrem olanı göstermektir zaten.
10 Yorumla- Gündem konusunda 495 cevap paylaştı.
+1 yılBizim gibi her Ramazan'da sakız çiğnemenin orucu bozup bozmadığını soran canım bir millete tek tek sadece el ve yüze bakılması caiz olduğu söylenmeliydi.
Zira bir kadının mahrem yerleri eli ve yüzüdür.
Mahrem ile NAmahrem'i bile ayıramayan bir millete sahip olduğum için esef içerisindeyim.20 Yorumla Gündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Diyanet zaten olmasa yolumuzu şaşar haşa mağara devrinde yaşıyor olurduk.
Kısacası gölge etmesin başka ihsan istemeyiz bu kurumdan.22 Yorumla- +1 yıl
Bunu tuttum kanka 🖒🖒
+1 yılDiyanet bu tarz bir dille yavaş yavaş dini değiştiriyor sanırım. Çiftler birbirlerine saygı duyarak, edepli olma şartı ile nikah kıymamak suretiyle çiftlerin birbirlerini tanımak için aynı hanede kalmasında, bir sorun görmemektedir tarzında bir fetva gelirse şaşırmam sjsjdj
00 Yorumla
+1 yılBelki farklı bir şeyi anlatmak istiyordur biz cicik gibi şeylere yoruyoruzdur bilmiyorum ben genelde bildiğimi okurum
39 Yorumla- +1 yıl
Ahaha aynen yaa bir hep kötüyü düşünüyoruz değil mi?
- +1 yıl
Mahrem yerleri diyo ama
- +1 yıl
@Sessiz_biri yatak odası da mahrem değil mi 😂
- +1 yıl
Yatak odasına bakarak nasıl bir fikir edinilebilir acacaba😂
- +1 yıl
@Sessiz_biri ciciklere bakıp oo bu iyi süt verir demicen ya
- +1 yıl
@evdençekmanguzum Yatak odasına bakarak nasıl bir fikir edinilebilir acacaba😂
- +1 yıl
@Sessiz_biri mahrem denilir ya ondan
- +1 yıl
Bence bebeğin sağlığı için sütte önemli😂
- +1 yıl
@EVDENÇIKMANGUZUM baya önemli hemde
Gizli Üye(25-29)+1 yılDiyanette bir açıp gösterse
Fikir beyan etmek istiyorum31 Yorumla- +1 yıl
Ahahha hemen açıyor serii takibe al
Gündem konusunda 518 cevap paylaştı. Şimdi yüz de mahrem el de mahrem ayakta mahrem mahrem derken hangi uzvu ele almışlar acaba önemli olan bunu anlamak
31 Yorumla- +1 yıl
Ben bunun kesinlikle el olduğunu düşünüyorum 😂😂
+1 yılnasil ya? 😂 hangi akla hizmet boyle bir sey demisler peki? gecen de Islam'da kesinlikle yeri olmayan bir aciklama yapmislardi, simdi hatirlamiyorum. Din de yasayan, gelisen, eehien bir organizma iste..
00 Yorumla
+1 yılDiyanet diyanet değil hamster isimli olan site sanki😏
411 Yorumla- +1 yıl
Çarpılırsın aman 😂😂
- +1 yıl
Yok biz unfollow😂
- +1 yıl
Takipten çıktım 😂😂
- +1 yıl
Sen cenneti garantilemek için hack falanda atarsin kesin 😂😂
- +1 yıl
Yok ya AKP ye oy verip beraat belgemi alırım zora düşersem 😂
- +1 yıl
Sen sistemi çözmüşsün 😂😂
Arsa satın aliyorsun direkt 😂😂 - +1 yıl
Ne bu tatava toprak sahibiyim ben diye giriş yapıcam 😂😂
- +1 yıl
Ahahaha beyaz dumanlar arasından falan 😂😂
- +1 yıl
😂😂😂😂Sırlar dünyası fon müziği eşliğinde
- +1 yıl
Ahahah Salihle dedesini de çağır 😂😂
- +1 yıl
Hızlı ve mübarekler 😂😂
+1 yılAsılsız paylaşım ve paylaşanında art niyetli olduğu kesin. bir salın dinimizi artık neyinize batıyosa bu kadar
20 YorumlaEl yüz göz kastedildi ki zihniyeti pis insanlar yine kendi pis düşüncelerine çeker onu aklı ondan olanın zikri de onda olurmuş pissss insanlar!!!
20 YorumlaGöster ama elletme yavrım eymi, bu zaten nene nasihatı değilmiydi, diyanet osursan bundan iyi yahu zırt konularla gündem olup kıvranacağına rahatlardın
00 Yorumla- Gündem konusunda 480 cevap paylaştı.
+1 yılAaa supermis demekki sandigim kadar gunaha girmemisim bu zaman kadar. 4-5 sene daha olmemeyi basarirsem yeni gelen guncellemeler dahilinde cennete premium üyelik bile kazanirim :)
00 Yorumla
+1 yılMahrem deyince aklına bir kadının a*’ı gelen beynemazlar önce o kelimenin ne demek olduğunu öğrensinler. Anti-diyanet mahlukları her boku eleştirir takmamak lazım fazla
00 Yorumla
+1 yılHsjsjsj 😄 bunlar da malum yerlerlerinden ne firlatcagini sasiriyor ya. Evlenme niyetindeyim bey aç da bakaayim jsbsjsh sacmaligin daniskasi
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani mahrem derken işi fazlasıyla abartmayalım lütfen tabiki de diyanet ondan bahsetmiyor.. sizin anladığınız şekliyle değil yani. Diyelim ki bir kız ve erkek yüz yüze görüştüler birbirlerini beğendiler evlenecekler o gözle bakıyorlar.. kız kapalı erkek diyebilir ki saçlarını görmek istiyorum o zaman kız kendi raziligi ile saçlarını karşı tarafa gösterebilir..
01 Yorumla- +1 yıl
Tek derdimiz buydu zaten
Gündem konusunda 906 cevap paylaştı. Bu gazeteler çok yalan söylüyor ya hıyanet işleri ni de sevmem siyaseti de ama güvenemedim şimdi gerçek mi
00 YorumlaYani şimdi destekli sütyen ile benimle evlenip sonra sarkık memeleri gösterirse benim ruhum kaçar.
Diyanet haklı ucundan bir göstermesi lazım.00 YorumlaDiyanet baya send nudes kafasına girdi. Hiç şaşmaz bu bir kerede kul hakkından haram yemekten konuşun mk.
03 Yorumla- +1 yıl
Diyanet söylemesine gerek yok günümüz ilişkilerinde (%60) 2. Hafta dan sonra nude zaten geliyor 😂 hatta ilişkiye gerek bile kalmıyor kimi zaman internet üzerinden tanışmak bile yetiyor.
- +1 yıl
Bizimki canda Hacınınki patlıcanmı?🤷🏽♂️🤓
Bu fetvalar, diyanete soruluyor, İslami ölçüde verilen yanıt ise herkese eğlence malzemesi oluyor, yazık!
00 Yorumla
+1 yılBakma değil de konuşma olabilir en fazla, o da kısa olmalı. Sonra da konu kapanmalı.
01 Yorumla- +1 yıl
Aa hocadan iyi mi bilcen
Gündem konusunda 878 cevap paylaştı. Diyanet evlenmeden önce göster ama elletme demiş resmen 😂😂😂
01 Yorumla- +1 yıl
Ahahah haebiden bak bunu dusunmemistim
jsjsjsjsjsjssjsjsjaja hahahahaha Sesli güldüm la eccük bakam dicem simdi kiza... haram degilmis diyem dur...
00 Yorumla- Gündem konusunda 852 cevap paylaştı.
+1 yılDiyanet demese sanki bakmayacaklar, ne kapanışı kaldı ne açığı çoğu cozuttu, ferace giyenlerin bile göğüsleri belli oluyor bırak diğerlerini, birde kalkıp tepki veriyonuz, evlenecek olanlar zaten çaktırmadan bakıyor
00 Yorumla - Gündem konusunda 338 cevap paylaştı.
+1 yılOoo yrramı begenmedi la kıza bak la yrramı begenmedi
10 Yorumla Adamları aklı fikri çukurda dek dertleri milletin dötü a**mmı cükü
10 Yorumla
+1 yılBen evlenmeyi düşünmüyorum ona rağmen her kıza gösteriyorum valla :D
00 Yorumla
+1 yılgömleği bile deneyerek alırken karıyı neden demeden alayım?
00 Yorumla
+1 yılHepsi Din Adamı Altında Siyonist Köpek benim için..!
00 YorumlaGündem konusunda 443 cevap paylaştı. Mahalle yanarken, mahallenin kaşarı balkondan sarkıp saç tararmış.
00 Yorumla
+1 yılNe yani hımm penisin güzelmiş beğendim tarzında mı 😂
00 Yorumla
+1 yılDiyanetten ne istiyorsunuz? Ya siz iyice imansizlastiniz. Kökünüzü unutmayin!
00 YorumlaOooOo yeni bir guncelleme daha gelmis, diyanet appledan daha cok guncelleme aliyor 😀
00 Yorumla
+1 yılPaylaşımı yapan diyanet değil, karaktersiz bir provokatör gazete.. Ancak aptalları kandırır.
00 Yorumla
+1 yılÇok saçma gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Malın nasıl olduğuna bakmak gerek demek ki :D
22 Yorumla- +1 yıl
Taabi aile sağlığı için
- +1 yıl
Aynen mala bakıcan aga
+1 yılBence evli olmayan iki kişinin böyle yapması caiz degil. Hatta sosyal platforma atması da risklidir. Mazallah kızın hesabını hacklerlerse her bir tarafa sızdırılır maalesef.
00 Yorumla
+1 yılYorumlari okumaya geldim 😂😂😂
12 Yorumla- +1 yıl
Hoşgeldin 😂😂
- +1 yıl
Hosbuldum :)
+1 yılHer önüne gelen atama var diye İlahiyat'a gidiyor sonuç bu olacak zaten bir gün
20 YorumlaGündem konusunda 616 cevap paylaştı. Birgün gazetesi oturup Diyanet vakfının kitaplarini okuyup bunu bulacal kadar işsiz mi? Haber niteligi yok bunun
00 Yorumla
+1 yılson noktayı koymuşlar..
mesela artık ben , diyanetten birkaç kişiyle test sürüşü yapmak istiyorum..00 Yorumla- Gündem konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılJsjsjs bunu diyanet mi demiş
11 Yorumla- +1 yıl
Denilen o şekilde 😂😂
Sallamasyon bir haber.
Gerçek olsa diyanet işleri başkanını asarlar.00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılTest drive de yapabilirmiymişiz? Az kaldı ten uyumu için evlilik öncesi sevişebilirsiniz de diyecekler göreceksin bak
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılInancı bozuk it kurulari bir kemik buldular 2 hafta Geviş getirirler artık. Ayrıca Yukarıdaki ifadelerin doğru olduğuna inanmıyorum
00 YorumlaKardeş Birgün gazetesinin niyeti belli, bizzat fetvayı okumak lazım bu tür haberlere pek itibar etmemek doğru olur kaynağını araştırmak lazım
00 Yorumlaİyiki bu fetva cikti yoksa yaptiklarimin hepsi günah sayilacakti
00 Yorumla
+1 yılYahu mahrem ve namahrem ne demek bir araştırın öyle konuşun.
20 YorumlaE herkes artık her haltı yiyor içleri rahat değilMilletin içi rahatlasın diye demiştir
10 Yorumla
+1 yılBen bakınca anlamıyorum da tadına falan da bakabilir miyim
00 Yorumla
+1 yılŞu yorumlara bak çoğu tip bel altı konuşmuş ben diyanetin yerinde olsam zinaya yasak koyar zina yapanı kafadan asardım emmi
00 YorumlaEl ve yüze bakılabilir. Saç, boyun, el ve ayak bileklerinden yukarısının gösterilmesi haramdır.
14 Yorumla- +1 yıl
Kanka aa hocadan iyi mi bileeksin
- +1 yıl
Adam koskoca diyanetin başına gelmiş 😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılUydurmayın kitap okuyun Kuran okuyun Onun bunun söylediklerine de bakmayın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBöyle bişey diyeceklerini sanmıyorum delinin biri kuyuya bir taş atıyo diğerleride peşinden gidiyo
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılherhalde onu yazan kişinin sevdiceği nude atmamış o da dine güncelleme getirmiş :D
00 YorumlaGayet normal insan ne ile taşıyacak görmesi lazım bamya çıkmasın
00 Yorumla
+1 yılSümeyyesular ve kamilsular nudeleşebilir fetva izniyle 😂
00 Yorumla- Devamını Gör (64)
Devamını Gör(109)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?