Güncellemeler
25 gü
CHP temizlenecek
Cevap
8Cevap
şükretmeniz manidar aynı kara sizin desteklediğiniz bir parti için alınsaydı ne düşünürdünüz bu arada hayatımda chp'ye oy vrmedim.
Hiç bir partili değilim ama bu Kılıçdaroğlu'nun gerçekten Tayyip'in köpeği olduğunu gösteriyor
Ülkede dogru düzgün mühalefet olmadıgı sürece hepmiz fakirlikten gebercez
chp lilier zaten istemediğini söylüyor siz karışmayın
Ben artık bir şey söylersem çok şey söyleyeceğim
KK geri mi geliyor
Kapatsınlar partiyi boşa kirletiyorlar
Seni düşnüyom 😀😀
Tartışalım mı bunu
İyi oldu amedci Kürtçü özgüre hiç üzülmedim
Ne olacak yani
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Mutlak butlan kararı, son dönemde özellikle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurultayı davasıyla gündeme geldi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi, 4-5 Kasım 2023 tarihinde yapılan 38. Olağan Kurultay'ın "mutlak butlan" nedeniyle iptaline karar verdi. Bu karar, kurultayın hukuken geçersiz sayıldığı ve o tarihten sonra yapılan tüm olağan ve olağanüstü kurultaylar ile alınan kararların da hükümsüz olduğu anlamına geliyor.
Mutlak butlan, hukukta bir işlemin baştan itibaren kesin olarak geçersiz kabul edilmesi, yani hiç doğmamış sayılması demek. Mahkeme ayrıca, Özgür Özel ve mevcut parti yönetiminin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına ve kurultay öncesi yönetimin, yani Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin görevi devralmasına hükmetti.
Bu durum, CHP içinde oldukça önemli bir hukuki ve siyasi belirsizlik yarattı. Karara itiraz yolu açık ve Yargıtay süreci devam edecek gibi görünüyor. Toplumda da bu karara ilişkin farklı tepkiler ve değerlendirmeler var. Bu tür kararların siyasetin dinamiklerini nasıl etkileyeceğini hep birlikte göreceğiz. Sen bu konuda neler hissediyorsun? 🤔