Lise 2, üniversite 3 sene olabilirmiş. Çocuklar daha erken hayata atılıp, iş sahibi olsunlar diye. Şu an bilinen 4 milyon işsiz varken sizce bu karar ne kadar doğru? 🧐
Bu ülkede alınan bir kararın doğru hiç bir yanı yok.. Eğitim dediğin şey sürekli deneme yanılma değişiklikler vs yapacağın bir alan değil.. Eğitimin kısa ya da uzun olması değil mevzu içerik ve nitelik önemli.. Ama maalesef bu lardq yok.. Söyle ecek çok sey vqr ama.. Kimsenin söylediğinde yok...
Zorunlu eğitim kısatılmalı, isteğe bağlı eğitim aynı kalmalı. Zorunlu eğitim orta okul olmalı, isteğe bağlı ise şu an ki gibi üniversite 4-6 yıl olmalı. Liseyi zorunlu olarak bitiren herkes "şurda ne kaldı, 4 yıl daha okuyup üni mezunu olim" diyor ve esnaf sayısı sıfıra indikçe üni mezunu insan sıyısı milyonlar oluyor, esnaf sıfıra inerken işsiz sayısı artıyor.
Önce emeklilere doğru düzgün maaş versinler de çalışmak yerine çıksınlar işsiz olan gençler işe girsin. Sonra emeklilik yaşını düşünsünler ki emekliliği dolan emekli olsun yerine mezun olan gençler gelsin. Bu böyle çözülür
Konuyla ilgili bilgim yok, sorudan yola çıkarak yorumlayacak olursam: İngiltere’deki sisteme geçilmek isteniyor gibi, fakat bu durumda ilk ve orta öğretim toplamda 11 yıldır, artı 2 yıl lise ve 3 yıl üniversite aynı kapıya çıkar 😅 sonuçta TR’de 4+4+4=12 yıl lise dahil + 4 yıl üniversite etti yine 16 uzuuun eğitim yılı 🙃🙂
Önce 4+4+4 geldi her okul 4 yıl bitti. Ee, sonuç ne oldu? Elde var sıfır. Ara tatiller kaldırıldı, öğrencilerin bu durumu duyduktan sonra "İtiraz ediyoruz!" dieyecekler. 🤦🏻♀️