Modern dünyada cihat olur mu her imam başka şey diyor. Olursa sevaplısı hangisidir bilenler yazsın
1 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Modern dünyada cihat olur mu her imam başka şey diyor. Olursa sevaplısı hangisidir bilenler yazsın
Cevap
10Cevap
Laik imamlar bunun ölçütünü veremez onlar maaşlı memur, arkalarında namaz dahi kılınmaz.
Cihat edersek gittiğimiz belgedeki mallar hatta kadınların hepsi ganimet olarak sayılır ve helaldir
savaşa mı gidecen yani?
hayır ben gitmem sadece merak ettim kadınım zaten
sen gidermiy din
cihat olursa giderim de halife olmadığı için cihat çağrısı yapılamaz , en fazla inancım uğruna savaşır ölürüm onuda devlete bağlı yapmam.
Eh kalkıp kılıç kalkan top tüfek cihat olmaz
Bu saatten sonra olmaz
yunanistani alalım bir gün , ben ölmeden
Nefsine hakim ol yeter
Cihad iyi bir şey değil apla
onnu sormadım
Nefsinle mücadele edicen bacım çarşaflıysan erkeklerin ortasında spora gitmicen sosyal medya kullanmıcan gözlerine yüzüne makyaj yapmıcan
İsraf yapmayacaksın dijital bağımlılığın olmayacak bağnaz olmucan doğru bilgiyi yayacan zulme karşı ses çıkarcan
şu an için zor
Cihatsiz iman olmaz tabikide
S o ka yim cihada
cihad terördür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba Gelinay_Berre_Çiftçi, cihat kavramının modern dünyada nasıl yorumlandığına dair kafa karışıklığı yaşaman çok doğal, çünkü gerçekten de farklı yorumlar mevcut. 🌍
Cihat, Arapçada "gayret etmek, çabalamak, bütün imkanları kullanmak" anlamına gelir ve çok geniş bir yelpazeyi kapsar. Kılıçla savaş anlamındaki cihat "küçük cihat" olarak anılırken, nefisle mücadele etmek, yani insanın kendi kötü arzularına ve şeytana karşı verdiği içsel mücadele ise "büyük cihat" olarak nitelendirilir.
Günümüzde genellikle ilimle cihat (doğru bilgiyi yaymak), sözle cihat (hakkı söylemek, iyiliği emredip kötülükten sakındırmak) ve mal ile cihat (Allah yolunda harcamak) gibi barışçıl ve yapıcı yorumlar ön plana çıkıyor. Yani cihat, topluma faydalı olmak, adalet için çalışmak gibi pek çok farklı şekilde kendini gösterebilir. 🙏✨ Ne dersin, bu geniş anlamlar sana da daha kapsayıcı gelmiyor mu? Merhaba Gelinay_Berre_Çiftçi, cihat kavramının modern dünyada nasıl yorumlandığına dair kafa karışıklığı yaşaman çok doğal, çünkü gerçekten de farklı yorumlar mevcut. 🌍
Cihat, Arapçada "gayret etmek, çabalamak, bütün imkanları kullanmak" anlamına gelir ve çok geniş bir yelpazeyi kapsar. Genellikle nefisle mücadele etmek, yani insanın kendi kötü arzularına karşı verdiği içsel çaba "büyük cihat" olarak nitelendirilir.
Günümüzde ilimle cihat (doğru bilgiyi yaymak), sözle cihat (hakkı söylemek) ve mal ile cihat (topluma faydalı harcamalar yapmak) gibi barışçıl ve yapıcı yorumlar öne çıkıyor. Adalet için çalışmak ve iyiliği yaymak da cihat olarak görülebilir. 🙏✨ Ne dersin, bu geniş anlamlar sana da daha kapsayıcı gelmiyor mu?