IŞİD, Taliban vs birçok İslam adına terörize olmuş yapılar mevcut. Yapıp ettikleri şeylerin referanslarını da gayet kolay bir şekilde dinden alıyorlar. Ele geçirdikleri yerlerde de şeriatı uyguluyorlar. Şu halde İslam ve terör biribirileriyle uyumludur diyebilir miyiz?
Uyguladıkları şey şeriatla ilgili değil vallahi değildir. İslam'da görgü kuralları vardır, saygılıdır, anlayışlıdır ve kolaydır. Allah, kulunun kaldıramacağı yükü vermez bindirmez bu yüzden kolaylıklar sağlamıştır. Bakara 256 ayetinde yazıyor ki: "Dinde zorlama yoktur. Doğru eğriden açıkça ayrılmıştır. Artık kim sahte tanrıları reddeder de Allah’a inanırsa kopmayan sağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah her şeyi işitir ve bilir." Bu ayet vardır fakat bu gördüğün yerlerde insanlara zorla dini yaptırıyorlar, dinimizi yaşıcaksınız diye zorluyorlar hâlbuki bilmiyorlar vebal alıyorlar. Allah her kuluna özgür iradesi ile kendi kararıyla seçme iradesi vermiştir. Kimin ne yaptığı, günahı ve sevabı Allah ile kandi arasındadır nasıl anamızdan tek geldiysek yine tek gideceğiz ve tek başımıza hesap soracağız tekrar söylüyorum Bakara 256 ayetinden "Allah her şeyi işitir ve bilir" yani o mahkeme gününde çok büyük şahitlik edilecek.
Nisa 140 O (Allah), size Kitap’ta: "Allah’ın ayetlerinin inkâr edildiğini ve onlarla alay edildiğini işittiğinizde, onlar bir başka söze dalıp geçinceye kadar, onlarla oturmayın (bu hain münafıklardan ayrılın), yoksa siz de onlar gibi olursunuz" diye (ayet) indirdi (ve uyardı). Doğrusu Allah, münafıkların ve kâfirlerin tümünü cehennemde toplayacaktır.
Gördün mü dostum nasıl da dış güçlerin oyunu, bunları batılılar kurdurdu diyorlar. Batılıların hiç işleri güçleri yok onlarca İslami terör örgütü kurdurmuşlar. Hatta Afganistan'da batılılar kendi kurdurdukları ve her yaptıklarını dini referanslara dayandıran örgütlerle bile savaştılar, masucuktan yaptılar demek :)) Hoşlarına gitmeyen bir şey duyduklarında yüzlerce milyon insandan daha iyi bildiklerini zanneder bunlar, tüm dünya habersizdir ama bunlar alimdir, kimselerin bilmediklerini biliverirler. Yahu bu cahiller inandıkları kitabın kaç sayfasını açıp bakmışlardır en basiti? Kaç cihad Ayeti görmüşler de inandıkları Tanrının cihad edin, savaşın, öldürün farzlarını uygulamıyorlar? Uygulayanlara da batının kurdurduğu örgüt muamelesi yapıyorlar? Ciddiye alınmayacak insanları ciddiye alma, gül geç yani bu modeller böyle, bilgileri yoktur ama fikirleri vardır, bilmedikleri konularda atıp tutmaya, bilgili görünmeye bayılırlar. Bunları troll soru soran sokak röportajlarında da görmen pekala mümkün. Zırzop Tv'de dün geceki yayını izlediniz mi katılıyor musunuz diye sorarlar, karşısındaki de bilmiyorum, görmedim, duymadım demekten utanır ve izledim tabi bende katılıyorum derler, başkasının aklı ile bunları rahatça yönlendirebilirsin çünkü kendileri düşünemezler, kötü ne oluyorsa dış güçler ve batının oyunu, siyonizmin oyunu veya Amerika'nın oyunu dendiği de görülür, heee de geç yani ;)
"Size kitapta bildirilmiştir ki: ALLAH'ın ayetlerinin inkar edilip alaya alındığını işittiğiniz zaman, onlar başka bir söze dalıncaya kadar onlarla birlikte oturmayın; yoksa siz de onlar gibi olursunuz. ALLAH bütün ikiyüzlüleri ve inkarcıları cehennemde toplayacak." ( Nisa - 140 )
Ayetleri alaya alanların olduğu bir ortamda yapılması gerekenin, onların masasından kalkıp başka bir konuya girinceye kadar onlardan uzaklaşmak olduğunu söyleyen bir dinden nasıl böyle terörist bir oluşum çıkarttılar hayret ediyorum
Bi kere asıl soru, "terör örgütü" nedir? Bi örgüt "hadi terör yapalım hüeeee" diye çıkmaz ortaya.
İslâmcılık, doğası gereği, çağdaş toplumun evrensel değerlerine aykırıdır. Bu tamam. Ama, emperyalizm aykırı değil mi? Mesela İsrail'i bütün "batı demokrasileri" destekliyor. İsrail terör uyhulamıyor mu? E emperyalizm terör örgütü olmuyor mu?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Bu Batı'nın İslam'ı kötü göstermek için kurduğu örgüt. Bir grup kuruyorlar çıkın müslüman olduğunuzu söyleyin ama ülkeleri taciz edin, sivillere zarar verin ki İslami t. rorsit sansınlar. Neden Hristiyan t. rorist grubu yok? Çünkü olsa anında yok eder Avrupa. Dinleri kirlenmesin diye.
İslamiyet ile alakaları yoktur. Bir proje ürünüdür bunlar. İslam ve terör yanyana konulacak şeyler değildir. Öyle iddia edenler ya gerçekten İslamiyeti bilmiyorlar ya da İslam düşmanlığı besliyorlardır.
Bunların islamla da şeriat ile de alakası yok. Bildiğin hepsi kendileri dini oluşturmuş ve islam dini üzerinde kurmuşlar. Sırf yaptıklarını doğru saymak için İslamın böyle böyle dediklerini söylüyorlar halbuki dinimiz de böyle bişey yok. Nasıl ola bilir ki zaten eğer ki dinimiz bir karıncaya bile dokunmayın diyorsa ve zülmü günah sayıyorsa. Onca insanın beynini yıkadılar. İslami kötü düşürdüler.
Birden fazla İslam anlayışı var. O yüzden IŞİD vbzleri için diyebiliriz. Ama İslam devletleir terör devletidir demek olmaz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Bu soruda islam düşmanlığı seziyorum islam tertemiz dur kusur arayacaksaniz insanlarda arayın şeriat gelse hakkı ile uygulansa ilk bunların kellesi gider şeriat bunların uyguladığı değildir