sana şimdi ayet ve hadis yazıcam iyi bak 3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 32. Ayet De ki: "Allah'a ve Peygamber'e itaat edin." Eğer yüz çevirirlerse şüphe yok ki Allah kafirleri sevmez. 3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 50. Ayet "Benden önce gelen Tevrat'ı doğrulayıcı olarak ve size haram kılınan bazı şeyleri helâl kılmak için gönderildim ve Rabbiniz tarafından size bir mucize de getirdim. Artık Allah'a karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin." 3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 51. Ayet "Şüphesiz Allah, benim de Rabbim, sizin de Rabbinizdir. Öyleyse ona ibadet edin. İşte bu, doğru yoldur." 3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 132. Ayet Allah'a ve Peygambere itaat edin ki size merhamet edilsin. 4. Sure (Nisâ Suresi), 13. Ayet İşte bu (hükümler) Allah'ın koyduğu sınırlarıdır. Kim Allah'a ve Peygamberine itaat ederse, Allah onu, içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere sokar. İşte bu büyük başarıdır. 4. Sure (Nisâ Suresi), 59. Ayet Ey iman edenler! Allah'a itaat edin. Peygamber'e itaat edin ve sizden olan ulu'l-emre (idarecilere) de. Herhangi bir hususta anlaşmazlığa düştüğünüz takdirde, Allah'a ve ahiret gününe gerçekten inanıyorsanız, onu Allah ve Resûlüne arz edin. Bu, daha iyidir, sonuç bakımından da daha güzeldir.
IŞİD'i FİTNESİNİ Anlatan Hadis-i Şerif Peygamberimiz Ahir zamanda Din için çıkacak olan uzun saçlı ve siyah elbise giyen kimselerden ümmetinin şiddetle sakınmasının gerektiği Hakkında... Resuli Ekrem (s. a. v.) Buyurdu'ki ; Abbas oğullarının içinden doğudan sancaklı kişiler çıkacak. Onların önce gelenlerinin ve sonra gelenlerinin işi adam öldürmek olacak , onlara yardım etmeyin. Allah cc onlara yardım etmez. kim onların sancağı altında yürürse yahut bayrağını taşırsa, Allah'u Teala kıyamet günü onu cehennemine koyar, Gerçekten onlar Allahın en şerli yaratıklarıdır. Onlar benden olduklarını iddia edecekler , Dikkat edin ben onlardan beriyim ve onlarda benden beridir. Onların alametleri şudur ; Saçlarını uzatırlar ve siyah giyerler. Onları desteklemek için oturmayın , çarşılar'da onlarla alışveriş yapmayın, Onlara yol göstermeyin ve onlara su vermeyin , çünkü onların '' Haykırdıkları Tekbir '' ile sema ehli rahatsız olur. Raviler ; Tebarani'nin sağir'inde , Ebu Umame (ra) den ravayet
Görselle ilgili analizlerim şu; Kuran-ı kerim'in çeşitli bölümlerinden çekip alınan ayetleri Işıd'in eylemleri ile kıyaslayıp tamamen insanların algısına yönelik bir hamle sözkonusu.
Birincisi Kuran-ı kerim de bir ayet hakkında hüküm verebilmek için ilk olarak ayetin iniş sebebi araştırılmalıdır. Ancak bu şekilde bir sonuca varılabilir. Paylaştığın görselde ki ayetlerin iniş sebebine ve ilgili ayetlerin önceki ve sonraki ayet numaralarına bakacak olursan sorunun da cevabını bulabilirsin. Işid'in barbarlıkları islam ile bağdaştırılamaz
Yine de bir hileni gösteriyim. Ahzab suresi 33. Ayetten verdiğin ayettten bir önce ki ayete bakarsak '32 - Ey peygamberin hanımları! Siz kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer takva ile korunacaksanız, konuşurken kırıtmayın da kalbinde bir hastalık bulunan kimse tamaha düşmesin. Güzel ve dosdoğru söz söyleyin.
33 - Hem vakarınızla evlerinizde durun da önceki cahiliyet devrinde olduğu gibi süslenip çıkmayın. Namazı kılın, zekatı verin. Allah ve Resulü'ne itaat edin. Ey ehli beyt! Allah sizden kiri gidermek ve sizi tertemiz, pampak yapmak istiyor.
İlgili ayetin muhatabı peygamber hanımlarıdır.. Yani ayet kısaca Peygamber hanımlarına ' Siz konumunuz sebebiyle diğer kadınlardan farklısınız. O yüzden böyle yapın' diye tavsiye de bulunuyor. Bunu da tamamen zalim örgütlerin yaptığı eyleme delil olarak göstermeye çalışıyrsun Gerçekten sahtekarsınız
asıl sahtekar olan sensin peygamberimiz bizi çoktan uyardı siyah sancaklı başları traşlı kendilerine devlet adı verip birbilerini kıracaklar bak gör sadece işıd kendi içinden bitecek onları kimse bitiremeyecek kendi içlerinde savaş çıkacak onlar mute bulmak için kılıf uydurmak için kendilerini devlet ilan ettiler ayetlere hadislere kendilerine göre mana verdiler ALLAH gökte derler muteşabih ayete mana verirler onlar kendileri alim bizleri zalim beller biz onlardan beriyiz elnde kuran dilinde ALLAH olan herkes müslüman değildir nasıl ki kolları faça dövme sokakta kalan biri katil hırsız değilse kapalı kadınlarda fuhuş vsvs şeyler varsa bunlardada müslümanlık yok. ALLAH a mekan zaman isnad edenlere müslüman denmez mevla zamandan mekandan münezzehtir bilgisi ilmi kürsüsü gökleri ve yewri kuşatmıştır anca siz ellerinizle dilleriniz islamı karalayın sadece peygambere bakın attığını iftiralar çamurlar boyunuzu geçti ölmemeye çalışın spor yapın sağlıklı beslenin dünyanın tadını çıkartın elbet
dçnüş onadır çünkü ölümüde o taktir etti istediğine 2 tane verir istediğine ikiz istediğine hiç veremz onun göstermediğini kimse kavrayamaz o çok yücedir çok büyüktür anca sizler havlarsınız ama önünüzdeki kemik biince kendimnizi yiyeceksiniz sabır edin dönüş onadır eğer yok olduğuna inanıyorsan sık kafana Çok yaşa bak bakalım münker nekir kimmiş hele bir nasıl bir çetin gün sizi bekliyor
@DOGUNUNBEYİ b8yinsiz arkadasım asıl senin idrak edememe sorunun var. Şöyle ki soran arkadaş paylaştığı görselde Işid'in kadınlara yöneik baskıcı tutumunu tamamen hile yöntemi ile Kur'an ın ahzab suresi 33. ayetine dayandırmış. Ben de buna cevap verdim
Bu görsel saçmalık orada kastedilen şeyleri doğru anlayın nasıl islamı böyle bişeyle bağdaştırıyorsun. tatlı su müslümanıymış hadi ordan islamı yaşamayan bilmeyen biri kendini kandıran biri bunu söyler ancak. islam en yaşanılabilir dindir. Yaşatır öldürmez. Ayetleri kendi çıkarına kullanmanın vebalini biliyor musun sen? Kendince yorumlamanın ne kadar tehlikeli olduğunu? O görseldeki her iki kişi de bunu yapıyor. siz olayı anlayamamışsınız.
Amerika pyd ve pkk ya silah yardımı yapıyor. Ingiltere işidi kurdu ve birçok ajanı işidin militanlarının arasına karıştı. Almanya pkk ya destek veriyor. Ve avrupada, amerikada büyük bir antimüslümanlık propagandaları başlatılmış durumda nedeni bir bahanelerle asıl sahibi olanların doğal yeraltı zenginliklerini sömürmek için. Israil masum Filistin halkını kurşuna diziyor yüzyıllarca yaşamış ve toprakların gerçek sahiplerine zulüm yapıyorlar. Gerçek müslüman Türkiye ne yapıyor? Mazlumların yanında zulmü yapanların karşısında. Barıştan ve esenlikten yana.
Dünyada ki tüm terör örgütlerinin olduğu yerlere bak şunu görürsün ya petrol vardır ya da uyuşturucu ya da kıymetli maden bunun nedeni ise şudur düzenin olduğu yerde sömürü olmaz bu nedenle ortadoğu da hep yapay terör ergutleri vardır çünkü petrolün akışı sağlanmalı islam ise söylemleriyle terör kılıfına en uygun dindir ama sömürü olan hristiyan ülkelerinde de terör vardır bu konu da araştırma yapmak ıstersen sana kaynaklar önerebilirim
Yeryüzüne barış değil kılıç gönderdim diyen İncil Sizi tüm ırklardan üstün kıldım diyen Tevrat Yeryüzünde tek din Müslümanlık Kalana kadar savaşın diyen İslam Kur'an-ı Kerim olduğu sürece dünyada barış sadece dilde kalır
Terör nasıl islam dini oluyor bunları yaptıkları normal mi de islam dini olsun bunların tek amacı islamı yok etmek ne kadar uğraşlırlarsa uğraşsınlar yok edemezler bunların hepsinin sonu cehennem ordan çıkamıyacaklarda zaten
Dinime dil uzatan kendi inancıyla uğraşsın. İnsanların neye nasıl baktığı beni bağlamaz. Ben bunu inanıyor muyum? S.. E S.. E SAYGI DUYACAKSIN. Görüşüm bu yönde iyi forumlar.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Dinlere laf attigim yok sadece teror dinimi yoksa degilmi diye soruyorum
Yaptığım araştırmalarıma göre; Zalimler için belli sureler indirilmiştir ve bu surelerin içinde kopuk kopuk parçalar seçilip İslamın savaş dini olarak gösterilmesi planlanmıştır. Eğer bu ayetlerin geçtiği sureleri okuduysanız anlamanız pekte güç olmayacaktır. Yine yaptığım bir araştırmaya göre ki bunları ben analiz ediyorum Hamurabi kanunları yazılı ilk yasalardır ve Yasalar bunları göz önünde bulunurak düzenlenmiştir. Buda bize kıssa kıssasın ancak ve ancak Din ile ilişkilendirilmemesini öngörür. Ve eğerki bakıcak olursanız bütün dinlerde bu kurallar geçerlidir (Sure'yi genel okuyun). Toplumda eğer bir düzen varsa bunu dinlerin hepsine borçluyuz...
En İyi Cevaplar