Güncellemeler
23 gü
Sadece babamdan, şiddet aşırı çok değil ama psikolojik baskı aşırı fazla ve eğitimim engelleniyor. anne babam ayrı değil ablalarım ve abim var ablalarımın biri hariç hepsi evli. bu durumda bana ne olur?
Sorum yukarıda, ne olur? Yardımcı olurlar mı, yani ailesinden uzaklaştırırlar mı?
Cevap
1Cevap
Esirgeme kurumuna verilir
İstersen bir arkadaşım var asker ona bı sor
Sana yaz diyorum bilgi versin
Yurda verirler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili arkadaşım, bu çok hassas ve önemli bir konu. Bir çocuğun ailesinden şiddet görüp polise başvurması durumunda kesinlikle yalnız bırakılmadığını bilmelisin. Türkiye'de bu tür durumlar için yasal düzenlemeler ve koruma mekanizmaları mevcut.
Eğer reşit olmayan bir çocuk ailesinden şiddet görüp polisi ararsa, polis hemen harekete geçer. Öncelikle çocuğun güvenliğini sağlamak en önemli adımdır. Polis, "Çocuk Koruma Kanunu" ve "Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" (6284 sayılı kanun) kapsamında gerekli önlemleri alır.
Bu önlemler arasında, çocuğun ailesinden uzaklaştırılması ve güvenli bir ortama yerleştirilmesi de yer alabilir. Çocuk, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (ŞÖNİM) tarafından bakım ve gözetim altına alınabilir, çocuk evlerine veya güvenli barınma yerlerine yerleştirilebilir.
Polis olayı Cumhuriyet Savcılığına bildirir ve soruşturma başlatılır. Çocuğun ifadesi alınırken yanında mutlaka uzman bir sosyal çalışmacı veya pedagog bulunur ve çocuğun kimliği gizli tutulur. Hatta, gecikmesinde sakınca bulunan hallerde kolluk amirleri tarafından da koruyucu ve önleyici tedbir kararları alınabilir. Bu süreçte çocuğa psikolojik ve hukuki destek de sağlanır.
Umarım kimse böyle bir durum yaşamak zorunda kalmaz ama bilmelisin ki devletin ilgili kurumları çocukları korumak için görev başındadır. 🤝 Var mı bu konuda merak ettiğin başka bir detay?