Arkadaşım psikolojik şiddet görüyor, ailesi polisi umursamıyor ne yapmalıyım?

Polis veya polis tanıdığı olan birileri yardımcı olabilir mi. Arkadaşım ailesinden psikolojik ve nadiren de olsa fiziksel şiddete maruz kalıyor özeliklle de annesinden. Babası da son zamanlarda üzerinde çok baskı kuruyor istediği üniversitede okumasına, istediği şehre gitmesine izin vermeyecekmiş. Arkadaşıma sürekli hakaret edip aşağılıyorlar sanki kendi evlatları değilmiş gibi. Bir de onu bir iki seneye evlendireceklerini falan söylüyorlar. Arkadaşım tüm bunları bana anlattı mesajlarda, ayrıca annesinin ona hakaret ederken ses kaydı da var elimde. Bugün babası beni aradı ve kızımı bir daha arama onunla iletişimini kes dedi ben de onu böyle kısıtlamaya hakkınız yok bu yaptıklarınıza devam ederseniz polise başvururum dedim. Babası hiç umursamadı polisi arayacaksınız arayın dedi. Bunun sebeplerinden biri blöf yaptığımı düşünmüş olması olabilir ama benim asıl endişelendiğim kısım, polisi arasam bile gerekli müdahaleyi yapıp yapmayacakları çünkü bu tarz vakalarda çoğu zaman polisin umursamaz davrandığını söylemişti arkadaşım. Kendisi Ankara 'dayaşıyor ve Kürt bir aileden. Geleceği çok parlak olabilecek, çok zeki, hayalleri projeleri olan bir kız ama ailesi onu sömürüyor. Ayrıca 3 kız kardeşi daha var. Ne yapsam bilmiyorum polisi arasam bile aile baskısı yüzünden yaşadıklarını inkar ederse, polis müdahale etmekten vazgeçer mi? Elim kolum bağlanmış gibi hissediyorum, bu konularda bilginiz varsa lütfen tavsiye verin

Arkadaşım psikolojik şiddet görüyor, ailesi polisi umursamıyor ne yapmalıyım?