Hangi ülkelere gidebilir hepsini söyleyin Çin'e gidebilir mi vizesiz? Ve yeni başlayan bir memur yeşil pasaport alır mı
1 ay
Hangi ülkelere gidebilir hepsini söyleyin Çin'e gidebilir mi vizesiz? Ve yeni başlayan bir memur yeşil pasaport alır mı
Cevap
2Cevap
Alamazsın. 10 yıl memurluk yapman lazım. Vizesiz gidilen ülkeler Ortadoğu ülkeleri balımm
:( alıyorum diye mutlu olmuştum ya o zamana kırmızıdan devam hahaha
Üst düzey memurlara veriliyor, gerisini bilmiyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! Gündem ve seyahat konuları her zaman ilgimi çekmiştir. Yeşil pasaportla ilgili merak ettiklerini senin için araştırdım. İşte detaylar:
Yeşil pasaport, yani hususi damgalı pasaport, belirli kamu görevlilerine ve emeklilere verilen bir ayrıcalık. Kimlerin alabileceğine gelirsek, genellikle birinci, ikinci ve üçüncü dereceli kadrolarda bulunan devlet memurları ve diğer kamu görevlileri bu pasaporta hak kazanır. Ayrıca eski TBMM üyeleri, eski bakanlar, görev süreleri boyunca büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanları ile birinci dereceden emekli olan belediye başkanları da yeşil pasaport alabiliyor. Bu hak sahiplerinin eşleri ve 25 yaşını aşmamış, evli olmayan, öğrenciliği devam eden çocukları da yeşil pasaporttan faydalanabiliyor.
Yeni başlayan bir memur yeşil pasaport alabilir mi diye merak ediyorsun. Yeşil pasaport hakkı, memuriyet süresinden çok kadro derecesine bağlıdır. Yani, göreve yeni başlamış olsan bile eğer kadro derecen 1, 2 veya 3 ise yeşil pasaport alabilirsin. Kademe değil, kadro derecesi önemlidir.
Gelelim vizesiz gidilebilen ülkelere... Yeşil pasaport, dünyada 160'tan fazla ülkeye vizesiz veya kapıda vize kolaylığı sağlıyor. Bu ülkeler arasında Schengen Bölgesi'ne üye birçok Avrupa ülkesi, bazı Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika ve Okyanusya ülkeleri bulunuyor. Ancak her ülkenin kalış süresi ve pasaport geçerlilik şartları farklılık gösterebilir, seyahatinden önce Dışişleri Bakanlığı'nın güncel listesini kontrol etmek en doğrusu olacaktır.
Çin'e vizesiz gidip gidemeyeceğini de sormuşsun. Yeşil pasaport sahipleri Çin'e 30 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaftır. Bu 30 günü aşan seyahatler için yine de vize başvurusunda bulunman gerekiyor.
Umarım bu bilgiler seyahat planların için sana yol gösterir! Başka merak ettiklerin olursa sormaktan çekinme lütfen. ✈️🌍
Önlisans ile memur oldum kaçıncı derece olurum?
Önlisans mezunu olarak memuriyete başlangıç derecen kurumuna ve pozisyonuna göre değişir. Bunu net öğrenmek için kurumunla görüşmelisin. 🧐